Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред

Премиерът: Лобита оказват натиск, ще си имаме неприятности
20 юни 2010 16:00,
353
Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред
"Научил съм си урока от Ангела Меркел - нищо да не се крие от обществото". Снимка: БГНЕС

Части от доклада на ДКЕВР за електроразпределителните дружества ще бъдат предадени на НАП и ще бъде извършена данъчна проверка в дружествата.

Това каза премиерът Бойко Борисов след обявяването на доклада от одита на дружествата.

„Много от договорите, сключвани в ЕРП-тата, са без дати, а за тях са представяни фактури. По части от докладите вероятно ще бъде сезирана прокуратурата, каза Борисов.

„Има нарушения, които касаят данъчните закони”, каза още той, цитиран от „Фокус“.

„Регулаторен одит на електроразпределителните дружества се провежда за първи път в такъв обем и такава дълбочина“, заяви пък председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. 

Трите оператора осъществявали дейността си спрямо европейските стандарти, с малки изключения. Техническото състояние на ел. мрежите се подобрява през последните години, сочи един от докладите.

Броят на жалбите в хода на проверката пък намалял рязко, което показвало, че дружествата трябва да бъдат проверявани по-често.

„При юридическата част и организацията на дейността на дружествата и сключваните договори са установени по-сериозни нарушения, свързани с изискванията по лицензията.

Става дума за възлагането на външни услуги. Според доклада има пряко нарушаване на някои от условията на лицензията, което е свързано с допълнително възлагане на външни услуги“, обясни Семерджиев.

При ЧЕЗ и Е.Он почти всички дейности са изнесени от компаниите–майки, които са възлагали тези дейности на други фирми. Чрез клаузите на договорите са създавани условия за непазарно непрекъснато увеличаване на разходите.

"За да махна натиска върху регулатора, присъствам на днешната пресконференция”, обясни още премиерът Бойко Борисов.

„Това, което правим в момента, ще ни донесе много неприятности. Огромни лобистки кръгове ще окажат и оказват огромен натиск”, заяви Борисов и каза, че в западната преса имало „изказвания на уважавани от мен посланици, но аз съм си научил урока от Ангела Меркел, че нищо не трябва да се крие от обществото“.

„Сега с възможностите на държавата, с глоби, ще се опитаме да върнем парите, които са дадени. ДКЕВР така трябва да регулира, че да е справедливо за българските граждани. Искам в България да има ред”, каза Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
5
 
4
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"Ало кога покупвателната ни способност беше по-голяма?" - По времето на Симеон II.Само ако си му бил лакей и след като Симеон си е заминал си останал без работа.По време на връщането на имотите му, аз на няколко пъти бях на половин заплата, и заплатата ми се движеше между 180лв и 400лв. За моя бранш това бе малко под средното ниво. Ако на това му казваш висок жизнен стандарт - явно някой добре ти е продухал мозъка!
244
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупости - 1999 г. пуснаха метрото от "Величков" до "Сливница", след една година до "Опълченска", а 2004 г. - "Сердика" и "Обеля". Ей, то бива лупинги, ама чак пък толкова...
243
1
 
5
 
! Отговори
iva преди 13 години
Двамата не ви слушат главите. най-висок е стандартът при Сакскобурготски, при Станишев стандартът беше висок за комунистите като теб, сега пак сте комунистите отгоре.
242
5
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
с около 7 млрд., а Станишев подписа договори, които сега трябва да се платят от сегашното правителство, а голяма част от тези договори са за излишни поръчки.
241
1
 
6
 
! Отговори
dir преди 13 години
Kradec na DDS. Telefonen izmamnik . Tapa partiina sekretarka. Kakvo ot trite si ma....
240
5
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
до doomchant прав си, най-висок е стандартът при Станишев, сега е малко по-нисък, но не значимо. Това обаче няма общо с политиката на ГЕРБ, която въпреки грешки, удържа кризата и пречи да се правят още по-значими *** като например намаляване на заплати и пенсии или вдигане на данъци. А Станишев имаше късметът да управлява във времето точно преди кризата, т.е. на пика на световната икономика, но когато дойде кризата видяхме какво стана - задържа разходите на същото ниво, бюджетът му не излезе
239
2
 
7
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Господ да убие гласувалите за БСП през 2005!
238
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че Бойко е построил метрото е поредният блъф на турско-комунисическите медии на Кръстева-Пеевски. Още по-голям блъф е откриването на Южната дъга на Околовръстното, където преди 3-4 години, когато беше кмет, раздаде на безценица на приятелите си мутри парцелчетата около трасето на разширението, и малко по-късно ги обзепчеи с тлъсти суми - естестено не от джоба си, а с общински (държавни) пари, които платихме всички ние. Иначе ТОЙ пак се пъчеше с ножицата пред тв камерите.
237
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха икономистите като теб заслужават да бъдат заплути в лицето. Икономистите ни са повече от учителите и въпреки това сме зле икономически.
236
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кви са тия селски комплекси?
235
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такива *** като теб гласуваха за БСП през 2005 и за ГЕРБ през 2009 и обрекоха народа на глад не 1 а цели 2 пъти!!!!!!!!!!!!!!
234
2
 
7
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
г-н Министър... стига сте говорили , а действайте! Погни ги малко тия ERP та че вече на народа му е писнало.... За какво те избрахме?
233
5
 
1
 
! Отговори
bg. преди 13 години
***....а починете си малко....Асвърши лапачката и вие полудяхте...наглеждайте си електората ,че е на изчезване.хващайте гората,ама нема вече мандри и тех затрихте....
232
1
 
5
 
! Отговори
истината преди 13 години
ЗАЩО ПРОТИВОПОСТАВЯТЕ БСП НА ГЕРБ, като и двете са пионки на БКП???А ако е имало нещо хубаво при управлението на Станишев, то е било заради самостоятелното управление на НДСВ преди това. Станишев започна съсипването на държавата, сега Бат Б.Б. ще продължи неговото дело, ако си се плуят двамата пред медиите.
231
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бъркаш моето момче, Метрото започна по времето на Тодор Живков, както беше казано по-долу през 1978. Аз лично съм работил от 1981 до 1983 година на площадката, близо до стадион "Юнак", известна сега като Метростанция "Васил Левски".
230
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фактора глобална финансово-икономическа криза отчиташ ли го или той е без заначение за теб?
229
5
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Вие старите софианци (родом от Плевен или Тутракан) , явно ви гони склерозата. Защото макар и почнал преди 30 години, строежът е замразен през по-голямата част от периода. Поразровете се малко и ще видите, че най-важните и големи участъци от метрото, са направени именно по времето на Борисов. През 90-те дори няма развитие на този проект, ама вие старите софианци по това време сте се занимавали с други неща. 263- много си прав, човек.
228
5
 
2
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"Това не беше заради Станишев, а въпреки Станишев!"Щото не ти отърва истината, затова такива ги приказваш!Иначе факта си е налице. За последните 22г най-висок ни беше жизненият стандарт по времето на Станишев. Като дойде Боко, и всичко се срина.А царя за държавник да го приемаш е престъпно глупаво. Човека дойде да си вземе имотите, които ако не бе станал премиер, никога нямаше да му ги дадат.А вие гласувахте за него, че после и 800 дена чакахте чудото да стане!Сега пак ще чакаме към 800.
227
4
 
2
 
! Отговори
До 248 преди 13 години
Къде ги видя тези гладни и жадни бе приятелю? Чудно как като си толкова гладен и жаден имаш пари за интернет, цигари, GSM, минимум 3 телевизора, кола и т.н.?
226
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Метрото го започна противния Софиянски ако не знаеш.