Без България в новите батальони на НАТО. Засега…

Въпросът за засилено присъствие на пакта в Черно море предстои
Обновена: 9 юли 2016 12:47 | 9 юли 2016 12:45,
94
Без България в новите батальони на НАТО. Засега…
Снимка: БТА

Не се предвижда България да участва под каквато и да е форма в сегашния етап на разширяването на силите на НАТО в Източна Европа. Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев. Той участва в срещата на върха на пакта в полската столица Варшава.

Ненчев обясни, че въпросът за по-засилено присъствие на НАТО в Черно море не е обсъждан. Темата обаче предстои да бъде обсъдена и това ще стане най-вероятно на нова среща през октомври.

Още по темата
Лидерите на държавите в НАТО вчера одобриха решението за разширяване на военното присъствие в източната част на алианса с четирите батальона в Полша, Естония, Латвия и Литва на ротационен принцип. Канада ще бъде рамковата нация за Латвия, Германия ще води батальона в Литва, Великобритания - в Естония, а САЩ ще бъдат рамкова нация за този в Полша..

Попитан как вижда по-засилено присъствие на НАТО в Черно море, министър Ненчев напомни, че по силата на споразумението от Монтрьо чужди кораби не могат да присъстват повече от 21 дена в акваторията му. Така че, ако има подобна инициатива, което вероятно ще се случи, тя ще бъде извършвана на ротационен принцип, каза министърът, цитиран от БТА.

Ненчев коментира и планираната в Румъния многонационална бригада,. Той потвърди, че сме заявили готовност да участваме с до 400 души, което не означава, че точно толкова ще бъдат изпратени  и че ще бъдат там постоянно. "Ще участваме в различни обучения и тренировки съвместно с румънски и други колеги, с до 400 души, което може да означава, че 20 ще отидат, ще престоят известно време и после ще се върнат в България", поясни Ненчев.

"Критики към България не е имало", отвърна министърът на въпрос дали партньорите от НАТО не са ни критикували, че не сме хомогенни в позициите си спрямо заплахата от изток.

"Позицията ни е изключително балансирана с оглед на възможностите, с които разполагаме, и мисля, че нашите колеги проявяват изключително голямо разбиране", отбеляза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
засега... и завинаги
60
12
 
3
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Грешка! Той и Цар Борис се опита да се прави на хитър, но после когато руснаците ни нападнаха вероломно на 5 Септември 1944 Англо-Американците и пет пари не даваха. После избиха 32 000 младежи на фронта за да проведат колективизацията. И накрая плащахме фантастични репарации.
59
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Просълзих се от погнуса.
58
10
 
4
 
! Отговори
с с с преди 7 години
България - ТРОЯНСКИЯТ КОН на Русия в НАТО ...
57
0
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Цар Борис III Обединител, във време на война изфинтира самия Хитлер, дадоха ни достъп до Беломорието и Македония, стари наши земи, натиснаха Румъния да ни върне Добруджа, и като поискаха войска-царя ги изфинтира здраво, запази и еврейте.Прати на фронта в СССР не войска а само един санитерен влак, с доктори и мед сестри, да евакуират ранени германци в Полша...За която волност плати с живота си. При това, ПСВ Русия ни беше противник, воюва с нас. А сега-без война сме готови да даваме каквото поиск
56
1
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Национални предатели буквално си играят със съдбата на държавата ни!!! Дончев е утвърдил отдаване на концесия не за 35, както до сега, а за 99 години, на подземните и надземни богатства, а тия ще ни вкарат зорлем във война!ЗАСЕГА? А до кога? Утре ще искат да дадем войска на фронта.Митов и ненчев ще го предложат, така, както Аню ги покани да дойдат и имат бази тук, а Баце ще се съгласи с думите:Така каза НАТО, и ние изпълняваме....Ще продължа.
55
3
 
25
 
! Отговори
? преди 7 години
Кажете ,как може в Унгария да има стабилен премеир , а ние 26 г. неможем да попаднем на българофил ?
54
3
 
18
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 7 години
Извинявайте, ама не ви ли се повръща от тая снимка , как може да има такива мекотели, аз бих се изплюл на такава физиономия ... отврат.
53
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От НАТО прекрасно знаят, че българския войникще запука натовските войници турски,френски педдерасти и други гейовеи ще разчисти пътя на братята славяни от педдерассти
52
4
 
28
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Ураааааа!!!!!!!!!!Наше дело правое, победа будет за нами!!!!!Дълбок поклон и искрени благодарности на всички, които протестираха и по всякакъв друг начин подкрепяха неучастието на България в провокациите срещу Русия!!!!Благодаря другари!
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Заза "Най-вече трябва да обичаме първо себе си, после да мерим според делата на другите. Щото народ не останахме ....!!!"Руснаците също така си мислят........................
50
2
 
24
 
! Отговори
само преди 7 години
Манипулацията , интригите , лъжите и подлостта от НАТО и ЕС......................
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Заза "Русия, въпреки, че ни обича, ни спира газа и достъпа до руските пазари и прави сакъдослук с отоманците."Какъв достъп до руските пазари, когато имате евроатлантически ценности и европейска толерантност ли беше или нещо подобно. Бъдете широко скроени европейци.И не спекулирайте... :)) Вие сте част от голямото европейско семейство.
48
2
 
24
 
! Отговори
край преди 7 години
Плевнелиев си живее в негов си розов свят. жена му си търсеше червения чорапогащник ... от тогава не ще да се появява публично с него никъде.
47
2
 
33
 
! Отговори
Кон боб яде ли преди 7 години
До нато срещу татоОтиди да участваш ти в мисия на НАТО-то!Защо пращаш други хора? Или другите за вас партийците не са хора?!Я отивай на мисия на НАТО ти, жена ти, децата ти, маката ти бащата ти, сетсрата ти, брата ти! Не искам мен да пращаш *** поганска партийна натовска!Ясно!Или ще видиш кон боб яде ли!
46
2
 
17
 
! Отговори
Заза преди 7 години
До Император ДмитрийДа, обаче американците ни избиват систематично за това, че обичаме Русия и тя ни обича!Пък ако вземем да обикнем американците, Русия, въпреки, че ни обича, ни спира газа и достъпа до руските пазари и прави сакъдослук с отоманците.Най-вече трябва да обичаме първо себе си, после да мерим според делата на другите.Щото народ не останахме ....!!!
45
3
 
15
 
! Отговори
без халюцинации преди 7 години
Без България НАТО ще закъса. Полаците ще се изплашат още повече. САЩ ще изпаднат отново в депресия.
44
0
 
36
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Плевнелиев вън от политиката.Оставка.
43
0
 
32
 
! Отговори
таласъмче преди 7 години
на тоя сбъркан президент няма ли най накрая да му свият перките голям командващ ,голям стратег,голям *** с две думи.да се нареди там до генералите от Нато с поли и сутиени по ще му отива.като им се воюва толкова много да ги видим колко ще излезнат с тях това да не е платен протест и да си пратят техните деца защото аз не бих участвал в подобна простотия.да защитават на мама и тати резиденции и палати.а пък професионалните им войници ще се стопят като сняг на пролет ако стане напечено"вижте какво стана с екипажа на Доналд Кук в Черно море". Време е да се освестят защото тия мекерета дават мно
42
0
 
12
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
На всяко стадо назначиха овчар.

Спонсорирани публикации