Бизнесът: „Бюджет 2008“ е добър, но съкратете администрацията

Критиките: не се предвижда допълнително намаляване на осигуровките; препоръките: отпадане на данъка върху дивидентите
26 ное 2007 16:03,
10
Бизнесът: „Бюджет 2008“ е добър, но съкратете администрацията
бизнесът определи Бюджет 2008 като добър. Снимка: reuters
Като цяло Държавен бюджет 2008 е най-добрият досега, обявиха от ръководствата на Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Съюз Възраждане.

Като особено положително бизнесът смята въвеждането на плоския данък от 10% и то без необлагаем минимум, което се очаква да доведе до „изсветляване“ на икономиката.

Като положително се смята също така намаляването на данъка върху дивидентите от 7 на 5%, представителите на бизнеса подчертаха, че би могло дивидентът изобщо да не се облага с данък.

Бизнесът обаче има и забележки към бюджета, като основната от тях е, че не е отбелязано за какви реформи ще се влагат средства в образование и здравеопазване.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Трябва да се съкратят и депутатите.
8
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
правилно го е казал бизнеса..никакво образование и никакво здравеопазване!Младите да бачкат докато са здрави, вземат ли да издишат...УМОРЕНИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ...Който има пари ще се лекува, който няма да гушва босилека..Бедни ми бедни българино, изпростя не гласуваш и пасуваш пък някой ти крив..
7
0
 
0
 
! Отговори
служител преди 16 години
П.П. И ОТ ПОЛИЦИЯТА САМО ТЕ СА КЪМ 50 000 ХИЛ. В ЦЯЛАТА СТРАНА, ПО МОИ СВЕДЕНИЯ ДАНЪЧНИТЕ СА КЪМ 8000 ХИЛ. А ЛЕКАРИТЕ - БЕЗБРОЙ.
6
0
 
0
 
! Отговори
служител преди 16 години
МНОГО ХОРА НЕ РАЗЛИЧАВАТ ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТ ОБЩИНСКАТА И ОТ ДРУГИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА. ТОЧНО ЗА ТЯХ МИНИСТЪР ВАСИЛЕВ ПОЯСНИ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ВЗЕЛО РЕШЕНИЕ ЗА 12 % СЪКРАЩЕНИЯ НА ХОРАТА В БЮДЖЕТНАТА СВЕРА / ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ, ВОЕННИ, ДАНЪЧНИ, РУСО, СОЦИАЛНИ И Т.Н./ ЗАЩОТО ТЕ СА КЪМ 500 000 ХИЛ. А ДЪРЖАВНАТА АДМИНСТРАЦИЯ Е ОКОЛО 80 000 ХИЛ. И ВСЕ ПОВЕЧЕ Е СЪСРЕДОТОЧЕНА В СОФИЯ. В ПРОВИНЦИЯТА ТЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ОСТАВА В БИВШИТЕ ОБЛАСТНИ ГРАДОВЕ И ТО ДОСТА СИЛНО РЕДУЦИРАНА.
5
0
 
0
 
! Отговори
червен кхмер преди 16 години
стане ли напечено и бизнесът се появява да подкрепи правителството, то нали за него работи, ама народът ***, бизнесът критикуваше и учителската стачка и заплашваше колко страшно ще стане ако се увеличат заплатите на учителите, как ще се тръгне по инфлационната спирала, бизнесът, какъв бизнес, мафията
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Айде като толкова много е на кеф, сега изисквайте от него да ви увеличи заплатата и да ви плаща осигуровките/данъци на цялата ви заплата. Вместо да псувате, вземете се в ръце станете и направете нещо смислено, пък току виж един ден ви дадат сносна пенсия и заживеете в "бяла" държава. А за тея дето само псуват: хора искайте повече пари за труда си, бизнеса няма причина да иска да ви плаща много, ТОВА Е НЕГОВАТА СЪЩНОСТ, не започвайте работа за мизерна заплата, по дяволите, иначе само по цени ще ги стигнем европейците :).Със здраве!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бизнесът, бизнесът...!!!!!Зад това понятие какво стои??!!! Опитват се дса манипулират хората-сега с плоския дакък най-бедните ще обеднеят още повече, ама на бизнеса му било густо от тая работа.Мамка им управляващи да ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
Me преди 16 години
Бизнеса е на кеф от бюджета... Когато бизнеса е на кеф работата смърди.
1
0
 
0
 
! Отговори
Към "Бизнеса&qu преди 16 години
А кой е "бизнесът"? Никак не го познавам... Но до колкото разбирам е доста добър приятел на комунистчетата и турчетата. Тоя "бизнес" някак си звучи доволно в изказа си за бюджета пък и гледам филантроп си пада, загрижен за образование, това-онова... Браво бизнесе, добре говориш, точно като угоено *** на майка си. Не те познавам, но поне виждам, че в българия има един доволен и това си ти...Ние, раята ли? Нас кучета ни яли, нали още дишаме без пари - все-пак е нещо.

Спонсорирани публикации