Трима от синовете на Хания убити без координиране с Нетаняху

Има данни, че и четирима от внуците му са били убити
11 апр 2024 15:15, Елка Василева
14
Трима от синовете на Хания убити без координиране с Нетаняху
Снимка: архив, БГНЕС

Израелските сили са убили трима от синовете на лидера на „Хамас“ Исмаил Хания при въздушен удар в Газа, без преди това да се консултират с висшите си командири или с политическите лидери на страната, включително с премиера Бенямин Нетаняху, съобщиха днес израелски медии, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Позовавайки се на висши израелски длъжностни лица, информационна агенция „Уала“ съобщи, че нито Нетаняху, нито министърът на отбраната Йоав Галант са били уведомени преди удара, координиран между Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) и разузнавателната агенция „Шин Бет“.

Съобщава се, че Амир, Мохамед и Хазем Хания са станали мишена като бойци на движението „Хамас“, а не защото са били синове на политическия му лидер. Израелските въоръжени сили не коментираха данните, че четири от внуците на Хания също са били убити.

Нито ЦАХАЛ, нито администрацията на премиера са коментирали новината на „Уала“.

Убийството на роднините на Хания вероятно ще усложни преговорите за спиране на боевете в Газа в замяна на завръщането на 133 израелски заложници, които още са в плен в обсадения анклав.

Хания заяви, че „Хамас“ има „ясни и специфични искания“ за постигането на каквото и да е спиране на огъня.

„Врагът се заблуждава, ако си мисли, че атакувайки моите синове в разгара на преговорите и преди движението да изпрати отговор, ще накара „Хамас“ да промени позицията си“, заяви вчера Хания.

"Хамас“ настоява за край на израелското настъпление, за изтегляне на израелските сили от Газа и за разрешаване на прокудените от конфликта палестинци да се върнат по домовете си. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
християнин преди 1 месец
До 4 наблюдател Избиването на невинни деца,жени и стари хора,според вашия ислям,кауза ли наричаш,болни мозъко? Защото вие,мюсюлманите,когано убивате невинни,все във името вашия аллах го правите.Вие сте доказателството,че вашия ислям превръща родения човек,в звяр,нечовек,и-з-р-о-д.
11
1
 
6
 
! Отговори
българин-християнин преди 1 месец
Убеден съм,че от отвлечените,живи вероятно са само няколко човека.У-р-од-и-т-е са ги умъртвили,и затова протакат.Просто Израел ще трябва да приеме тази истина,и да срине всичко по пътя си.Избиване на плъховете-без жал,танковете да размазват по пътя си всичко.С такива *** няма друг начин.А този на снимката доказа,че нищо човешко няма.Този заслужава не куршум,а да бъде обесен в центъра на Тел Авив.И да избият всички терористи в затворите на Израел.Както животните избиха заложниците.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам колко още взрива и убийства трябва да извършат джихадистите в Москва, че на нашите копейки да им дойде акъла в зелките. Слагат минуси на конвейр, възхваляват терористи, само защото в болните им глави израелците са съюзници с Европа и САЩ, и въобще не мислят. Не им пука, че отвлякоха български моряци, наши на деца, не им пука за пасмините арабели, които маршируват в София.
9
3
 
12
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
А га се целувахте на 7-ми в Доха с другите лидери на Хамас, на видео-конференция със синковците, гаврещи се с трупове на бебета, деца, жени и старци?
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До една година и бащицата на тия тримата ще е мъртвец.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И самият Хания не го чака по-радостна съдба. Когато поприключат в Газа, израелците ще пуснат в действие Мосад. Много командири и командирчета на Хамас, които се репчат от всякакви точки по света ще дадат фира. Тепърва ще чуваме за ликвидирани палестинци по света.
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да видим след още няколко месеца, израелците като запушат канализацията, къде ще се крият тунелните плъхове. Много лесно беше да колят цивилни араби, евреи и християни само защото живеели в Израел, да ги видим срещу редовна армия. 250 от убитите от Хамас бяха палестински мюсюлмани от Израел, има колежка от университета, арабка, чиито брат беше убит от терористите. Цялото 2 млн арабско население на Израел е настръхнало срещу Хамас и Газа, ама у нас за това не се говори много.
5
6
 
15
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Така и трябваше да постъпят Израел още в началото! Организаторите на погрома от 07.10.23г. трябва да изпитат на гърба си болката от личната загуба, а не да си живуркат сладко в луксозните хотели в Катар. Като при това бавят с месеци преговорите за освобождване на заложниците. Наред е самият И.Хания!
4
7
 
20
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Щом наричаш терористите 'мъченици', пишеш 'умраза' и се радваш на изнасилвачи на бебета, ми е ясно какъв си. Не знам защо въобще все още имаш българско гражданство и какво правиш в българско сайт. Но едно ще ти кажа: и десет нови терориста да се появят, всички ще бъдат ликвидирани, там ще остане само нормалното население, което не мрази християни и евреи, и другите религии. За джихадистите си има Афганистан и други подобни дупки - там ще се чувстват на място.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те Хамазите онзи ден сами си признаха, че от 140 все още държани заложници, не можели да съберат 40 живи, че да получат 6 седмици примирие. И това при комбинирани усилия на всички арабски държави в преговорите с Израел. Почти всичко вече е изклано, изнасилено и изгорено живо; явно на израелците съвсем им е преляла пашата. Дотук се сдържаха заради заложниците, сега ще има сериозен кьотек.
2
8
 
21
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
Хамас бе може да настоява нищо. Ще бъдат избити до крак и нищо не могат да направят.
1
8
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
леле сега ще стане мазало