След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка

Бившият ни посланик в САЩ казва, че напуска поста по лични причини
Обновена: 2 мар 2017 10:41 | 2 мар 2017 10:41,
167
След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка
Снимка: кадър Нова тв

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA.

Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава, е посочила лични причини за оставката, подадена след инцидента.

Още по темата

Бившият посланик на България в САЩ обяви първоначално, че е станало недоразумение, тъй като в момента, в който тя е разглеждала козметика в магазина, звъннал телефонът й, като получила обаждане, свързано с възрастната й и болна майка. Тогава излязла от магазина, за да проведе разговор и неусетно взела разглеждания от нея продукт.

По-късно обаче стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата. Според полските власти инцидентът се е случил на 24 февруари, а Поптодорова била задържана на летището на 27 февруари, след като е била установена самоличността й.

От полската полиция също споделят, че българката е признала вината си, върнала е откраднатото, приела е доброволно наложеното и наказание и случаят е приключил. 

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че "се оттегля по лични причини".

Заглавието на агенцията е "Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подадава оставка.

"За временно изпълняваща поста директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич, информира "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече спокойно може да краде.
90
1
 
30
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Каквото и да "хвърли" вече крадлата цял Свят вече ще знае че българските дипломати са крадливи, кво остава за другите!
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За евреите да лъжеш и крадеш от неевреи не е грях, а дори е чест.
88
2
 
24
 
! Отговори
До 80-ТЯ преди 7 години
В какви партии се е прехвърляла бе юнак?Партията и е една три мандата в НС от БСП и от 2002 в Щатите-15 години.Единственната и партия т.е две -БКП и БСП,което е едно и също.Комунистка та дрънка,не и приписвайте други членства.
87
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелее, че тази е достойна да оглави листите на БСП!!!
86
0
 
15
 
! Отговори
един Гой преди 7 години
Сигурен съм, че тази кражба нямаше да е проблем, ако Хелън не бе откраднала от други евреи. Често собствениците на безмитните магазини са от богоизбраното племе, а те много мразят някой да гепи от тях:)
85
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са защитниците на крадливата комунистка?
84
0
 
35
 
! Отговори
Край преди 7 години
Деянието е престъпление по нашето законодателство и прокуратурата ни трябва да си свърши работата. Не е проблема в крема - проблема е в петното което сложи на България крадливата сврака. Отделно да върне и заплатите като посланик щото е ясно как ни е "представлявала".
83
0
 
24
 
! Отговори
на лъжата краката... преди 7 години
който краде, той и лъже! Обаче най ме кефи това : "Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова " - еее? какво ще кажат юдеомасоните сега? Какъв е моралния ви облик, маскари?
82
2
 
26
 
! Отговори
художника преди 7 години
И тия "ЧЕРВЕНИТЕ" сега пак се натискат да ни управляват. Та те крадат и с г-за си бе, няма значение къде се намират. Закона при тях е, че тяхното си е тяхно, а всичко чуждо е общо.Хора.... мислете за кого ще гласувате !!!
81
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"се оттегля по лични причини"................разбира се. обидно е да си с дипломатичен паспорт и да не ти дават едно кремче за 400 долара да си вземеш.
80
0
 
36
 
! Отговори
тя преди 7 години
Алчността й " изяде "главата!
79
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елено , върни дипломатическият паспорт! и не се прави на улава!
78
1
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 82 преди 7 години
Не смятате ли за нормално да има полякиня във Варшавския офис на тази, каквато и да е там, организация?
77
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все повече уважавам просяците.Тъжното е, че всички се раждат равни по религиозните канони.Но някой отнема достойнството на друг.Не съм съдник, но не одобрявам поведението на тази жена.Това не е за първи път.Не желая достойните българи да бъдат представлявани недостойно.
76
0
 
38
 
! Отговори
тя преди 7 години
3дни след кражбата , крадлата си траяла и помислила , че и този път е успяла!
75
1
 
36
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Веднага да я регистрират в списъците за изборите на БСП на 2-ро място след Нинова !
74
1
 
21
 
! Отговори
до 76 преди 7 години
Много вероятно като преводачка на Т. Живков е поназнайвалоа някои неща и ги е докладвала на амереиканците , затова имаше протекцията им!
73
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех ,че тя е била директор на централно европейски офис на Американски еврейски комитет.И като каква е заемала тази длъжност.Това,че дълги години е била посланик в САЩ и е служила на американски считай еврейски интереси.След като обвиниха руснаците в хирбридна война,сега сигурно ще обвинят поляците,че са и спретнали капан за да сложат полякиня на нейното място.
72
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега чак става ясно защо Калфин си съдра ризата заради тази ***. Милата и тя от богоизбраните!