Нерегламентираните превози придобили застрашителни размери

Били сериозен проблем от години
Обновена: 29 окт 2020 21:51 | 29 окт 2020 21:51, Екип на Bulgaria On Air
11

До 10 години затвор за превоз на пътници без лиценз. Моторното превозно средство, с което са извършвани нелегалните превози, ще се отнема в полза на държавата.

"Това е добро и дълго чакано решение. Още преди 10 години, когато започнаха този вид нерегламентирани превози. За съжаление, в годините те се разраснаха до застрашителни размери. Това, което се случи във вчерашния ден е завършек на нашата дългогодишна битка. Тя цели да защитим икономиката и хората, които работят на светло", каза председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова за "Денят ON AIR".

И подчерта, че всеки, който пътува със свои приятели и колеги, решавайки да си поделят разходите за пътуване - нямат причина да се притесняват.

"Говорим за дейност, която се извършва по занятие и генерира приходи. Има изключително много превози, които извършват пътуването на цената на билета, което е сериозен проблем. В последните години се е свил повече от половината. Ако преди 10 години е имало 3000 регистрирани фирми, в момента 1500 са тези, които имат лиценз", коментира още Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея взетото решение е навременно.

"Във време, в което държавата се опитва да спаси автобусния бранш, отделя 30 млн. от хазната и евросредства, не можем да си позволим тези средства да изтичат в нерегламентираните превози. Ситуацията е изключително тежка. И на фона на разрастващата се вълна в момента, ние няма как да се справим, ако не се вземат мерки, при които превозвачите сами да генерират своите приходи, за да посрещат своите разходи", категорична е Магдалена Милтенова.

Тя допълни, че никой не може да прогнозира какви щети ще нанесе настъпващата криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: превози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, поредните лобистки изпълнения в полза на политици с превозвачески бизнес!Докога ще ни управляват монополи?Гледайте си работата. Няма да стане.Защо само у нас няма Юбер? Споделините пътувания също не можете да забраните.Оставка хрантутници, използвачи и престъпници!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си гледате работата. Мога да ползвам колата си и да возя с нея когото си поискам.Знам, че това удря по интересите на превжзвачите, които си имат своето политическо лоби, но не живеем, само за да храним монополисти.Съдът отменя санкции, наложени от ДАИ, по този повод.Статията е поредната поръчкова, този път от превозвачите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
1500 лицензирани фирми - събирали са по списък, по 3000 лева от фирма, към 4-5 милиона - от тях 2 милиона за депутатката, лично, на ръка, в брой са и напълнили гушата за да внесе закона , а останалите за приносителя да и предаде парите. Ей така се правят закони в България. Измамниците от транспорта карат на 200% печалба и ако случайно печалбата им падне реват, че им отнемат пътниците. Ето защо трябва да се премахне лицензионния режим и тогава ще настъпят пазарни отношения, цената ще падне.
7
0
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ко качвам ора на каруцата а ги возя до съседното село и на мене ли 10лазарника пандиз?То чиляк от нигде нимой дъ изкара малко пара бря? Само май избраните моат да бъдат богати ?
6
0
 
11
 
! Отговори
русенец преди 3 години
При тази тарифа ще ми е по-изгодно да убия тези, които ме санкционират.
5
1
 
22
 
! Отговори
циникЪ преди 3 години
Айде де, публична тайна е за кого работят две от най-големите транспортни компании в страната, за какъв лобизъм говорим като и двете се отчитат на един почетен председател в сарая му... Това не е лобизъм, а направо злоупотреба с власт...ами почнете да разсрелвате всеки, който посмее да ви бръкне в далаверата.... способни сте на това, доказахте го за последните 76 години власт... или го пратете в концлагер... обикновен комунизъм...
4
0
 
15
 
! Отговори
за едни може преди 3 години
А за онези дето гребат с чирпака от европейските пари ,най тежкото наказание е преместване на друг по--доходен пост ...... какви кинти се окрадоха ,па какви кинти се прибраха само да ти се разреши да се завъртиш с лъжичката покрай казана ,ехеее така да се даваха по 10г при Ставрито и да ти конфискуват всичко , па и на роднините !
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а да пълним алчните гуши на герберастките изедници ли ...
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да позная - измислили са всевъзможни данъци, такси, лицензи и ги рекетират че ще им ги отнемат. На хората им е писнало от корумпета и са минали в сивия сектор...Сега - конфискация и десет години затвор. А да направим анализ защо са минали в сивия сектор - това е сложно, не е по гербаджийски.
1
0
 
17
 
! Отговори
Унуфрий преди 3 години
Ами то като за убийство... Май ше спасяваме атобусните фирми на приятелите. И сигурно ли е, че ако карам някой не попадам под този закон, тази жена ще се закълне ли, че няма опасност?