"Хамас" изстреля дъжд от ракети към Тел Авив

Армията на Израел съобщи, че е поразила над 400 цели в Газа
3 дек 2023 07:49, Елка Василева
61
"Хамас" изстреля дъжд от ракети към Тел Авив
Снимка: архив, БГНЕС

Военното крило на радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло по Тел Авив порой от ракети в отговор на продължаващите атаки на Израел срещу Ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на Бригадите "Изедин ал Касам".

Още по темата
От въоръженото крило на "Хамас" заявиха по-рано, че са нападнали и група израелски пехотинци, разположени северозападно от град Газа в района на Ал Тауам, "в резултат на което има загинали и ранени", предаде Ройтерс.

Междувременно палестинското министерство на висшето образование заяви, че при израелски въздушен удар в град Ал Фалуджа на 30 километра североизточно от град Газа са били убити известният палестински учен Суфян Таех и неговото семейство.

Таех е ръководителят на Ислямския университет в Газа и водещ изследовател в областта на физиката и приложната математика, посочва Ройтерс, цитирана от БНР.

В събота армията на Израел обяви, че е поразила над 400 цели в населения с палестинци анклав след възобновяването на бойните действия. Едноседмичното примирие между Израел и "Хамас" приключи в петък сутринта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: тел авивГазаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 26 За Испания да. Но при Константинопол българите начело с Кан Тервел ги разпертушиниха и спряха навлизането им в Европа!
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
'Групировката' Хамас е близо 2 млн. Не са само в газа, а в още 29 държави. 50.000 са само терористите от бригадата им Ал касам, специално обучени да нападат цивилни, на саботаж и взривове. Защо мислиш Египет, Кувейт, Йордания и Сирия ги изгониха от държавите си? И защо разсипаха Ливан, където бяха 60% милостиви християни и приеха Хамас и палестинците като братя?
33
5
 
16
 
! Отговори
До 30 преди 5 месеца
Израел, ако нямаше силна армия, както си се изказал компетентно, нямаше да ги има! Всички съседни държави са срещу тях 24/7!И въпреки това те са хегемона на Близкият Изток и това св вижда от самолет!
32
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оръжията на палестинците са им доставени от световните терористи номер едно и две Русия и Иран
31
0
 
7
 
! Отговори
Евреин преди 5 месеца
До 30. Абсолютни лъжи и глу.пости си написал. Ти шалвар ли си?
30
0
 
1
 
! Отговори
Граматик преди 5 месеца
До лицемерие. А ти граматика учил ли си? Примерно, думите в множествено число как се пишат.
29
4
 
14
 
! Отговори
Юда преди 5 месеца
После да не мрънкат, когато израелците ги правят на кайма.
28
4
 
5
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
Откъде в Хамас толкова оръжия?Те имат повече от украинците,на които цяла Европа и САЩ помагат.Нали всичко,което отива в Газа се проверява?
27
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ясно е че евреите нямат силна армия.Щом не могат да се справят с 50 хилядната групировка на Хамас вече месец и половина.Уж беше супер модерна и прехвалена а Хамас си прави каквото си поиска.Единственото което може Израел е да стреля по цивилни,друго нищо.Загубиха в Газа вече 200 танка,за загубите на армията нито дума както укрите не казват цифри.
26
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Проблемът е ясен на всички ни. Сляпа, безгранична омраза на мюсюлманите към всички друговерци. Израел им е трън в окото, защото макар и червиви от петрол, държавите им зависят от Европа и са пълен провал, а евреите уж неверници, са на светлинни години от тях. Това ги побърква, подлудява ги и вместо да видят себе си, ходят и колят останалите, за да създадат същата мизерия у нищета, в която живеят и те. Правят го в Европа, Пакистан, сащ, Индия..където и да стъпят.
25
16
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 5 месеца
и тоя конфликт ми прилича на украинския... пуцане за пред хората (макар че се дават жертви). Преди 50 години исраел победи за 10 дена три държави... сега се пеняви с хамас дето ги е създал той... нагодени конфликти
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Убитият хамасист доктор по математика и физика ръководи Ислямския университет в Газа.
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мюсюлманите нямат нищо общо с Йерусалим, освен че са изклали християните и са го завладели. Както и с Константинопол. Няма ги споменати и веднъж в корана тези градове, никой евреин или християнин не е тръгнал да напада мека и Медина и да коли араби там. Въобще не ми се правете на невинни жертви, кой нападна Константинопол и пороби Испания за 700 години векове преди кръстоносците? Арабите и слугите им турците.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дъжд от фойерверки и самоделни.
21
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Газа е свободна палестинска държава на арабите от 18 години, с избрано от населението правителство Хамас, което нахлу в чужда държава, изкла 1200 цивилни, отвлече деца и обяви война. Какво се вайкат сега? Израелците са твърде милостиви и ги жалят, а не трябва. И какво прави ислямска държава в Газа, хайде обяснете.
20
9
 
22
 
! Отговори
Ти си лицемерие преди 5 месеца
наистина...отвличането на 10 месечни бебета, груповите изнасилвания на цивилни и горенето на деца пред родителите им ли наричаш 'отбрана'? В чуждата държава, по време на фестивал за мира? А същите араби, които Европа приюти и им даде безплатни домове, от какво се точно 'се защитават'? Защо трябва да убиват минувачи, свещеници, туристи, и то точно в държавите, които им помогнаха? Защо взривиха автобус у нас и убиха български мюсюлманин, ние какво общо имаме с техния джихад или кръстоносците?
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мирните и невинни гражадни в Газа, несъмнено.
18
13
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
На сайта на министерстввото на отбраната на САЩ държавния секретар по отбраната на САЩ Остин заявява, че палестинците и израелците трябва да намерят начин да си поделят земята, на която и едните и другите наричат родина и да заживеят заедно. Две държави на едно място да живеят във взаимна безопасност. Щом така казва държавния секретар на САЩ, значи така ще бъде.
17
28
 
13
 
! Отговори
Лицемерие преди 5 месеца
Нямат ли право на са отбрана арабите,който от 60 години са гонени от домовете си и убивани от еврейте ?!
16
0
 
15
 
! Отговори
защо преди 5 месеца
се позовават само на изявления на хамас?