Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат

Митническият шеф беше на разпит в следствието
Обновена: 20 яну 2011 16:32 | 20 яну 2011 16:20,
132
Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат
Снимка: Булфото

"Имал съм много разговори с премиера, но този е пълен фалшификат", каза пред журналисти директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод изнесения подслушан разговор с Бойко Борисов. 

Танов беше на разпит в Националната следствена служба повече от три часа.

Той посочи, че е разговарял по много теми с Борисов, но не и по такива, каквито се споменават в записа.

"Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството", категоричен е шефът на митниците.

"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност", заяви още Танов.

"Няма защо да си подавам оставката", подчерта той и посочи, че не би допуснал в скандала да бъде забъркано и семейството му.

По думите му има много хора, които целят да го  дискредитират. Ваньо Танов заяви, че не познава хората от престъпна група за контрабанда, които твърдят, че са в близки отношения с него и заради които започна досъдебното производството срещу него. "Всеки митнически служител, който съм уволнил за корупция, има интерес аз да бъда дискредитиран", каза Танов.

Той е категоричен, че и разпространеният разговор между него и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова също е фалшив.

"Този текст, който прочетох, между мен и Менда Стоянова, той беше пълен фалшификат. Категорично го заявявам. Защото някой беше написал сценария, само че не може да намери думи, защото ги няма в моя речник. Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова.

При условие че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи. Aко напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред", смята Танов.

В сряда от прокуратурата оповестиха експертизата, извършена от института на МВР, според която записите на изтеклите разговори на Танов с хора от властта са манипулирани.

Още по темата

По-рано пък парламентарната комисия за контрол на СРС съобщи, че Танов е подслушван законно по разследване за контрабанда и това е станало по искане на прокуратурата.

Днес пък източници от Съдебната палата съобщиха, че записите на шефа на Агенция "Митници" са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Ваньо Тановразпит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оправдавам всякакви действия срещу мен, но никога няма да оправдая действия, които са срещу семейството ми", с тези думи и с насълзени очи Танов напусна района на следствието.ВАНЬО С КАКВО ТЕ ЗАПЛАШИХА.С ПОСТАНОВКА СРЕЩУ ДЕЦАТА ТИ ЛИ ?АКО Е ТАКА - ТОВА ВЕЧЕ Е БЕЗГРАНИЧНА НАГЛОСТ.
98
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Танов е принуден да лъже.100% е имало такива разговори,ама кой знае как е бил претиснат от герберите да казва,че е нямало
97
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не каза това още същия ден, когато излязоха записите? Май е изтъргувал репликите си. Точно на този грам доверие нямам. Все се крие зад нечий гръб и гледа да атакува изотзаде...
96
3
 
34
 
! Отговори
Player преди 13 години
ГОРКИЯ ЧОВЕК ПРИНУДЕН Е ДА ЛЪЖЕ
95
0
 
18
 
! Отговори
Stef преди 13 години
До 89 Много объркани представи имаш за политика, икономика и т.н.т.
94
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** вече ще се назовава фамилиарно Мутристан:))))))))))))))))))
93
0
 
23
 
! Отговори
Дени преди 13 години
До 92 Стига ст ази световна криза и с оправданията ,че други са виновни за нашата некадърност. Разбира се ,че трябват експерти и хора с нужното образование. Управлението не е проба-грешка и не е работа за всеки .
92
1
 
32
 
! Отговори
Koлко удобно! преди 13 години
Не ни остава нищо друго, освен да ... емигрираме!Масово и завинаги!
91
22
 
5
 
! Отговори
хахах преди 13 години
Сега вече окончателно се убедих, че тук коментират предимно безработни *** или ***, които скатават в работно време. ***! Да свалим Бойко и да въздигнем Гоце, той ще ни извади от кризата, щото е образован! :D
90
3
 
28
 
! Отговори
ацко преди 13 години
Добре де разговора фалшив ама защо тогава се връща лиценза на Леденика ????
89
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е какво друго да каже, все едно жена ти да те хване на калъп с комшийчето. По какъв начин истината ще ще направи нещата по-добри, като направиш белята ти остава само да замажеш.
88
16
 
5
 
! Отговори
хахах преди 13 години
До 87Верно ли това е причината за неовладяването на кризата. С този коментар уби всичко детско в мен. Явно целият световен елит няма нужното образование, щото, ако не си разбрала, кризата не е местен проблем. Ама нищо, Дени, вземи ти да свършиш нещо по въпроса, вярвам, че ти поне си с нужното за целта образование. Жива и здрава бъди, на теб разчитам! ;)
87
1
 
31
 
! Отговори
Велл преди 13 години
Боко потвърди ,а този сега ни лъже нагло.Оставка мафиоти и мутри.
86
28
 
5
 
! Отговори
Пауза преди 13 години
Не мога да повярвам, че доста хора се вързаха на сценария с компроматите. Лично за мен доверието към правителството нарастна значително след така наречените скандали. Дори и записите да бяха истински аз не виждам нищо лошо в това да изкараш даден бизнес от сивата икономика, да му дадеш възможност да работи законно, да си плаща данъците и най-вече да запазизиш 400 работни места на фона на ширещата се безработица. Напротив, това е решение което заслужава само адмирации.
85
0
 
26
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Разрешителни се дават САМО за подслушване на ЗАПОДОЗРЕНИ лица ! А не на телефони на лица, на които заподозрените лица биха могли да се обадят! Това може да стане САМО СЪС СЪГЛАСИЕТО И СЪДЕЙСТВИЕТО на НЕзаподозрения! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! А, ако няма престъпление и Танов е бил предупреден и съдейства, ДА ОБЯСНИ ЗА КАКВО прави това театро, че случайно разбрал?? За да не го питаме за "патриотичното" театро което разиграва по телефона ли??? (сякаш го планира, да изтече и да видим "героя
84
2
 
22
 
! Отговори
Дени преди 13 години
До 81 Сериозно ли това е завършил ? Ама какво се чудя , то има ли един от управляващите ,който да има нужното образование за поста ,който заема. Ясно е и защо не могат да овладеят както кризата ,така и всичко остнало.
83
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А-а-а-а-а,*** се нас-раха от злоба!Не им минаха ченгеджийските номера!*** червени бандити!
82
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kgb i ds nikoga ne kazvat istinata
81
11
 
1
 
! Отговори
Dan до 80 преди 13 години
Може нали съм готов на всичко за тях:)
80
7
 
21
 
! Отговори
nqkoi преди 13 години
Е щом човека казва значи е така!Да се изхвърлят записите и все едно нищо не е станало.