Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат

Митническият шеф беше на разпит в следствието
Обновена: 20 яну 2011 16:32 | 20 яну 2011 16:20,
132
Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат
Снимка: Булфото

"Имал съм много разговори с премиера, но този е пълен фалшификат", каза пред журналисти директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод изнесения подслушан разговор с Бойко Борисов. 

Танов беше на разпит в Националната следствена служба повече от три часа.

Той посочи, че е разговарял по много теми с Борисов, но не и по такива, каквито се споменават в записа.

"Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството", категоричен е шефът на митниците.

"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност", заяви още Танов.

"Няма защо да си подавам оставката", подчерта той и посочи, че не би допуснал в скандала да бъде забъркано и семейството му.

По думите му има много хора, които целят да го  дискредитират. Ваньо Танов заяви, че не познава хората от престъпна група за контрабанда, които твърдят, че са в близки отношения с него и заради които започна досъдебното производството срещу него. "Всеки митнически служител, който съм уволнил за корупция, има интерес аз да бъда дискредитиран", каза Танов.

Той е категоричен, че и разпространеният разговор между него и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова също е фалшив.

"Този текст, който прочетох, между мен и Менда Стоянова, той беше пълен фалшификат. Категорично го заявявам. Защото някой беше написал сценария, само че не може да намери думи, защото ги няма в моя речник. Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова.

При условие че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи. Aко напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред", смята Танов.

В сряда от прокуратурата оповестиха експертизата, извършена от института на МВР, според която записите на изтеклите разговори на Танов с хора от властта са манипулирани.

Още по темата

По-рано пък парламентарната комисия за контрол на СРС съобщи, че Танов е подслушван законно по разследване за контрабанда и това е станало по искане на прокуратурата.

Днес пък източници от Съдебната палата съобщиха, че записите на шефа на Агенция "Митници" са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Ваньо Тановразпит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Които искат (гледам такива из форума) полуграмотни комуняшки мутри да ги управляват, да си ги вземат и да се заселят на някой пуст далечен остров! Там да ги изберат за пожизнени диктатори и да се кефят на подобно управление. Аз не искам моята работа и моите данъци да отиват за издръжка на мутро-милиционерска диктатура в България!!! И много други хора са като мен. Пак казвам: които им харесва да ги газят подобни управляващи, да се изнесат заедно с тях и да се кефят мазохистично на "успехите" им!!
58
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Аз съм 42 неправилно се изразих преди малко. Не става въпрос за убито ДЕТЕ, това го водят абортивен плод/Какво дете дами и господа бременност на 4 месеца/
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Танов беше на разпит в Националната следствена служба повече от три часа.ДА ГО НАУЧАТ КАК ТОЧНО ДА КАЗВА ЧЕ ЗАПИСА Е ФАЛШИВ , ЕЕЕЕХ ТАНОВ , ТАНОВ , А ИЗГЛЕЖДАШЕ МЪЖАГА.ЗНАМ ЧЕ НЯМА КАК ДА ПРИЗНАЕШ , ДАНО ПОНЕ СИ ВЗЕЛ ОТ БОЙКО ПОНЕ 5 000 000 ЗА ТЕЗИ ДУМИ
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не подслушано , а видяно :На срещата със фермерите през м.10.2010 год. проведена в МС . От страна на правителството участваха Б.Борисов , С.Дянков и М.Найденов.На влизане премиерът Борисов се похвали , че идва от много ползотворна среща за пенсионната реформа с думите : На мене , това положение ми го завеща Костов, ама на и показа красноречив жест със свити всички пръсти на ръката ,освен средния. След 15 минутно хвалене с получени SMSи от Германия , чудно защо написани на Български, Дянков попита: Абе Миро за какво си ги довел тия За резултатите се досещате и вчера имаше протест на фермери.
55
7
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
36,Не е минал законовият срок за съхранение. Някой е побързал да ги унищожи.
54
16
 
30
 
! Отговори
онзи преди 13 години
До кога ще лъжете? поне се разберете с другите от СРС-тата да говорите едно и също. Смях. Палячовци.
53
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петимата от РЕМС как е как е? Гледам едвам смогвате да слагате минуси от въртенето ви като ветропоказатели , ето ви една идея Това със СРС-тата е много хитър PR на Бойко Борисов, целящ злепоставянето на другарите Станишев и Янев, е сигурен съм ,че можете да го разработите - нали!? Хайде на работа, вадете арсенала от "прах в очите на хората", "Боко тиквата", "Цецо физкултурника"...абе на ли си знаете действайте, ще Ви похвалят довечера на ул."Позитано"!
52
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност"Леле! Каква правова държава! какво чудо! Никъде, ама никъде в света няма провоохранителни органи,коита да подслушват по целесъобразност, освен диктатурите:)Няма такава правна системе:)В цял свят се следи за законосъобразност! Егати правните изрази! Боже мили:)
51
5
 
33
 
! Отговори
Гого преди 13 години
Както сме я подкарали,ще излезе ,че всички СРС-та "могат да бъдат манипулирани" от слушащите ни органи на властта в удобна за тях посока!Егати демокрацията!Че то тогава утре ,някой бандит като го хванат , ще вдигне лозунг ,че и неговото СРС е фалшиво и ще иска да го пуснат?!И що тогава ги правят?!
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ден доверие не храни, имаме си родни калпазани,Намалиха ни хазната, вдигнаха цената на храната!Тютюнджиите обрекоха на глад, учените с намален оклад.Бъркат се в живота ни дори, СРС-ата, белезници от зори!Борят се на думи за страната, трупат си имоти зад стената!Контрабандата цъфти, ГЕРБ над нея зорко бди!СЛЪНЦЕТО огрява ярко фона, правилата определя с телефона!Влез-излез, легни-стани, него... го боли!Ден разделен е сега:МАФИЯ ИЛИ СВОБОДА!"
49
1
 
12
 
! Отговори
Хмм да преди 13 години
"Манипулираните",дали не манипулират простичкия народец?!
48
3
 
13
 
! Отговори
A 22 преди 13 години
"Странджата" е АГЕНТ-ПРОВОКАТОР, не му се връзвайте! Кух и фалшив е като изказванията на генерала-пожарникар... А това правителство ще си ходи, но не днес.Имайте търпение - малко им остана.
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това ,което каза Странджев - другият подслушан - че разговорът е истински.Защо на Танов му трябваха 7 дена,за да си промени позицията... Защото вече не го е страх от лъжесвиделстване - престъпление по НК.Разберете, с мутри, шуро-баджанащия,безконтролие, зависима прокуратура, натискан съд - нищо добро не чака татковината. Дали ви е харесвал или не - вече стана факт - управлява престъпник, който по всякакъв начин се опитва да замаже престъпленията си.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човече шизофренията яко те е налегнала....
45
3
 
8
 
! Отговори
mm преди 13 години
ами и те като фактите за крадливата тройна коалиция всички знаехме че 1 човек постоянно ни повтаря че са крадливи и като дойде на власт не само не ни показа колко са крадливи, ами не осъди нито 1. а толкова се надяваме вече 10-на години всеки следващ уж да е почастен, а се оказва с геометрична прогресия по-крадлив и лъжлив, а този освен това е и некомпетентен
44
4
 
22
 
! Отговори
comment преди 13 години
Много интересно - изявлението на Танов е точно след разпита му - не е било разпит, а инструктаж...
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До днес Танов мълча. След като излезе от Националната следсвена служба каза че си е "признал" този разговор е фалшив. И вас да ви вкарат там и вие ще си "признаете" , че не сте чули гласа на Бойко.
42
2
 
2
 
! Отговори
Dan до 32 преди 13 години
Абе не съм го писал аз ,но съм съгласен на 100%!
41
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Тези СРСта излязоха фалшификат значи, а когато Цветанов извади СРСта на лекарите за убититото уш дете защо не се провериха дали са достоверни или фалшификат. КАК ТАКА ЛЕСНО ОБВИНИХА ЛЕКАРИТЕ. ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИ НА ХОРАТА В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ, ЗАЩОТО С ИВИНЕНИЕ ИМ ПИКА НА ДИПЛОМИТЕ НА СТАЖА И КАРИЕРАТА КОЯТО СА СИ ИЗГРАДИЛИ.
40
3
 
9
 
! Отговори
Glasove преди 13 години
Как ще си признаят, че това са проведени разговори? Как? Било монтаж, било фалшификация, имало манипулация, били ги унищожили?! Все такива, ама то такива ще са ви и резултатите на следващите избори!