Ставаме по-взискателни към чуждестранните инвеститори

През последните години България има висок икономически ръст от над 6%, който предвиждаме да се запази, каза министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров
20 ное 2007 15:10,
2
Ставаме по-взискателни към чуждестранните инвеститори
Министър Димитров. Снимка: Булфото

Вече би трябвало да сме по-взискателни към чуждестранните инвеститори, като предпочитаме инвестиции в областта на производството и високите технологии.

Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров по време на открития днес Десети икономически форум на страните членки на Централноевропейската инициатива, провеждан с медийното партньорство на Investor.bg.

През последните години България има висок икономически ръст от над 6%, който предвиждаме да се запази, каза Димитров.

Като положителни стъпки през тази година, които ще бъдат включени в бюджета за 2008, той отбеляза въвеждането на 10-процентния плосък данък и намаляването на 5% на данъка върху дивидентите, което заедно с 10-процентния корпоративен данък според него прави страната ни много привлекателна за чуждестранни инвестиции.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Tirol преди 16 години
Някой най-накрая се е сетил, че трябва да подбираме. Ама се напълнихме с турска, гръцка, италианска, немска *** за които сме просто разграден двор. Ако се грижеха за нас трябваше да въведат закон: който чужденец идва тук да плаща на работниците си минимум 30% от средната работна заплата в собствената си страна. А не да ни еклсполаторат като роби!

Спонсорирани публикации