Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция

Оценката С се дава за облигациите, които са неизплатими
Обновена: 3 мар 2012 15:50 | 3 мар 2012 09:08, Елка Василева
72
Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция
Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция. Снимка: архив, Reuters

Международната рейтингова агенция Moody's понижи оценката си за Гърция от Са до С - най-ниската по скалата си.

Moody's твърди, че решението е предизвикано от предложението на Атина за преструктуриране на публичния й дълг, при което частните инвеститори ще загубят 70 процента от вложенията си. С най-ниския си рейтинг C Moody's оценява облигациите, които са неизплатими, тоест в състояние на дефолт.

Според рейтинговата агенция дори да се осъществи сделката с частните банки кредитори и с частните инвеститори, която се очаква да бъде постигната този месец, рискът от дефолт остава висок. Moody's обеща да преразгледа оценката си, след като Гърция пусне новите облигации.

На 27 февруари рейтингът на Гърция понижи и друга от големите рейтингови агенции Standard & Poor's, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
3
 
! Отговори
dabe преди 12 години
Напротив фалита на Гърция ще премести много от бизнеса им у нас и ще създава работни места у нас,конкуренция и вдигане на стандарта ни. В момента млад специалист там взема по-малка заплата от моята при по-високи цени на жилища, данъци ....Младите гърци искат да бягат на гурбет защото новите им заплати са мизерни.Друг е въпросът , че никой няма да ги вземе на работа никъде.Особено в Германия като чуят за тях забрави
65
1
 
0
 
! Отговори
???? преди 12 години
ТОВА ПРИЛИЧА НА ЧИСТ КОНТРОЛИРАН ФАЛИТ НАЛОЖЕН ОТ ''ГОЛЕМИТЕ'' ,СЛЕД НЕКОЛКОКРАТНИ ОПИТИ ДА ПОПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА ЯВНО СЕ Е СТИГНАЛО ДА НЯКАКВО ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ.НО ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ЧЕ ВСИЧКО ТОВА НЕИМОВЕРНО ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА РЕГИОНА И НА БЪЛГАРИЯ-ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХ НИЕ ВЕЧЕ НЯМА КАКВО КЪДЕ ДА РЕЖИМ
64
1
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Ние нашите пари не ги управляваме от двадесет години.Беше ни наложен валутен борд--Валутният борд е система, при която дадена парична единица е конвертируема при фиксиран курс спрямо друга парична единица. Това е всичко.Българското правителство управлява финансите.При гърците нащата са много зле, тъй като приеха да променят конституцията си, гарантирайки, че първо ще изплащат заемите, а от каквото остане - за заплати, пенсии, държавни разходи... На практика Гърция загуби суверинитет.
63
4
 
3
 
! Отговори
167 преди 12 години
"Вече нямат право сами да си управляват финансите. И правилно. На *** не бива да се разрешава да управляват пари."Ние нашите пари не ги управляваме от двадесет години.Беше ни наложен валутен борд. На гърците мислиш ли че ще им наложат борд. Сигурен съм,че те няма да го допуснат, а и никой не смее да иска това от тях. Сега въпреки лошия им кредитен рейтинг лихвите по кредитите им са по-ниски от нашите.В крайна сметка колкото и лошо да стана там, по-лошо от тук няма да стане.
62
3
 
8
 
! Отговори
мер преди 12 години
Да я закриват тази ненужна държава и Европа да си отдъхне! Първата стъпка я направиха - Гърция стана протекторат на Брюксел и Германия. Вече нямат право сами да си управляват финансите. И правилно. На *** не бива да се разрешава да управляват пари.
61
2
 
8
 
! Отговори
нев преди 12 години
интересно кой кого лъже ! Всички знаят че с тази неработеща икономика и мързеливи гърци неможе да се докара бюджет който да плаща такива заплати и такива разходи но продължават да твърдят че догодина Гърция щяла да тръгне нагоре ! Без страшни мерки и икономии за които гърците не искат и да чуват просто не може да се оправят без пари отвън! Аз съдя по себе си,когато започна кризата се бях набутал във фирмата с много кредити. Сега съм се свил от всякъде и всичко само и само да плащам без да взимам
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците скоро ще идват да търсят работа тук, тогава ще видят зор:)
59
2
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Разликата между нас и гърците е тази, че техните политици когато крадяха от ЕС и САЩ споделяха част от краденото с народа, нашите не.--Само дето не е вярно. Сега гърците ще връщат взетите заплати през последните години, защото бяха назаем, плюс лихвите. Докато гръцките политици, които откраднаха милиарди - няма да връщат нищо.Пак не си разбрал!
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати и *** коментират тука. Разликата между нас и гърците е тази, че техните политици когато крадяха от ЕС и САЩ споделяха част от краденото с народа, нашите не. В резултат на това обикновения грък се оказа по богат от обикновения българин. Но когато дойде време да се плаща сметката тя ще се плаща от хората а не от политиците. Гърците ще издържат по дълго на акумулатори но пак ще стигнат до нашето положение. Просто са по назад от нас с около 10 години.Скоро няма да имат сили за протест
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърчолята обедняват темпово!Почти една четвърт от гърците не плащат сметките си за ток и вода. През 2009 г. процентът на длъжниците е бил нула, съобщи телевизия "Антена".
56
1
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
200 000 работещи българи в Гърция х 250 евро на месец изпратени в България = 50 000 000 на месец х 12 = 600 000 000 евро на година.--600 000 000 евро на година? За 20 г. това прави 12 млрд. евро изпратени от Гърция в БГ. Само луд човек може да повярва в това. Като съберем и имигрантските пари от другите държави означава, че в БГ са изпратени над 200 млрд. евро. При тези сметки означава, че БГ е много богата държава - само дето не е вярно!
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Югославия се разпадна и наследницата й Сърбия 20 години водеше войни.Гърция натрупа дългове за векове напред и все още не е изключен варианта да ги изхвърлят от еврозоната.Македония,Босна и Албания едва ли могат да бъдат надежден съюзник на запада.Голяма част от населението на северната ни съседка е от много "готин" етнос,което със сигурност е от значение.Хърватска и Словения са в периферията на Балканите,за да са ключов фактор.Остана БГ с всичките си недостатъци.Дано политиците ни го осъзнават.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не става въпрос само за храната.Всичко в Гърция е с друго качество.Купете си някакъв препарат, който се продава и в България.В Гърция ще е с друга опаковка и друго съдържание.Просто Европа продължава да бъде разделена на бивши комунистически държави и капиталистически държави.Най-големите ***, които не се продават другаде идват тук.И е мит, че всички в Гърция е по-скъпо.Един грък при който работех в София, си купи ел. печка с реотани за 60 лв. и каза, че същата в Гърция е 15 евро.A какво да кажем за цените на разговорите по gsm и sms-ите, които са в пъти по-евтини?
53
2
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Ами ям евтини български храни,защото баба ми не заработва в Гърция
52
7
 
3
 
! Отговори
do 54 преди 12 години
ЯЖ ЕВТИНИ БГ-*** И СКОРО ЩЕ ПОСЕТИШ СВЕТИ ПЕТЪР!
51
2
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Изглежда си запознат(а),можеш ли да ми кажеш колко струва една пострижка в малък град,колко е таксата за включване към ел мрежата и колко струва една пломба при зъболекар ?
50
5
 
9
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
А ти що не питаш баба ти,дето мие гръцки ***?Много е прав номер 50 - 650 евро в голям град са все едно 300 лева у нас.
49
5
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
А ТАКИВА ПРОСТИ ПРИКАЗКИ *** ДА ГИ КАЖЕШ НА БАБА СИ!
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При нас народа яде масово , а 700 гр хляб струва 2,80 стотинки в гърция НО Е ХЛЯБ А НЕ *** С ДОБАВКИ И ХИМИКАЛИ И НЕ ХВЪРЛЯШ ДОРИ ТРОХИЧКА...........РАЗБРА ЛИ БЕ ***?
47
4
 
9
 
! Отговори
do 50 преди 12 години
А бе стига с тази простотия, просто в гърция храната е религия и по-магазините не се продават *** както при нас. В гърция 1 кг фета струва 7 евро защото сирене с палмово масло и кучешки *** просто не се пройзвежда...а и при нас 1 кг истинско сирене е между 12 и 13 лева......А В ГЪРЦИЯ ЗА ТОВА ЖИВЕЯТ 10 ГОДИНИ ПОВЕЧЕ ОТ НАС...А НИЕ УМИРАМЕ КАТО КУЧЕТА!!

Спонсорирани публикации