Прогноза: Следващото управление – ГЕРБ, ПФ и Реформатори

300 лв. минимална пенсия може и да е възможна, смята Каролев
21 ное 2016 12:00, Екип на Bloomberg
65
Прогноза: Следващото управление – ГЕРБ, ПФ и Реформатори
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки заявките за реформа, в Бюджет 2017 виждам антиреформа, която се изразява в увеличаването на минималните осигурителни прагове, минималната работна заплата и най-вече прекия данък върху труда. Това обяви икономистът Владимир Каролев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му не са заложени реформи в ключови сектори като пенсионната системасоциалното осигуряванесистемата на МВР и отбраната.

"Има много голяма възможност наистина да се реформира социалната система, като се започне с намаляване на данъка върху труда, ограничаване на ранното пенсиониране в двете силови структури и по-бързо увеличаване на възрастта за пенсиониране", посочи икономистът.

Според него ако всичко това се осъществи, предложението на Патриотите за 300 лв. минимална пенсия може да се реализира в рамките на следващите 3 години, но само по отношение на пенсията за трудов стаж. 

Каролев направи прогноза за изхода от предстоящите избори през март-април. Според него ГЕРБ ще спечели най-много гласове, макар и по-малко отколкото на предходните избори. Той изрази очаквания Патриотите и Реформаторският блок също да участват в управлението. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До zeus 16 Прав си , ама Пиночет почина.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя пак се обади от коневръза
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всеки втори в тая държава е или икономист или банкер , аман от шушлеци
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма майтап,народът ще гласува за герб, защото те започнаха да управляват по-добре от всички досега. Борисов се обигра като опитен политик. Хората виждат това и го харесват.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокоо, къде са парите?!Става дума за 20 млрд.заемКъде са парите, бе вего дникЩе те питам непрекъснато, защото и правнуците ми ще ги плащат
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разкарай се бе *** жалка герберска, НАРОДА такъв герб ще ви даде та ще ви излезе през .............скоро скоро
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стоян"Каролев ако си мъж ще кажеш кой и колко ти плати за прогнозата."---Не знам колко са му платили, но опредемено са го "уважили" многократно.***.де.rast!!!
42
2
 
6
 
! Отговори
стоев преди 7 години
До Абсоюлтно невъзможноАбсолютно невярно. Пари за заплати от 1000 лв има Виж палатите колите да не се впускам вподробности
41
2
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Каролев ако си мъж ще кажеш кой и колко ти плати за прогнозата
40
1
 
4
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До SpaceX: Ти пък справедливост търсиш. Това си е чист социализъм, който няма нищо общо със справедливостта. Ще вдигат ниската пенсия докато я изравнят с тавана. Пък после още ще се чудят защо всички се осигуряват на минимална заплата.
39
3
 
5
 
! Отговори
Абсоюлтно невъзможно преди 7 години
Пенсиите се калкулират на база заплата. мисля че са някъде около 40 процента от заплатите. Да се увеличат пенсиите с 300 лева знаич да се увеличат заплатиет с 650 лева. Освен това ти не можеш да увеличиш само минималните пенсии - трябав д а увеличиш всички спо 300. Същото важи и за заплатите. това са поне едно 20-30 милиарда, т.е. трябва нов Заем.
38
3
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Как ще е възможно 300 лева та нали тогава тези които взичат 300 ще поискат 600 нали за това е диференжиажията иначе къде отива справедливостта
37
0
 
2
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 7 години
До Ураааааа!!!!!!!Цитат: "Президентска република ааааа!!!!!!!!!! Партиите са маскари!!!!!! Гласуват си големи заплати, дълги отпуски, не правят кворум, не ходят на работа, харчат много пари, законите в полза на тях не на хората. Всички вън от тази красива сграда!"Евентуално преобразуване на България в Президентската република съвсем няма да обезличи партиите, нито ще промени с нещо поведението на депутатите. И президентските републики си имат парламенти, и то със същите функции.
36
2
 
4
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 7 години
До 41.Преди 1878 си е било така: на полицията (на чаушите), дето нищо не правели, им плащал султанът, на кадиите (на съдиите), дето нищо не правели, им плащал султанът, на аскерът, дето нищо не правел, пак султанът плащал. Българският народ за нищо не плащал. Уж. Така ли искате?
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този вреслив шмугльо трябва да се върже на едно дърво и който мине да му удари по една две пушки....нашенски. Рядко се ражда такъв плазмодий който е на хранилка при Бай Муй.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ураааааа!!!!!!!Че ти не беше ли до преди изборите "Ууууууу"?
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каролев се бори за приза " На всяко гърне, мерудия".
32
0
 
13
 
! Отговори
Този преди 7 години
е радател за България без пенсионери. Като изключим конституционни и разни други съдии, президенти - бивши... на тази хранилка има още много - заслужили деятели на културата и спорта, и ред други знайни и незнайни балкански герои. За обикновените хора пенсии няма!!! За тях е достатъчна привилегията, да заработват пенсиите на горепосочените!!!
31
1
 
15
 
! Отговори
Стоев преди 7 години
Абе не му давайте на този *** думата.Той разбира от икономика колкото руски ологарх от демокрация
30
1
 
15
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
пари за пенсии няма, няма и да има. 2.5 млн работещи издържат 1,5 млн деца + 2 млн пенсионери и още 1 млн. малцинство. В следващите години работещите прогресивно ще намаляват за сметка на малцинството.прав си напълно, но забравяш 200 хиляди хрантутници, които източват бюджета най-мощно, без да вършат почти нищо - съдии, прокурори, полицаи и военни.при това не плаща ддори 1 ст. осигуровки.