Троян получава 1 млн. лв. за туризъм

Община Троян ще получи близо половин милион евро по проект за изграждането на пътя към туристически комплекс "Беклемето"
3 ное 2007 12:19,
Троян получава 1 млн. лв. за туризъм
Парите идват по програма ФАР. Снимка: Булфото
Община Троян ще получи близо половин милион евро по проект за изграждането на пътя към туристическия комплекс "Беклемето" , съобщиха от общинската администрация.

С решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проекта "Подобряване на инфраструктурата за достъп до туристически комплекс "Беклемето" през махала "Зеленика" , финансиран по програма ФАР, вече е избран изпълнител и това е софийската фирма "Път прибор". Предстои подписването на договор между министерството и избрания изпълнител.

Общата стойност на проекта е 442 447 евро. С изграждането на пътя се очаква броят на туристите в този район на Стара планина да се увеличи значително, ще се стимулира частната инициатива в туристическата дейност, а реализирането на проекта ще окаже положително влияние върху социално-икономическия живот в селищата на общината, заявиха от общинската администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание