Автомагистрала "Тракия" потъва

Може да се наложи мащабен ремонт на участъка Чирпан–Стара Загора
4 авг 2010 07:00,
159
Автомагистрала "Тракия" потъва
Снимка: БГНЕС

Има реална опасност да се наложи мащабен ремонт на най-новия участък на автомагистрала „Тракия” (Чирпан–Стара Загора). За това алармира пред „Труд” председателят на Браншова камара „Пътища” Румен Йовчев.

Според него чисто новият аутобан вече плаче за ремонт, за който са необходими поне 10-12 млн. евро.

„Проблемите са много. Насипите на всички надлези по трасето не са укрепени и заради ерозията устоите им са подронени. Освен това са се появили коловози от двете страни на трасето, а има и голяма вероятност пътят в последните километри преди Стара Загора да започне да потъва”, категоричен е Йовчев.

Затова според него не е виновен изпълнителят на строителството „Трейс Груп”, а зле подготвеният проект от държавата, който бил направен единствено с идеята да бъде възможно най-евтин.

От компанията сигнализираха навреме какви са проблемите, но бившето ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура” не им обърна никакво внимание, обясни шефът на браншовата камара.

Според специалиста по трасето вече има леко вибриране, което не застрашава движението, но след година-година и половина бабунките щели да станат над 1 сантиметър и да се наложи ремонт.

Тогава трябвало да се сложат и добавки, които предотвратяват появата на коловози.

„По приумица на бившия шеф на АПИ Веселин Георгиев беше отменено озеленяването на трасето. Казваше: „Дядо Господ си знае работата” и той щял да озелени, но докато това стане, ерозията си свърши работата”, посочи инж. Йовчев.

Също от криворазбрана пестеливост била отменена облицовката с бетонни плочи на насипите.

Според Йовчев поне 50% е вероятността последните километри на магистралата, които са в райони с оризища, да „потънат” поради липсата на втори отводнителен канал и да се наложи да бъдат строени наново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ясно , ще си имаме подземна магистрала .........
135
2
 
6
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"...Затова според него не е виновен изпълнителят на строителството Трейс Груп, а зле подготвеният проект от държавата, който бил направен единствено с идеята да бъде възможно най-евтин ..."Ама разбира се - качеството на строителството зависи само и единствено от проектантите, а не от работата на строителните компании! Сега какво друго и остава на близката до правителството "Трейс Груп" освен да вземе един малък договор за ремонт на чисто новото си строителство със съответната малка печалба!
134
2
 
3
 
! Отговори
Туй нящо преди 13 години
Чоколото лумпес да сурвес бай дъ уей нещата са решени отдавана, а сега просто е стартиран сценария.
133
2
 
1
 
! Отговори
Бахия преди 13 години
Тук въпросите ги задавам аз, ако не си забелязал.
132
1
 
2
 
! Отговори
предполагащ преди 13 години
Замислете се, че може би не случайно сега се появява това изказване - след обявяването на резултатите от търговете - най-ниски цени, прозрачност и т.н. Прехвърча и информацията че лота Ст.З - Н.З също преминава през оризища и може и той да потъне. Та възникват следните въпроси - това не е ли подготовка за представянето на допълнителни анекси към даден момент заради непредвидени оризища по трасето, архитектурни паметници и др. Трейс печели този лот, както и предишния, само че разликите са големи.
131
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази отсечка е строеня от ***,колко пари сложиха в жоба си,ха да ви е честито комунистически ***
130
5
 
2
 
! Отговори
Гольо преди 13 години
Еми то и сегашната отсечка май е най-евтината... кво ли ни чака, как ли ще се оправдае тогава г-н Борисов?
129
2
 
1
 
! Отговори
До Бахия преди 13 години
Зададох ти въпрос..къв си по народност ти?или е сложен за теб и се затрудняваш да отговориш?много е елементарно да слагаш един цял народ в една категория..дразнещо е..ако имаш нещо конкретно да казваш,казвай..аз като не влизам в твойте представи за Българите,сигурно не съм Българин а хахахх
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ААААААА стига вече с тази Тракия.....България има нужда и от други пътища!
127
1
 
1
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 13 години
ДОБЪР КАЛАМБУР . БРАВО .
126
1
 
7
 
! Отговори
ор преди 13 години
Преди известно време прочетох, че пътят от Пазарджик до Пловдив е строен през четиридесетте години на 20-ти век от немците, а все още няма нужда от ремонт! Път на 70 години по-здрав от новопостроен?!
125
1
 
25
 
! Отговори
меан преди 13 години
Объркали сте заглавието не сте поставили кавичките на подходящото място !НаписанотоАвтомагистрала "Тракия" потъвада се чете:"Автомагистрала" Тракия потъва
124
1
 
1
 
! Отговори
jiko преди 13 години
tipichno
123
2
 
3
 
! Отговори
инж. преди 13 години
Какъв метър асфалт, бе хора :))) хахахаххахахахах, ще умра от смях :))))
122
2
 
4
 
! Отговори
AA преди 13 години
Mnoga sa glupavi bulgarite ama mnoga ta veche i romancite i albancite im se smeqt
121
2
 
3
 
! Отговори
Много Пестеливи преди 13 години
Защо не направят държавна проверка на това трасе, да установят дефектите и да подведат под отговорност изпълнителите? Но този път тези "спестовници" в затвора.
120
2
 
0
 
! Отговори
Бахия преди 13 години
Какъв ти е проблема с мен? Ако има нещо кажи го, вместо да говориш празни приказки.
119
1
 
5
 
! Отговори
Луис преди 13 години
Абе няма никакво значение кой какво е открил, след като е очевидно, че който и да се хване да строи все краде. Дали Серго е крал или Костов за мен няма значение. Важен е крайния резултат, а той е че ние обикновените хора имаме половин магистрала, която е построена некачествено защото парите са откраднати.
118
2
 
1
 
! Отговори
American On Purpose преди 13 години
Да бе баце,и при нас слагат по метър асфалт,да и всеки има кола,щото ако няма-лошо.Ела да видиш ако не вярваш!!!
117
2
 
2
 
! Отговори
toi преди 13 години
Napusnahme hubavata ni RODINA prez 1975g togava imashe nachenki na MAGISTRALA ot Varna za Sofiq i tatko kazvashe che kato stana na 40godini shte patuvam po MAGISTRALA ot Varna do Sofiq,no predi 5godini neshto se pobarka(tatko) i kaza che kogato moite vnuci stanat na 40godini togava v Bulgaria shte karat horata po MAGISTRALI