ГЕРБ постави ултиматум на тютюнопроизводителите

Ако гладуват, може и да не видят субсидия от 116 млн. лв.
10 юни 2010 13:45,
132
ГЕРБ постави ултиматум на тютюнопроизводителите
Протест на тютюнопроизводителите през април. Снимка: Булфото

Политически мотив подозират управляващите зад обявената от тютюнопроизводители гладна стачка, ако не получат субсидия от 170 милиона лева.

Допълнителните пари за тютюнопроизводителите са една от промените в актуализирания Бюджет 2010, разясни депутатът от ГЕРБ Десислава Танева. Там обаче са записани 116 милиона лева. Според Танева сумата вече е договорена и е таванът, който може да се отпусне тази година.

Освен това земеделците заявяват намерението си да стачкуват точно когато актуализацията на бюджета вече е внесена в Народното събрание.

„Исканията са неоснователни и вероятно политически инициирани”, заяви Танева. Тя призова тютюнопроизводителите за адекватно и разумно отношение, противен случай, „ако в този дух продължи диалогът, ще преразгледаме позицията си и за 116-те милиона”.

Земеделският министър Мирослав Найденов също призова тютюнопроизводителите да не се поддават на политически натиск и отбеляза, че на заседание на ресорната комисия именно опозицията не е подкрепила субсидията от 116 милиона.

Юнал Тасим от ДПС категорично отрече спекулациите за политически натиск. По думите му, ако ДПС иска да организира нещо, то ще е толкова голямо, че да се види и в съседните държави.

Иначе и според ДПС въпросните 116 милиона са таванът, който техният електорат може да получи през 2010 година. Тасим обаче се съмнява, че тази сума изобщо ще бъде отпусната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Давам ви пример с държавна работа , после защо ще работим тютюн ПРОЧЕТЕТЕ ГО ДОБРЕ.ЦИТИРАМ;Живко Желев е работил в РПУ Свиленград до 2004 година, според собствените му думи. През 2003 г., по времето, когато сегашният премиер беше главен секретар на МВР, е бил обявен за полицай на годината. Трябваше да донеса снимките с него, да ги покажа, продължи да се гневи бившето ченге.Разберете, вече не се издържа. За 21 години в МВР получих 300 лева, от които повечето отиват за погасяване на кредит.
109
0
 
1
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Да си бях дал гласа за него. Всеки нека да краде но да не взема от мен. Това е положението неискам никой да краде от мен , както в случая се получава. Я се оплачи с нещо от него в предишни години . Всеми е тая какъв е по нардоност ,все ми е тази какво прави и как и къде го прави. По важното е че имаше и за народа а сега какво има ??? Дори работа няма толкоз все някой им е виновен на тия от ГЕРБ. И колко време ще има виновни още ??? ЕДНА две три години ВЕЧЕ не върви.
108
0
 
1
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Да владеем езика много добре и съм горд с това ,че си вадя допълнителната прехрана с тютюнопроизводство. Парите не миришат срамна работа няма , но ме е срам от такива злочовечни като теб. Със сигурност и аз знам да обиждам, но не го правя под ЛЕТВАТА сте ми. Работете с главите си а не с псувните си. Както казах тия пари тия премии не са от вашия и моя джоб. Незнам колко сте запознати. Незнам до къде ви стига компетенцията. Проверете и ще го разберете .
107
0
 
1
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Не съм споменал ,че имам такава диплома ????? Я ми го препомни както и да е. Но нека не говорим за мен. Имаш си мнение за тютюнопроизводителите твое си е . Каза си го няколко пъти мнението и по този начин обиди хиляди хора дори и мен с твойте коментари. Но е крайно време да се спреш разбрахме мнението ти. Ако искаш да си мерим *** с дипломи сертитификати и тн дай си кординатите ще те проверим . Но не обиждай хоритацата където си вадят парите с честен труд и не крадът от никой.
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изкарвам си парите сам, моето момче, и не се оплаквам! Плащам си всички данъци и не искам субсидии или специални права от никой и разчитам само на себе си!! Който иска да си произвежда тютюн - не ми пречи!! Ами да ми реват за милиони субсидии, при положение че от години се знае, че се спират, то това си е чиста проба НАГЛОСТ!! А пък като дори им угодат на наглостта, пък те искат И ОЩЕ, това вече не знам как да го нарека, а и тях, освен полу-грамотни ***!! И за езика едва ли го владеят!!!
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ООООО!!! Като се занимават с тютюн и са МНОГО НАПРЕДЕ да не РЕВАТ ЗА СУБСИДИИ!!! А диплома за програмист няма, има Информатика!!!!
104
0
 
1
 
! Отговори
Хасково преди 13 години
Ей мамка му искахте протест организирахме го в хасково и какво само 100 човека сме тами като се замисля 70 човека са наши познати.а Къде е хора ????? Да не се оплашихте от нещо ? Нека ние дадохме старт който е съпричастен нека се по интересува. Защото стотинка няма да видим да знаете ако не направим нещо. А ние тръгнахме да правим днес сме само 100 човека , но утре може и да сме повече.
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питайте Доган, когато трябваше да се договарят европейските субсидии за земеделие, включително квоти за производство на тютюн, Доган беше зает да "проектира" водни каскади, да строи сараи и да трупа милиони и не му пукаше, че ощетява и за пореден път *** и лъже собствения си електорат. Сега подбужда към размирици, не защото се интересува от земеделци и тютюнопроизводители, а ги използва да се докопа отново до власт и пари.
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре ,а дали зърнопроизводителите взимат и 100 милиона ?Не съм наясно ама ако се окаже ,че за тютюн отиват повече пари има бая сбъркано.
101
0
 
5
 
! Отговори
eTeRniTy преди 13 години
Kvo stana g-n Dqnkov, ve4e sme yuni i vse o6te sme v kriza. Imate obe6tanie ako si spomnqte. ^tqhte da si dadete ostavkata ako do yuni ne izlezem ot tazi kriza. Mislq , 4e ot davna ste zabravili tazi duma deto q kazahte. Blagodarqnie na vas pone o6te 2 godini 6te sme v kriza. Podayte si ostavkata...
100
1
 
3
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Не е така ... Изглеждаш умно момче помисли пак и ми отговори. А защо не работим някъде ми за 200 - 300 лева защо да работя на месец . Пък и като ти ги забавят 2 седмици ходи е чуди ко да правиш.Имах ме си бизнес , но и това ни взе държавата или поне що го вземе искаме европа те искат от нас но къде са европейските заплата ? какво ние европейското по добре дане коментирам ,че се дразня само.
99
0
 
7
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
"Защо държавата трябва да субсидира производството на отрова?" - ами виж сега хубав въпрос си задал, а отговора е - поради същата причина, поради която трябва да храниш кокошката, която ти носи яйца :)))
98
0
 
5
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Какво общо има тютюнопроизводството с тютюнопушенето. Никой не кара никой на сила да пуши. Всеки сам прави избора си.Защо не гледаме ДИНИ защото се продават по 10 стотинки килограма, защо не домати защотото ни ги вземат на 5 лева кашона, защо не пипер защото ни го вземат на 40 стотинки, защо не гледаме крави или овце и тн зашото млякото ни го вземат на 40 стотинки а знаете ли колко е една рорба фураж ????
97
6
 
3
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 110Защо държавата трябва да субсидира производството на отрова? Дори да ви отпуснат парите трябва да се направи нещо, за да не бъде тютюнът единствения ви поминък.
96
0
 
7
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Ае незнам няма оправия. Карайте псувайте няма проблем дано един един и вие не изпаднете с ситуация да чакате пари пък да не ви ги дават. На най големия душманин не го пожелавам това.
95
4
 
6
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Бойко и цялата пасмина около него-вън! Да се връщат по-скоро Серго ш Доган,защото в тази държава скоро ще стане страшно!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe tap4o samo za razsajdane sam dal 5436lv otdelno kato pita6 za danaci za minalata godina sam platil 65000lv dds na domatite akciz imali be lainio za6toto natutuna ima i ot tam idva premiqta boiko da osvobodi pazara i togava da maha premiite za6toto v momenta bez licenz ti nemoje6 da si kupi6 tutun
93
5
 
1
 
! Отговори
За Тютюнопроизводите преди 13 години
Пич, сърди се на ДПС, въпросните тютюнопроизводители също да се сърдят на ДПС. От години е ясно, че парите за тютюна ще намаляват, като бяха на власт толкова години и окрадоха десетки милиони що не го научиха този народец да сее и други неща, да се преквалифицира, да научи нещо друго, а сега - дайте пак пари, е не става вече
92
2
 
5
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Когато се субсидират тютюнопроизводителите , парите не се вземат от данъкопратеца. Незнам колко си запознат. Запознай се и тогава говори. А като стана въпрос за грамотност където твърдеше , че ние сме не грамотни погледни си изречението поглени и тогава имай претенции към нас. Нека аз да съм *** нямам претенции към човек който ми е под нивото.
91
0
 
5
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Също така немога да разбера как му се радвате на тоя където говори по начин който обижда хората ??? Защо му се радвате значи вие сте съгласни с него ??. И не само турци гледат тютюн и не всичките са не грамотни има хора където са много честни и работливи и умни. Дане говорим ,че ние крадем лъжем и мамим повече от тях. Него забравяйте това.