Кабинетът няма да реализира нито един ядрен проект

В това управление всичко е хипотетично, заяви Борисов
Обновена: 17 яну 2014 21:54 | 17 яну 2014 21:50, Екип на Bulgaria On Air
181
Кабинетът няма да реализира нито един ядрен проект
Снимка: Bulgaria On Air

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази своите съмнения, че правителството на Пламен Орешарски ще реализира някой от ядрените проекти. Това коментира самият той в интервю за телевизия Bulgaria On Air.

"Поредната тяхна лъжа, която ни струва милиарди през последните години. По времето на нашето управление 14 млн. лева отидоха само за референдум“, каза Борисов по повод АЕЦ „Белене”.

Припомняме, че в предизборната кампания на БСП беше посочен рестартът на проекта. Седем месеца от сформирането на правителството на Пламен Орешарски обаче няма действия от страна на „червените” в тази насока.

Депутатите от „Атака” предложиха подобни текстове, които вече са внесени и в деловодството на Народното събрание. На този етап обаче няма раздвижване по темата и законопроектът още не е гледан в комисиите на Народното събрание.

Относно VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ бившият премиер също изрази резерви.

„При тях всичко е хипотетично. Всички мерки се отнасят за 2015 година или дори за 2016 година. Нашите решения по казуса поне бяха мотивирани. Вече има един платен реактор в Русия, за който се съдим в Париж. Ако съдът отсъди България да доплати за него, ние какво ще го правим този реактор“, недоумява Борисов.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижда се че СПЕЦИАЛИСТА по всичкология е голям спец,само че на думи.Никакъв ядрен проект,какъвто и да е не може да се реализира от който и да е,даже и от Борисов,за един пълен управленски мандат,даже и за два.НО МОЖЕ да се спира и протака до безкрай с "днес така утре иначе".Нека Борисов каже какъв проект е направил от А до Я през неговия мандат(3.5 г)като премиер.НИКАКЪВ.Всичко което е "направил е започнато преди него(проекти,финансиране,отчуждаване и т.н.).Има довършени една магистрала Люлин и зала Арена-армеец и нищо повече.Обещаният и мечтан завод за *** още не е започнат.
85
13
 
22
 
! Отговори
Престани да мрънкаш! преди 10 години
Борисов, бъди поне един път в живота си мъж! Покаже, че имаш яйца! Престани да мрънкаш!
84
2
 
2
 
! Отговори
Още по лошо преди 10 години
До EU citizenОще по лошо.Като са евтини като инвестиция , защо е толкова скъп тока и защо трябва да се изплаща десетки години.А владеещите алгебра лесно могат да пресметнат.Произвеждат 20 % , т.е 5 пъти по малко от всички останали . Но когато цената на тяхната енергия е пет пъти и повече по голяма , извличат финансов ресурс за нищожно произведена енергия , колкото всички останали.
83
1
 
15
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До EU citizen Само че за 1000 мВт АЕЦ ти трябват 5 пъти по малка площ, в същото време АЕЦ-а с едно зареждане ти дава 1000 мВт 6 месеца без значение от времето, ВЕИ заема плодородна земеделска земя и работи на 100% от капацитета си не повече от 10% в годината... Соларните панели са известни на техниката още от 60те години, тоест малко след появата на АЕЦ - ако бяха такава далавера - до сега да бяха изместили АЕЦ. Освен това жизнения цикъл на соларката е 12 години, а АЕЦ- 50-60...
82
7
 
9
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Управлението наистина е хипотетично,заемите обаче,които тегли за да се задържи на власт и които по-късно всички ще трябва да изплащаме са напълно реални!
81
11
 
12
 
! Отговори
Защо ??? преди 10 години
Само през периода , юни 2012-юни 2013 , са инсталирани около 1000 мегавата фотоволтаици , с принудителни договори , тази енергия да се купува от държавата и заплаща от народа , за десетки години, финансово измерващи се в много стотици милиона годишно.Защо някои си разиграват позлатените пръстчета върху минусите , при наличието на тези неоспорими факти е обяснимо, но не е нормално.
80
17
 
10
 
! Отговори
Спинишев преди 10 години
И да допълня - радвам се че колегата ГЕРБер е направил регистрация на Златко Желев *** в този сайт като така съвсем е злепоставил този *** и окончателно е прогонил форумците от тук! Нека всички отидем в независимите сайтове - 24chasa.bg , blitz.bg , skandalno.net ,fakti.bg , pik.bg , afera.bg
79
16
 
6
 
! Отговори
Да си припомним преди 10 години
Нека си припомним , примитивна и невярна представа ,,производството на излишен ток , тематика върху която необразованите са изписали и изговорили ,,тонове словоблудства.Твърдяха има производство на излишен ток , има инсталирани мощности за 12 000 мегавата които са три пъти по големи от необходимите, и, затова спираме изграждането на Белене.А какво направиха.Докато говореха тези несвързани с главният мозък твърдения ,зад гърба на народа и при тотално анонимен процес , въведоха мощности от фотоволтаици , колкото една атомна централа , с които присвояват финансов ресурс колкото за
78
16
 
36
 
! Отговори
Спинишев преди 10 години
Ефекта от това управление ще бъде... термоядрен... България ще опустее, като ще оцелеят, само *** от бАтака и червените маймуни...
77
27
 
11
 
! Отговори
АТАКА - ПОБЕДА преди 10 години
Моля да вземете незабавни мерки за да не бъдат така некоректно прогонвани вашите читатели,посетители и форумци и да бъдат насочвани към други новинарски сайтове спонсорирани от Герб/бих ги цитирал поименно но не желая да им правя реклама/. В тези сайтове лицата наети от ПП.Герб афишират публично как са ви прогонили посетителите и са ги свели до минимум! Благодарим Ви за съдействието и желанието ни е да продължим да се информираме от вашата медиа!ПП.АТАКА- БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ
76
12
 
25
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Кабинетът няма да реализира нито един ядрен проектКабинетът в момента е кукла на конци.Ще реализиа единствено наодните пари за собствено лично облагоденстване. - Армия от *** наречена държавно администативен апарат. Бългаия е страна без закони, а българите без вяра, затова народа се топи с всеки изминал ден
75
12
 
7
 
! Отговори
Sebahatin преди 10 години
Zasto tozi boyko oste se izkazva po narodnoto sibrsnie? Zasto ne go precuka nekoy?
74
2
 
4
 
! Отговори
piqn преди 10 години
Imame izl6aci ot el energiq te se za atomni bonbi me4taqt psihopati dolni
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, да ви кажа под сурдинка, ама оня дето се изряза май бе великият Хулиган Хулиганов! Виждате сами как се вдигна нивото на дРискусията. Ура другари!)))))))
72
3
 
7
 
! Отговори
ГАЦО преди 10 години
До СТРАНДЖАТАИ с тебе сме сродни души,БОРИСОВ е ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК,МРАЗЯ МОНИКА,ОСТАВКА И МУТРАТА НА ВЛАСТ
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Златко, за това ли правехме студентски стачки едно време, за едната ***?! Виж се бе, виж се тоя Герб до къде те докара!
70
4
 
6
 
! Отговори
Милена преди 10 години
На това място най-лесното е да го нахраним Бойко Борисов, вадейки поредното остроумие от някой джоб. Така дори може да успеем да замажем тъжната истина, че казаното от него е вярно. Това разбира се няма значение ако успеем да го оплюем достатъчно, но все пак... Рано или късно някой ще плати сметката, и това ще сме ние. Било то за руския реактор, било то за американския. Ядрена версия на АЕС Гълъбово/АЕС Марица Изток 1 - страхотно, точно от това имаме нужда... Карай, да наречем ББ мутра и лъжец.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страндж, да ти не четеме и тебе утре любовните излияния към хаБиби!)))
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Злате, ако те види математичката, ще измисли нова теорема!
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страндж, вие като станете гейберисти и обръщате резбата, те виж Златко Желев. Тю, да не повярва човек ако не види.