С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"

Изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" пред Investor.bg
Обновена: 9 ное 2011 09:31 | 9 ное 2011 08:58,
152
С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"
Снимка: архив Булфото

„Изчисленията ни показват, че трябва да увеличим цената на застраховка „Гражданска отговорност“ през следващата година с 14 до 18%“, коментира за Investor.bg Румен Георгиев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“.

По думите му в момента това е застраховката, която единствено води до ръст на пазара като цяло.

„По всички други видове застраховки има спад и затова този вид застраховка е още по-значим и за компаниите, и за пазара“, каза Георгиев.

Още по темата

„Цената на тази застраховка у нас е много по-ниска от цената в Европа“, допълни той.

По отношение на цената на "Гражданска отговорност" той коментира още, че тя е достатъчна ако може качествено да покрива потребителските нужди и обезщетения, които са принудени да посрещат застрахователите.

Българинът не си плаща застраховката "Гражданската отговорност" толкова редовно, колкото изглежда, смята експертът.

У нас постоянно нивото на застрахованите автомобили пада, а в същото време застрахователните дружества трябва да се борят с европейски директиви, защото не покриват нормите, които са необходими.

На въпрос как приема идеята „Гражданска отговорност“ да се плаща еднократно и готови ли са хората за подобна мярка изпълнителният директор на застрахователното дружество каза, че всеки медал си има две страни.

"От една страна това ще улесни застрахователите и ще доведе до по-коректно отношение между застрахован и застраховател. От друга страна, това е неудобство за клиентите и изисква еднократното изразходване на по-голям ресурс, който не винаги тези домакинства са в състояние да отделят", твърди експертът. По думите му обаче това няма да доведе до спад на обхвата на застраховката.

Георгиев не смята, че плащането на застраховката наведнъж ще доведе до разделение на пазара, каквито опасения имаше.

„След като има нормативно изменение, не е възможно подобно разделение“, каза той.

Най-големите проблеми, които браншът среща при тази застраховка, са големите обезщетения, заради многото тежки пътно-транспортни произшествия и многото смъртни случаи.

„Тази застраховка, освен финансов характер, има и емоционален характер и затова не е лесна “, обобщи Георгиев.

Оше икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
10
 
5
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
до 100Очевидно за теб един човешки живот струва двеста хиляди лева. По принцип живота е безценен, но докато има такива като теб, които се кефят да вземат 200 бона за нечия смърт, живота ти все е такъв един жалък и сив.
107
2
 
8
 
! Отговори
До застраховател преди 12 години
Аз съм номер 100, би ли отговорил и на моите въпроси, моля!
106
9
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
до 107 и 108Хайде сега, никой не ти е виновен, че не ставаш за нищо. Кажи ти каква възвишена професия имаш и дай пример на всички, как да бъдем велики като теб.На 107-ми ще кажа само, че като не искаш да плащаш, продаваш си колата и се возиш на градски транспорт и/или таксита.
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че са тези *** *** да ви пълнят гушата -застрахователи изедници!!!
104
2
 
19
 
! Отговори
И това доживяхме! преди 12 години
Застраховател да ни обяснява колко сме прости и неграмотни. Какво ли още ни чака?!
103
2
 
19
 
! Отговори
Застрахователи преди 12 години
Всичките застрахователи са едни мошенници,които си мислят,че са само те на този свят,но грешат.Ще дойде време в което масово няма да има застраховани автомобили,защото хората ще разберат,че от тази застраховка няма никакъв смисъл.
102
1
 
22
 
! Отговори
ан преди 12 години
ЗАЩО ПО ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ ВИ ЖИВКОВ НЯМАШЕ ТАКИВА ЗАСТРАХОВАТЕЛИ? И В ПЪРВИТЕ ГОДИНИ НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ? АМИ ЗАЩОТО НЯМАШЕ МУТРИ БЕ ДРУГАРИ. БИВШИТЕ СИКАЖЙИ ВИСАЖЙИ И ТЕМ ПОДОБНИ ГРУПИРОВКИ САМО СИ СМЕНИХА ИМЕНАТА ЗАХВЪРЛИХА БУХАЛКИТЕ И ДЪРЖАВАТА ИМ УЗАКОНИ РЕКЕТА. ПО ВЕМЕТО НА ДРУГАРЯ ВИ ЛОСТОВ. РЕКЕТИРАТ ВИ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ. КАТО ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ЦЕНИТЕ НА ХРАНАТА ТОКА ВОДАТА ГОРИВАТА И ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЕТИТЕ СИЕ ЧЕСТ РЕКЕТ. КОЙТО МИСЛИ ЧЕ НЕ НИ РЕКЕТИРАТ ДА МИ ЦАКА МИНУСИ.
101
1
 
12
 
! Отговори
До застраховател преди 12 години
Не знам кой ти е работодател, но ако с такъв ентусиазъм, с какъвто ти се пънеш да пишеш тук - изплащахте и обезщетенията, които трябва по закон - цена нямаше да имате всички дружества!!!
100
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цената на тази застраховка у нас е много по-ниска от цената в Европа, допълни той.А нека да попитам аз , сине майчин недохранен , имаме ли европейските заплати за да си позволим европейски застраховки и данъци ? аз съм съгласен да плащам такива данъци когато имам европейска заплата, но да храня нечие куче гърло .... изключено
99
1
 
21
 
! Отговори
питам преди 12 години
Цената на застраховката в БГ е ниска - да, но са ниски и обезщетенията по нея. Сега като вдигнете застраховката, ще вдигнете ли обезщетенията ?!
98
2
 
22
 
! Отговори
Emo преди 12 години
Народе.не мислиш ли вече,че е време да се вдигнеш и да обезглавиш Бойко Борисов и бандата му...Време е вече хора за бунт и смърт на Бойковата банда и на самия него!!!!
97
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли да попитам така наречения "застраховател" тук защо при максимална премия от 1 000 000 лева при настъпването на смърт на едно лице при ПТП, застрахователните компании обикновено плащат между 20 000 и 40 000 лева? Защо при отказ на тези суми застрахователните компании изцяло отказват плащане? Защо при последвалите дела съдът постановява премия от средно 200 000 лева на лице? Струва ли нещо човешкия живот за вас изобщо или е важна само печалбата?
96
1
 
10
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Чиста проба късмет!!!Имало е и друг вариант,например да няма пукнат лев и да ти плати с големия наплатник..300 акта за 5 пари,ще си кара и без зелен талон...
95
19
 
4
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
Не мога да отговоря едновременно на всички неграмотни и прости ***, които се опитвате да си изкарате на мен яда от житейските си неуспехи. Просто не искате да спазвате законите и да носите отговорност за действията си.
94
19
 
5
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
до 75Аз не ходя с кола на работа, за разлика от 90% от прошляците, които формирате задръстванията. Случвало ми се е да ме удари *** без застраховка и тогава ми плати щетите от собствения си джоб, отделно КАТ му съставиха акт за 400 лв. за липсата на застраховка. Вероятно сега си прави застраховка защото тогава от застраховка беше спестил 160 лв. а плати 2000 лв. за щети по моята кола и 400 лв. акт. Все си мисля, че по- тънко се минава със 160 лв. вместо с 2400 лв.
93
2
 
20
 
! Отговори
До № 90 преди 12 години
Застраховател, много застрахователи отказват да плащат, ако не ги заплаши човек, със застрахователния надзор, най-вече Армеец! Злоупотреба със доверие и власт, е държавата да ме задължава, да се застраховам! Тогава да се определят норми какви и по колко стоки и услуги да купува човек, за година, за да е равнопоставен бизнеса с застрахователите! Или ти, застрахователю, искаш само и единствено, закона да защитава твоите приходи и благоденствие?
92
0
 
9
 
! Отговори
lola bunny преди 12 години
Ами освен че губят по другите видове застраховки, Армеец се ощетиха и със 6 милиона (по 1 за всяка година реклама) за да си сложат името върху спортната зала. Закъсали са го хората :) Ясно е, че бюджета за реклама няма много общо с калкулацията на цените по гражданска, но смятам че така или иначе рекламата е второстепенна нужда - ако искат да си запазят клиентите тези 6 милиона можеха да се използват по друг начин.
91
1
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Не ми се вярва да "караш" жена си повече от 20 пъти в годината,що не вземеш да я махнеш и да си караш на ръчна...по евтино щи е 100 пъти....
90
2
 
10
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
***, не си намерил човека на когото да говориш с този тон. Още по малко пък да ми даваш съвети колко да си карам колата. Простичко ти обяснявам, така че да проникне в гладкото ти мозъче, че цената на ГО в момента е на върха на еластичността /ама къде ли кретеноид като тебе ще е чувал за `еластичност на цените`/. С други думи - просто постъпленията ще се сринат. И дори при последващо драстично намаляване на цените няма да възстановят. Ама то четене трябва, а не лакомия.
89
3
 
3
 
! Отговори
Застрахован преди 12 години
До: ЗастрахователНали помниш скечовете на Влади Въргала: Как беше - "Елате ние при нас, за да не дойдем ние при вас!" Или Слави го беше казал? Все тая.