Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието

Какво се случи на стадиона според блогърите
31 авг 2009 10:13,
308
Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието
Снимка: БГНЕС

Безспорно концертът, с който ще запомним 2009 година, ще бъде този на Мадона.

И след като в последните месеци взриви медийното пространство, а след това – десетките хиляди фенове на стадион „Васил Левски“, поп кралицата завладя и блогосферата.

Ето какво пишат за нея някои от блогърите в Blog.bg...

От emil60.blog.bg
Еуфорията сред феновете си личеше още от ранните часове на следобеда, когато въпреки 32-градусовата жега се виеха опашки от чакащи да влязат на националния стадион "Васил Левски".

Шоуто започна към 20 часа с Пол Оукънфолд, който направи уникален едночасов микс и повдигна настроението на многохилядната тълпа.

Точно в 22 часа Кралицата на попа се появи в пълния си блясък – на величествен трон, след което към нея се присъедини и антуражът й от танцьори в бял ретро Ролс-Ройс.

Откриващото парче бе Candy Shop. Шоуто бе тематично разделено на няколко части.

Прозвучаха много от хитовете на певицата от 80-те и 90-те години в изцяло нов аранжимент. Публиката бе „взривена" от „циганската част" на концерта, изпълнена от Трио Колпаков по време на La Isla Bonita.

Шоуто продължи с Frozen, Ray of Light, 4 minutes.

Невиждано светлинно и визуално шоу, както и двете огромни букви "М", които бяха разположени от двете страни на сцената, допринесоха за уникалната атмосфера на националния стадион.

Звездата за пореден път показа уникалното си умение да танцува и пее, изискващо страхотни тренировки и прецизно дишане и вокални умения.

От mariamarinova.blog.bg
Мадона излезе на сцената и над 50 000 хиляди фенове на стадиона пощуряха. Мексикански вълни, екзалтирани възгласи и диви ръкопляскания я посрещнаха.

През следващите два часа светът беше сцена.

Едва ли Мадона си дава сметка какво всъщност направи насред София. За над 50 000 хиляди за два часа нямаше валутен борд, нарастваща безработица, икономическа криза, противна държавна администрация.

„ Готови ли сте, София!?” – и всички пощуряха. Светкавици от фотоапарати и мобилни телефони, възгласи и овации, подскачане и танци, усмивки и удоволствие, пееща публика...

...За сценария на спектакъла, за хореографията, за изявата на Мадона, танцьорите, музикантите има само една дума – перфектни.

Спектакъл, към който, дори и най-големите и критици, и скептиците не са останали безразлични и който за почитателите й ще остане незабравим и хубав спомен.

За мен лично, един умерен почитател на Мадона, концертът й беше съвършен и грандиозен. Два часа истинско удоволствие и насита на сетивата.

Дойде, пя, покори!

От vladikoff.blog.bg

"Мадона покори България" е водещото заглaвие в медиите. Дрън-дрън! Мен не ме е покорила. Kакто и голяма част от българите.

Пишещите подмазвачи са свикнали да слагат всички в един кюп. Тази жена може да е покорила масата манипулируеми и слабообразовани "фенове", които може и да са се наслаждавали на голите телеса на 50-годишна фалшива блондинка. Но едно обикновено събитие като концерт на стадиона не бива да се преекспонира като някакво велико културно провидение.

Никой от пишещите не коментира, че певицата се е появила с 50 минути закъснение на концерта, с което показа колко малко й пука за тълпата, чакаща я отпред.

Нито факта, че пя на плейбек и не показа и грам импровизация от предходните й изпълнения на това турне.

Самовлюбената певица си тръгна, без да се поклони на публиката.

Нали Мадона е уникална, защото прави шоу и провокира? Кое от двете е направила снощи? Три четвърти от хората, които се наблъскаха като скариди на стадиона, няма и да си помислят да пуснат песните й вкъщи, ама отидоха на концерта, защото с някакво странно за мен идолопоклонничество искаха да видят едва ли не култово полубожество.

Е, както се очакваше, не видяха нищо подбно.

Дали сега се радват, че си дадоха паричките на този маркетингов продукт на 80-те години на миналия век, когато милиони хора са изхвърлени на пазара като роби – без образование, професии, качества, само с желанието да оцелеят.

Мадона е олицетворението на успелия роб – нито певица, нито външност, нито интелект, само успели алчни очи, жилави мускули, яки зъби и послание – Мадона е шансът на непотребния човек.

От sparhawk.blog.bg

Преди малко се върнах от концерта на Мадона, на който по стечение на обстоятелствата имах възможност да отида, макар да не бях добре запознат с творчеството на звездата.

Бях смаян. Досега не си бях изкарвал така яко.

Мадона направо ни побърка... Невероятна жена, поклон пред енергията и волята й! Не се бях забавлявал така никога, досега никога не бях ходил на концерт и, Бога ми, сефтето ми бе СУПЕР!

Атмосферата бе невероятна, стадионът бе фраш, а публиката ни бе ВЕЛИКОЛЕПНА, достойна за звездата, която приюти!

Освен за Мадона, поздрави и за Фънки и Амебата, организирали това шоу, НЯМАШЕ ГРЕШКА, влязохме в многохилядна опашка за 20 МИНУТИ на стадиона, навсякъде имаше къде да хапнеш, пийнеш, имаше тоалетни, всичко бе 6.

Нищо не можеше да наруши съвършенството на тази вечер!

Видео: SMBstan

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
0
 
! Отговори
от 205 преди 14 години
именно,де :)
207
0
 
0
 
! Отговори
Батя преди 14 години
Евалата, от две думи си ме разбрала. Сигурно защото сме почти набори като ти чета коментарите :))) Kiss
206
0
 
0
 
! Отговори
баба Яга преди 14 години
От концертните ДВД-та на Металика смея да заключа, че на живо пеят по-добре от на студийните си записи, а вярвай ми аз имам всичко на Металика. Най-голямото доказателство, за това колко е добра една група/ изпълнител, е как пее на живо, а от репортажите за концерта на Мадона не останах с много добро впечатление. Там всичко се върти около танцьорите и сценичното и поведение. За мен това не е концерт, а шоу, нещо за което не бих дала пари да гледам на живо.
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не може като кон с капаци - само Металика или само Мадона или... Може! иначе ставаш *** и възприемаш всичко, което ти казва теУевизора
204
0
 
0
 
! Отговори
Kiss преди 14 години
Именно - свободата на словото и всеки има право да изкаже мнение. В контекста Депеш Мод също съм им фенка от много години повече от 20 години и честно да ти кажа се разочаровах на концерта им В София. Съжалявам въобще, че отидох, по-добре да си ги слушам само на запис или на DVD. На Металика бях на концерта им в Пловдив - '99 година и останах изключително доволна и заредена с емоции. Прав си, че всеки човек си има мнение и е въпрос на вкус. Лично моето мнение е, че Мадона е явление в музиката, не с музикалния и артистичен талант, нито с външността си, защото външността и е посредствена, тя е явление със скандалността си, разкрепостеността си, вулгарността си и безскрупулността си. На всички е ясно Мадона откъде е тръгнала. А и всичко е PR. Ефектите, скъпите сцени, екипът, с който разполага не са плод на явлението Мадона, защото Мадона е плод на шоубизнеса и който слушка и изпълнява на мафията, ще пожъне успехи. Още по-лесно е ако си ЖЕНА. И понеже Мадона е от ПОСЛУШНИТЕ, никога не се забърка в скандални съдебни дела, забрани за концерти и забрани за издаване на албуми, забрани за реклами и т.н. (Визирам Майкъл Джаксън, Джордж Майкъл и много други, които са се опънали на продуцентите, в частност SONY). И затова не е слязла още от световната сцена. Тя ще бъде използвана да последно и ако слуша, изпълнява и разбира се ако е здравословно добре... Пък и инвестицията в нея още докато е била в Плейбой е доста голяма и има за избиване още. Въпреки, че печалбите са убийствени след смъртта на една мегазвезда... Така, че Мадона е наистина явление, но не в този смисъл на музикален и артистичен талант, например като ГОЛЯМАТА ТИНА ТЪРНЪР.
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мадона е невероятна! Концерта беше супер. Аз като не харесвам нещо, просто не се интересувам от него. Самия факт, че толкова хора, които уж не я харесват пишат за нея означава, че тя си е свършила работата перфектно - привлякла е вниманието не само на феновете си, но дори и на останалите. Както винаги тя е отгоре!
202
0
 
0
 
! Отговори
Батя преди 14 години
Да не искаш да кажеш, че Металика на концертите си пеят както ги чуваш от оригиналния диск. т.е. не пеят фалшиво? Че то разлика между фалшиво и сингбек е няма. Бях и на концерта на металика, бях и на мадона- и двата концерта ми харесаха, различни стилове но една идея - да има шоу. Не може като кон с капаци - само Металика или само Мадона или...
201
0
 
0
 
! Отговори
баба Яга преди 14 години
Едната от фен клуба, която показаха снощи по новините беше Анелия. :D
200
0
 
0
 
! Отговори
баба Яга преди 14 години
Едната от фен клуба, която показаха снощи по новините беше Анелия. :D
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е публика, възпитана в чалгаджийство от Слави Трифонов и цялата щайка български чалгаджори!
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този концерт доказа колко е *** българската публика (на стадиона)! - с това ще се запомни :))))
197
0
 
0
 
! Отговори
vetrilo преди 14 години
abe dobre 4e si oide babta 4e samo za neia mi dudniat po cial den mediite...to biva pe4albarstvo ama u nas nema miarka.... i vse edni i su6ti kukumiavki pokazvat po btv-to ..tam fen klub li be6e kvo li ...bolni nekvi mozaci .....
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...а приликата в Мадона и Металика е СНОБИЗМА За своето време да, но щом не се развиват, значи НЕ СА НИКАКВИ МУЗИКАНТИИ съответно се харесват от изостанали хора, с ограничено мислене.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези изостанали групи и стилове, към които принадлежи Мадона вече са отживелица (освен, че са некадърници)който ги харесва се причислява към това ограничено, изостанало мислене и светоусещане.Пък се пънете колкото си искате да се хвалите, с това ще си останете.Основен признак на тези хора наистина е суетата, комплексарството и снобизма!- е такива мнения да беше избрала Елена - дето хич не разбира от музика и се зисли към гореописания контингент :)))
194
0
 
0
 
! Отговори
баба Яга преди 14 години
Разликата между Металика и Мадона е, че първите никога не пеят на фона на сингбек, а и кака им Мадона, когато пропее със симфоничният оркестър на Сан Франциско да дойде да ми се обади. :)
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Zashtitava ***, zashtoto v Iztochna Evropa te sa bolshinstvoto i praviat pubkikata.
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много добре разбрах,че си в обратния ред
191
0
 
0
 
! Отговори
Батя преди 14 години
Не си разбрал идеята на написаното, ама като ти е трудно.......За всеки влак си има пътници......Ама ти май си изпуснал всички влакове.......
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МУЗИКАТА СЕ СЛУША,ако не ходи на театър!
189
0
 
0
 
! Отговори
Батя преди 14 години
Льольо, музиката гледа ли се или се слуша? "..ходят да гледат "сеир", а не музика :)))))" Кое се гледа, кое се слуша - май нещо си се пообъркал, а???