С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"

Изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" пред Investor.bg
Обновена: 9 ное 2011 09:31 | 9 ное 2011 08:58,
152
С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"
Снимка: архив Булфото

„Изчисленията ни показват, че трябва да увеличим цената на застраховка „Гражданска отговорност“ през следващата година с 14 до 18%“, коментира за Investor.bg Румен Георгиев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“.

По думите му в момента това е застраховката, която единствено води до ръст на пазара като цяло.

„По всички други видове застраховки има спад и затова този вид застраховка е още по-значим и за компаниите, и за пазара“, каза Георгиев.

Още по темата

„Цената на тази застраховка у нас е много по-ниска от цената в Европа“, допълни той.

По отношение на цената на "Гражданска отговорност" той коментира още, че тя е достатъчна ако може качествено да покрива потребителските нужди и обезщетения, които са принудени да посрещат застрахователите.

Българинът не си плаща застраховката "Гражданската отговорност" толкова редовно, колкото изглежда, смята експертът.

У нас постоянно нивото на застрахованите автомобили пада, а в същото време застрахователните дружества трябва да се борят с европейски директиви, защото не покриват нормите, които са необходими.

На въпрос как приема идеята „Гражданска отговорност“ да се плаща еднократно и готови ли са хората за подобна мярка изпълнителният директор на застрахователното дружество каза, че всеки медал си има две страни.

"От една страна това ще улесни застрахователите и ще доведе до по-коректно отношение между застрахован и застраховател. От друга страна, това е неудобство за клиентите и изисква еднократното изразходване на по-голям ресурс, който не винаги тези домакинства са в състояние да отделят", твърди експертът. По думите му обаче това няма да доведе до спад на обхвата на застраховката.

Георгиев не смята, че плащането на застраховката наведнъж ще доведе до разделение на пазара, каквито опасения имаше.

„След като има нормативно изменение, не е възможно подобно разделение“, каза той.

Най-големите проблеми, които браншът среща при тази застраховка, са големите обезщетения, заради многото тежки пътно-транспортни произшествия и многото смъртни случаи.

„Тази застраховка, освен финансов характер, има и емоционален характер и затова не е лесна “, обобщи Георгиев.

Оше икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
11
 
! Отговори
Отговор до 100 преди 12 години
Но.100, позволете аз да опитам да ви отговоря:Уважаемият, пишещ с ник "Застраховател", е или брокер, или агент, или лице, което има познания в областта на застраховането. В най-добрия случай той предлага продуктите на застрахователните компании срещу някаква комисионна. Той не би могъл да отговори на вашите въпроси.Според мен отговорът е: обърнете внимание точно кои лица са главните акционери в застрахователните дружества (например в първите 5 по оборот) и смятам, че всичко ще ви се изясни.
127
0
 
9
 
! Отговори
От 100 до Застрахова преди 12 години
Вече няколко часа чакам конкретни отговори на поставените от мен въпроси в мнение 100.Моля за конкретни такива.Благодаря предварително.
126
7
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
до 126Покритието се вдига 100%, а премиите ще се вдигнат с 5-18%. Виждам, че не знаеш какво означава "Застрахователна премия". Това са парите, които плащаш на застрахователя, за да носи твоя риск и да покрива щети за един до пет милиона лв. за поразии, които евентуално ще направиш по твоя вина.
125
1
 
10
 
! Отговори
от Подуяне преди 12 години
Другарю, мафиот (работещ за мафиоти), г-н, шеф на застрахователно дружество,един въпрос:от 15 г. нямам нито едно нарушение, а комшията само за миналата година има 4 катастрофи по негова вина (леки, слава Богу). При равни други условия (брички, кубатура и пр.) моята ГО е равна на неговата. Що така, бе, Миме, що така, бе, вашата мама хайдушка???Така ли е у Европа, където я цитираш, бе, водачи с различен рисков профил равни пари ли плащат за ГО, бе???
124
2
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
до 124Питай държавата за системата бонус-малус, но не си мисли, че за липса на нарушения застраховката ще струва 10 лв. Цените за изрядните шофьори ще са около сегашните, а за джигитите ще са по 600-700-800 и повече лв.
123
1
 
9
 
! Отговори
До 125 преди 12 години
Покритието са едни цифри, напечатани на хартийка, а премиите си остават същите, нали?
122
7
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
до ЗастрахованВече ти обясних, че ме е удрял шофьор без застраховка и ми плати щетите (2000 лв.) от джоба си, а на държавата плати 400 лв. акт. ГО е застраховка, която плаща, вместо теб щети, които нанасяш на 3-ти лица по твоя вина. Без застраховка карат само хората в затънтените села, където автомобилите се движат от къщата до нивата. По градовете е невъзможно да караш без ГО и да не ти напишат акт, който е от 400 до 600 лв.Покритието на ГО от 11.06.2012 г. скача двойно.
121
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Този *** казва,че застраховките в Европа били много по-скъпи!Но защо не каже какви са заплатите в Европа и какво е съотношението -заплата-застраховка? ще се види ,че там съобразно доходите застрахивките са мното по-евтини? И защо всички тези застрахователи-мошеници нне обелват дума за задължението да въведат принципа бонус-малус,така както отзавна е в нормалните страни.Защо аз,ккойто нямам никакви нарушения и не струвам нищо на компанията трябва всяка тодина да плащам колкото големи наруш
120
3
 
22
 
! Отговори
НЕзастрахован преди 12 години
ВИЕ НАГЛИТЕ БГ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ(ПОВЕЧЕТО С ТЪМНО МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ) ИМАТЕ НУЖДА ОТ МОЩЕН ВСЕНАРОДЕН ШУТ !РИТНИК ЗА ВАС И ШИБ.НОТО ВИ ЛОБИ В ПАРЛАМЕНТА.....АЗ НЯМА ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМ !
119
1
 
21
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
*** и наглия застраховател, как само извърта нещата, че не сме искали да спазваме закона. Спазването на закона в конкретния случай означава редовно заплащане на полицата ГО, но никъде взакона не е упоменато, че всяка година тя трябва да поскъпва. И не ми говори за ЕС, където обезщетението при застрахователно събитие покрива на 100% щетите, а тук до 30% реално и по този начин ни карате да правим и каско. Айде стига рекет бе ***!!!!!
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и вий да скочите от 10-я етаж.
117
0
 
18
 
! Отговори
Застрахован преди 12 години
Окей, съгласен съм с това, че в Европа било така, и тука трябва да бъде така.В Европа премиите били високи на ГО, и тука трябва да се увеличават.Ако нямам пари за кола - ще се возя на градския транспорт.Ама защо не увеличавате обезщетенията бе, мушмули с мушмули такива???Защо само лапате парите на хората и после ги черпите с по една студена вода искам да питам аз???Защото на мен са ми плащали пари от застраховка и съм ви видял колко сте "щедри"!!!
116
1
 
5
 
! Отговори
Застрахован преди 12 години
До: ЗастрахователПак ще ти повторя въпроса защото явно не си го прочел, или се преструваш че не си го прочел защото отговор няма:Теб лично, не те ли е страх че някой ден (не дай си Боже!) може да те удари яко някой шофьор, който впоследствие ще се окаже че няма нужната застраховка ГО???Не задавам празен въпрос, защото знам за много такива шофьори, които не плащат. И всяка година бройката им нараства! Не може да не го знаеш!
115
0
 
8
 
! Отговори
Застрахован преди 12 години
До: ЗастрахователМного ще ми бъде мъчно да гледам как фалират застрахователи.Очевидно гушкаш много парички за да говориш така ентусиазирано в полза на предложението за ново увеличение, даже се замислих да те питам как да стана и аз застраховател - да работя при тебе че и аз да се понагуша малко, ама като гледам как вървите по пътя на Кремиковци ... ми се отщя. Не ща да работя във фирма без бъдеще.P.S.: Изобщо не си разбрал въпроса на номер 100, или не ти отърва да го разбираш!
114
0
 
9
 
! Отговори
? преди 12 години
Кой *** сложи минуси на въпросите на N100? Интересно ми е, недай боже, да има такъв случай и в неговото семейство как ще реагира?
113
0
 
11
 
! Отговори
koko преди 12 години
Абе таз държва дет тр. да се яви като някъв регулатор къде е, стига само скубят хората не били достатъчно е в годината ги вдигате х2 пъти... колко по достатъчна да е?И хората не правели затраховки е как да прават като едва крепат бюджета, вдигайте ги още...
112
2
 
10
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Абе смотльо, въпросът не е за 200 бона, въпросът е защо сте некоректни при изплащанията и винаги се правите на луди до последно!!! Айде отговори на номер 100, защото въпросите са му доста показателни!
111
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо не мога да разбера, как човек с 320 лева заплата може да си позволи да притежава и поддържа в движение лек автомобил? Всички се натискаме да си купуваме тенекии и затова въздуха в градовете е такъв.
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каже бе господине-Румен Георгиев от Армеец, аз като съм застрахована при теб и съм си платила изцяло застраховката ти колко пари обезщетие си ми платил? Гледате само да завъртите така нещата че да плащате колкото се може по-малко. И ако твоята заплата е с няколко НУЛИ накрая, то моята е 320лв. А що се отнася до разделението на пазара-нека го има, повече клиенти ще имат тези които правят застраховките на разсрочено плащане. Помисли по въпроса!
109
1
 
15
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Май изобщо не си разбрал въпроса, или просто не искаш да отговориш. Въпросът беше за това защо изплащате толкова ниски премии и единствено при принуда от страна на съда давате повече?