Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието

Какво се случи на стадиона според блогърите
31 авг 2009 10:13,
308
Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието
Снимка: БГНЕС

Безспорно концертът, с който ще запомним 2009 година, ще бъде този на Мадона.

И след като в последните месеци взриви медийното пространство, а след това – десетките хиляди фенове на стадион „Васил Левски“, поп кралицата завладя и блогосферата.

Ето какво пишат за нея някои от блогърите в Blog.bg...

От emil60.blog.bg
Еуфорията сред феновете си личеше още от ранните часове на следобеда, когато въпреки 32-градусовата жега се виеха опашки от чакащи да влязат на националния стадион "Васил Левски".

Шоуто започна към 20 часа с Пол Оукънфолд, който направи уникален едночасов микс и повдигна настроението на многохилядната тълпа.

Точно в 22 часа Кралицата на попа се появи в пълния си блясък – на величествен трон, след което към нея се присъедини и антуражът й от танцьори в бял ретро Ролс-Ройс.

Откриващото парче бе Candy Shop. Шоуто бе тематично разделено на няколко части.

Прозвучаха много от хитовете на певицата от 80-те и 90-те години в изцяло нов аранжимент. Публиката бе „взривена" от „циганската част" на концерта, изпълнена от Трио Колпаков по време на La Isla Bonita.

Шоуто продължи с Frozen, Ray of Light, 4 minutes.

Невиждано светлинно и визуално шоу, както и двете огромни букви "М", които бяха разположени от двете страни на сцената, допринесоха за уникалната атмосфера на националния стадион.

Звездата за пореден път показа уникалното си умение да танцува и пее, изискващо страхотни тренировки и прецизно дишане и вокални умения.

От mariamarinova.blog.bg
Мадона излезе на сцената и над 50 000 хиляди фенове на стадиона пощуряха. Мексикански вълни, екзалтирани възгласи и диви ръкопляскания я посрещнаха.

През следващите два часа светът беше сцена.

Едва ли Мадона си дава сметка какво всъщност направи насред София. За над 50 000 хиляди за два часа нямаше валутен борд, нарастваща безработица, икономическа криза, противна държавна администрация.

„ Готови ли сте, София!?” – и всички пощуряха. Светкавици от фотоапарати и мобилни телефони, възгласи и овации, подскачане и танци, усмивки и удоволствие, пееща публика...

...За сценария на спектакъла, за хореографията, за изявата на Мадона, танцьорите, музикантите има само една дума – перфектни.

Спектакъл, към който, дори и най-големите и критици, и скептиците не са останали безразлични и който за почитателите й ще остане незабравим и хубав спомен.

За мен лично, един умерен почитател на Мадона, концертът й беше съвършен и грандиозен. Два часа истинско удоволствие и насита на сетивата.

Дойде, пя, покори!

От vladikoff.blog.bg

"Мадона покори България" е водещото заглaвие в медиите. Дрън-дрън! Мен не ме е покорила. Kакто и голяма част от българите.

Пишещите подмазвачи са свикнали да слагат всички в един кюп. Тази жена може да е покорила масата манипулируеми и слабообразовани "фенове", които може и да са се наслаждавали на голите телеса на 50-годишна фалшива блондинка. Но едно обикновено събитие като концерт на стадиона не бива да се преекспонира като някакво велико културно провидение.

Никой от пишещите не коментира, че певицата се е появила с 50 минути закъснение на концерта, с което показа колко малко й пука за тълпата, чакаща я отпред.

Нито факта, че пя на плейбек и не показа и грам импровизация от предходните й изпълнения на това турне.

Самовлюбената певица си тръгна, без да се поклони на публиката.

Нали Мадона е уникална, защото прави шоу и провокира? Кое от двете е направила снощи? Три четвърти от хората, които се наблъскаха като скариди на стадиона, няма и да си помислят да пуснат песните й вкъщи, ама отидоха на концерта, защото с някакво странно за мен идолопоклонничество искаха да видят едва ли не култово полубожество.

Е, както се очакваше, не видяха нищо подбно.

Дали сега се радват, че си дадоха паричките на този маркетингов продукт на 80-те години на миналия век, когато милиони хора са изхвърлени на пазара като роби – без образование, професии, качества, само с желанието да оцелеят.

Мадона е олицетворението на успелия роб – нито певица, нито външност, нито интелект, само успели алчни очи, жилави мускули, яки зъби и послание – Мадона е шансът на непотребния човек.

От sparhawk.blog.bg

Преди малко се върнах от концерта на Мадона, на който по стечение на обстоятелствата имах възможност да отида, макар да не бях добре запознат с творчеството на звездата.

Бях смаян. Досега не си бях изкарвал така яко.

Мадона направо ни побърка... Невероятна жена, поклон пред енергията и волята й! Не се бях забавлявал така никога, досега никога не бях ходил на концерт и, Бога ми, сефтето ми бе СУПЕР!

Атмосферата бе невероятна, стадионът бе фраш, а публиката ни бе ВЕЛИКОЛЕПНА, достойна за звездата, която приюти!

Освен за Мадона, поздрави и за Фънки и Амебата, организирали това шоу, НЯМАШЕ ГРЕШКА, влязохме в многохилядна опашка за 20 МИНУТИ на стадиона, навсякъде имаше къде да хапнеш, пийнеш, имаше тоалетни, всичко бе 6.

Нищо не можеше да наруши съвършенството на тази вечер!

Видео: SMBstan

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
до 183 преди 14 години
само някой с мнооого куха лейка може да напише металика и мадона в 1 изречение. и не смесвай стиловете, сравнявай бабата с някой от поп бранша,че да не започваме вечното дерби Rock vs.всичко останало!
187
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
Тази застаряващ лелка и пееща фалшиво на моменти, съвсем се е самозабравила след като в Румъния е прекъснала концерта си за малко за да се изкаже в защита на *** в източна европа, които били много "дискриминирани" ( интересно дали е виждала *** на живо) - за което е била освиркана от 60 000 в Букурещ, а в България танцьори от екипа и са развяли турското знаме - това е не за освиркване ами за замеряне с развалени яйца и забрана за стъпване в България!
186
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 14 години
Kogato nauchih, dosta se uchudih, che Ester Madona shte posveti 1 vecher na Sofia.Kakvo i stava na tazi jena..? Otkakto stana evreika, snizhojdenieto i prehvarli vsiakakvi granici.Pluhte predi da doide, hrachite sled kato si otide..!! Vie ste hora rodeni ot chalga i ne zaslujavate nishto poveche ot chalga ..! Znaete li kakvo e "Spania" ? - choveshka utaika!
185
0
 
0
 
! Отговори
Батя преди 14 години
До Човек - И още малко акъл от Батя - на концерт се ходи за шоуто (музика, звук, ефекти, танци и сичко като цяло); като искаш музика, пусни си уредбата и си се кефи :)
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
175,ааа ама то статия ли имало-аз видях само сглобги от блог бг..... второразрядна работа катооо......(айде да не казвам,че ще се изтълкува като злобно от фен номер 1 IND и ще се наложи да напише 27 коментар с мизерното си мнение)
183
0
 
0
 
! Отговори
Батя преди 14 години
Мадона, Depeche Mode, Metallica, U2 - това са явления, епохи и както искаш ги наречи. Не може всичко да се харесва на всеки. Тези групи са ми любимите (в обратен ред) и ги слушам всеки ден, затова да те запитам - каква е разликата между концерт на Мадона и Металика? Както казваш че този концерт е два часа кич и т.н. , същото ще кажат и за Металика - два часа само *** жица (това е само пример). И не бъркай свободата на словото с простотията и слободията, които чвно са ти в кръвта :)))
182
0
 
0
 
! Отговори
Iva преди 14 години
Lel4eto e VELIKA!
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
177ей такива комплексари с такива изказвания ходят да гледат "сеир", а не музика :)))))шопо да виси свет и после да се хвали :))))
180
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
Евала.В добавка:Кайто и да попиташ, всеки знае коя е Мадона.Да си Говорят колкото искат, на мен не ми дреме от злобари.Отидох,Видях,Изкефих се.Мадона е 1, а те да си говорят, значи са впечатлени по един или друг начин.
179
0
 
0
 
! Отговори
KAKA преди 14 години
Ah, kakvo stegnato i hubavo tialo na 50 godishna jena! Kak go praviat tova? Samo ne kazvaite s e*bane zashtoto ne sam spriala, a rezultata e nikakav.. :( Da e jiva i zdrava lelia Madona !
178
0
 
0
 
! Отговори
boza преди 14 години
.....koncerta koyto iznese Madona v Bulgaria njama nisto obsto s koncertite izneseni v durzhavite ot Centralna Evropa----Bulgaria beshe otkarana kato durzhava ne zasluzhavasta vnimanie....za men Madona prestana da bude zvezda sled koncerta v Sofia .
177
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Без да говоря за организацията, ще кажа, че самият концерт като звък, светлина, ефекти и т.н. беше изключително добър!Не знам какво могат да очакват в повече някои хора! Едва ли не, ще слезе Мадона *** да им направи, щото са се бръкнали със 100лв да й отидат на концерта!?При все, че не съм фен на Мадона, бях там заради приятелката си, смея да кажа, че ме изненада приятно! Всичко беше добре тренирано! Не знам как на годините й успя да щурее 2 часа, мен ме заболя кръста от глеане :):)!
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мда, само комплексари харесват Мадона и Лепа Брена
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
всички злобари могат да не четат статията....шоуто и емоциите бяха на макс....
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нЕ СЪМ ХОДИЛ НА КОНЦЕРТА ,НО ЧЕТОХ НЯКЪДЕ ,ЧЕ ТОВА БИЛА ДВОЙНИЧКА НА МАДОНА ?ДАЛИ МОЖЕ ДА Е ВЯРНО?АЗ ЛИЧНО НЕ Я ХАРЕСВАМ И СИ ЗАПАЗВАМ КОМЕНТАРА!
173
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛИ преди 14 години
ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ХАРЕСВА РАЗЛИЧНА МУЗИКА И ДА РЕШАВА ДАЛИ ДА ПОСЕТИ ДАДЕН КОНЦЕРТ.НЕ НАТРАПВАЙТЕ МНЕНИЕТО СИ.
172
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛИ преди 14 години
МНОГО,МНОГО,МНОГО МИ ХАРЕСА КОНЦЕРТА.АКО МИ СЕ ОТДАДЕ СЛУЧАЙ, ПАК БИХ ОТИШЛА,ДАЖЕ БИХ ДАЛА И 300 ЛВ. А ДРЕБНИТЕ,НЕЩАСТНИ ДУШИЧКИ ДА МЛЪКВАТ,ЧЕ МИ ПИСНА ДА ЧЕТА ЗЛОБНИТЕ ИМ КОМЕНТАРИ. ПЪЛНИ НЕУДАЧНИЦИ
171
0
 
0
 
! Отговори
KAKA преди 14 години
NA TAZI VAZRAST, DA MOJEH PONE MALKO DA IZGLEJDAM KATO NEIA...
170
0
 
0
 
! Отговори
ДО човек преди 14 години
Батенце съвсем си изкукуригал ,женати не ти ли пуска? или сигурно не ти става?а може би някой скоро не ти е пръскал ***.Бълваш дярия и квичиш като девственица за ***,Аре със здраве и да го ДУХАШ
169
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
абсулютно *** чалгаджия..