Автомагистрала "Тракия" потъва

Може да се наложи мащабен ремонт на участъка Чирпан–Стара Загора
4 авг 2010 07:00,
159
Автомагистрала "Тракия" потъва
Снимка: БГНЕС

Има реална опасност да се наложи мащабен ремонт на най-новия участък на автомагистрала „Тракия” (Чирпан–Стара Загора). За това алармира пред „Труд” председателят на Браншова камара „Пътища” Румен Йовчев.

Според него чисто новият аутобан вече плаче за ремонт, за който са необходими поне 10-12 млн. евро.

„Проблемите са много. Насипите на всички надлези по трасето не са укрепени и заради ерозията устоите им са подронени. Освен това са се появили коловози от двете страни на трасето, а има и голяма вероятност пътят в последните километри преди Стара Загора да започне да потъва”, категоричен е Йовчев.

Затова според него не е виновен изпълнителят на строителството „Трейс Груп”, а зле подготвеният проект от държавата, който бил направен единствено с идеята да бъде възможно най-евтин.

От компанията сигнализираха навреме какви са проблемите, но бившето ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура” не им обърна никакво внимание, обясни шефът на браншовата камара.

Според специалиста по трасето вече има леко вибриране, което не застрашава движението, но след година-година и половина бабунките щели да станат над 1 сантиметър и да се наложи ремонт.

Тогава трябвало да се сложат и добавки, които предотвратяват появата на коловози.

„По приумица на бившия шеф на АПИ Веселин Георгиев беше отменено озеленяването на трасето. Казваше: „Дядо Господ си знае работата” и той щял да озелени, но докато това стане, ерозията си свърши работата”, посочи инж. Йовчев.

Също от криворазбрана пестеливост била отменена облицовката с бетонни плочи на насипите.

Според Йовчев поне 50% е вероятността последните километри на магистралата, които са в райони с оризища, да „потънат” поради липсата на втори отводнителен канал и да се наложи да бъдат строени наново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
4
 
! Отговори
смехурко преди 13 години
Как няма да потъне като изпълнителят за основа ползва глината от изкопните работи:))))))))))) .А тя като завали става като дувка.Без контрол взеха десетки милиони за нищо.Атобан се прави със основа не от кал и глина:)))))))))))))))) да осъдят фирмата изпълнител .Да върне парите с лихвите.Да проверят основана на трасето
115
2
 
0
 
! Отговори
xax преди 13 години
V USA 5 lenti se ravnqvat na 2 u nas. Sigurno 300 miliona dushi imat 400 miliona koli.
114
5
 
3
 
! Отговори
До Бахия преди 13 години
Ти като къв се изживяваш? Камбоджанец? Щото гледам добре пишеш на Нашия Език...Сигурно си го учил на вечерни курсове в Манхатън,откъдето по принцип си..а?съжелявам такива нещастни образования на клетки като теб...
113
2
 
4
 
! Отговори
xax преди 13 години
А Серго какво открива? Аз мисля че на 2 части го строиха тоя участък
112
1
 
3
 
! Отговори
American On Purpose преди 13 години
Имаме 4 коли на GM без оплаквания за последните 10 години три над 3 литра V6,разход 12 галона на седмица средно по 320 мили на кола цена на безин за резервоар средно 33$ и магистрали с по 5 платна.Гроздето Киселооо
111
2
 
8
 
! Отговори
индиана преди 13 години
чудех се защо всички новоуправляващи се захващат упорито със строежи на каквото и да било,но най-вече на магистрали----ами вече ми е ясно----там най-лесно се крадат пари и то много и то недоказуемо
110
2
 
9
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Прав си , прав си - *** и *** съм че още съм в тази държава,*** и *** съм че искам да живея нормално,че искам детето ми да расте и учи в нормални училища,*** и *** съм че искам достойно заплащане,*** и *** съм че искам да живея добре...а иначе всички от ГЕРБ са умни и интелигентни начело с ББ
109
3
 
8
 
! Отговори
Луис преди 13 години
Магистралата в района на Чирпан до стара загора е строена по времето на НДСВ 2002-2003 г. Стига сте политизирали кражбите.
108
12
 
8
 
! Отговори
Баихия преди 13 години
Българите нямате толкова пари, че да платите на германците да ви построят магистралите. А и на вас не ви трябват магистрали защото карате само бракувани автомобили със слаби двигатели.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ще потъва! Той Титаник потъна, а какво остава за една автомагистрала..и то българска...
106
9
 
10
 
! Отговори
xax преди 13 години
Добре вe нещастни комита - магистрала строена от вашия лидер Серж се скапва и навсякъде се намеси името на Бойко Борисов. Малко мисля че сте като развалени грамофончета. Към 2014 година ще видим дали на Бойко магистралите са некачествени - до тогава трябва да мълчите, а не да мучите.Колкото до магистралата - тя полвината вече е за смяна. Около ПЗ, ПЛД и след София е неописуема.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевидно живеш в някоя друга галактика!! Трошки има, има ги даже и в Германия!!!! Но предпочитам "трошка" немско производство, пред американски танк, който я като след вземане на виагра - само се надува, арчи гориво а не може и 1 минута да да изкара нормално, без риск за живота!!!!!!!!!!!
104
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво, евтино и бързо строителство НЯМА !!!А пък и с тези ленински срокове на Бибитко... съвсем ще се осер.ме....Петилетката за 3 години :) :) :) Да викат немците да построят магистралите и толкова.
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, каквато Държавата, и упавниците - такива и пътищата! Понеже се имаш май за нещо американче, да три кажа от опиТл ако си мислиш, че американските коли са нещо особенно - вземи се отрезви! Американски коли отдавна няма- презеха ги японците! Даже и легендите!!! Други фалираха, а трети влязоха в музеите, за да се знае какво не трябва да се прави! И по американские пътища има кръпки, и то огромни!!! пази боже сляпо да прогледа!!!!!!!!!!!!!
102
2
 
5
 
! Отговори
Автоджамбазин преди 13 години
А така, нови магистрали за новия внос.
101
3
 
6
 
! Отговори
American On Purpose преди 13 години
Каквито колите,такива и пътищата :)))
100
8
 
5
 
! Отговори
Шика преди 13 години
Българите сте *** и прости и тази работа я вършите безплатно, а парите отиват при по- далновидни хора.
99
3
 
10
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Ne samo"Trakiq" ami cqlata ni darjava potava!
98
13
 
5
 
! Отговори
Бахия преди 13 години
Интересно ми е какво ще се движи по тази магистрала. Вероятно същите бракувани трошки с двигатели 1.1-1.3, които ако вдигнат повече от 70 км/ч започват да харчат като камион. На вас българите не ви трябва магистрала.
97
10
 
5
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 13 години
кажете къде плащат за плюене в нета по Боко, че и така и така си го плюем, поне да вземем някой лев:))))