Радев: Парламент най-рано ще има през следващата седмица

До края на тази седмица ще стане ясно кога той ще свика НС
23 ное 2021 18:10, Нели Христова
106
Радев: Парламент най-рано ще има през следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Парламент най-рано ще има през следващата седмица, като междувременно участващите в преговори за общо управление трябва да постигнат напредък, за да могат да приемат бюджет и да сформират правителство. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

„Парламентарно представените партии имат две важни задачи – съставяне на правителство на база на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на бюджет. Задачите изискват баланс и време за диалог. С оглед на тези два приоритета, до края на тази седмица ще разберете кога ще свикам Народното събрание“, обяви държавният глава.

Изказвам съболезнования на загиналите в катастрофата на автомагистрала "Струма", българската държава прави всичко необходимо", заяви президентът Румен Радев. Държавният глава уточни, че предстоят още много действия, в които България ще бъде солидарна със Северна Македония.

"Предстои разпознаване и транспортиране на загиналите. Ние сме заедно с нашите братя от Северна Македония. Надяваме се оцелелите да се възстановят възможно най-скоро", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До Стига глупостиА на тебе ясно ли ти е че ако го свика след един месец няма да може да се приеме бюджета бе умник.
87
3
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Случаен минувач; Случайно да си чел конституцията? П'ростотията на гербаджийските *** е наистина безгранична. ....................................................................... Чети: Чл. 75. "Новоизбраното Народно събрание се свиква на първо заседание от президента на републиката най-късно един месец след избирането на Народно събрание. Ако в посочения срок президентът не свика Народното събрание, то се свиква от една пета от народните представители". Един месец. Нещо неясно?
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви преговори, какво мнозинство ? Козяците вече всичко са наредили ,останалото е прах в очите на наивниците !
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагло парче е този пъпчивият юмручен тротко.Говори за статукво задкулисие и някаква мафия ами ТИ ОТ КОЙ БЕ ИЗДИГНАТ И НАПРАВЕН ПРЕЗИДЕНТ БЕ КОЛОСАН СТОЯЩ ПРАВ ОТ МИРИЗМА ЧОРАПЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комуниститите дойдоха на власт и Атентатите започнаха. Прецедентският чорап като глав болгар производител на свински бахур и саздърма и див селски бек поливащ победата вече седмица с Десо и ромски0 оркестър му дреме на шлифера за правителство. Той и така си управлява през Кирчо и неговото опуленко протеже
83
0
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До ЬЬЬ: И докога ще обясняваме всичко с бившата ДС. До второ пришествие? Време е да се работи за бъдещето. миналото е в историята.
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Цецко Цачев още ли не подал оставка или чака да го тричат в СУ?
81
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувачД преди 2 години
До ььь Щом като нарушава Конституцията, трябва съдебната власт да го почне!
80
1
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
До Резултатите : не само управлението на герб,а всички правителства през последните 32 години ни докараха до дъното,а в основата на всички тях е "бившата" дс,която създаде и олигарсите,и мафията,и всяко друго зло,което ти дойде на ума.Казах бившата дс в "",защо тя и сега е на власт чрез съветниците на радев и продължава да ни натиска в тинята.
79
2
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
До Случаен минувач ...има си конституция,която радев нарушава многократно.
78
2
 
5
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Радеф,ти си избран с 20% от имащите право на глас и няма нужда да се правиш на велик победител,защото другите 80% са или против теб или им е все едно кой ще продължава да ни краде и залъгва,че заедно със своите съветници от бившата дс са винаги прави и безгрешни,дори когато вдигат юмрук и нарушават конституцията,разделяйки обществото на много фракции. Блазе на вярващите,те са си заслужили това.
77
1
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Какво е казала Деса, няма значение, има си Конституция!
76
2
 
5
 
! Отговори
гого преди 2 години
Радев задържа формирането на Парламент. Изборите за парламент минаха вече преди 10 дена, резултатите са ясни, но за Парламент ще чакате , най-рано следващата седмица. А може и по-нататък, ще видим. Каза Деса
75
2
 
6
 
! Отговори
ДОНОСНИЦИ И СИНОВЕ преди 2 години
ЩЕ ПРАВЯТ ПРОМЯНА..... МАЙСТОРА, ПАСКАЛ, ГЕН. КАЦАМУНСКИ, РАШКОВ С.ТАНКО...........ДС/БКП.......100 %..... РАДЕВ Е ТЕХНИЯ ГЛАВАТАР......
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До севда 68 .. Излезте , Рашков ви очаква , особено Бацето !
73
1
 
2
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До ПОЗДРАВИ ОТ ПУТИН..кой беше слуга на кремъл и Турция ,... А ?
72
2
 
5
 
! Отговори
НАЛЕ преди 2 години
До РАДЕВ-ЗЛОБНИЯ КАРЪК.. Важното е ''вожда'' ви да го няма !
71
1
 
2
 
! Отговори
за кой ... преди 2 години
До ПОЗДРАВИ ОТ ПУТИН.. За Баце ли !МноО по-здрави и от САЩ , за Бацето .
70
1
 
2
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
До РАДЕВ-ЗЛОБНИЯ КАРЪК... Много се радвам че действителната ПРОМЯНА , тръгна от Радев , Рашков , Кирил и Асен !Аве , защо Борисов не исКА да се яви за диспут с Асен В. , ...Радев се яви !
69
3
 
5
 
! Отговори
ПОЗДРАВИ ОТ ПУТИН.. преди 2 години
ЗА РАДЕВ....... СЛЕД-ЗАЕВ, ВУЧИЧ.... И НИКОЙ ДРУГ НЕ ИСКА ДА ИМА НЕЩО ОБЩО С ТОЗИ ТРОЯНСКИ КОН, КОЙТО РАБОТИ ЗА РАЗПАДАНЕТО НА ЕС......