Кабинетът няма да реализира нито един ядрен проект

В това управление всичко е хипотетично, заяви Борисов
Обновена: 17 яну 2014 21:54 | 17 яну 2014 21:50, Екип на Bulgaria On Air
181
Кабинетът няма да реализира нито един ядрен проект
Снимка: Bulgaria On Air

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази своите съмнения, че правителството на Пламен Орешарски ще реализира някой от ядрените проекти. Това коментира самият той в интервю за телевизия Bulgaria On Air.

"Поредната тяхна лъжа, която ни струва милиарди през последните години. По времето на нашето управление 14 млн. лева отидоха само за референдум“, каза Борисов по повод АЕЦ „Белене”.

Припомняме, че в предизборната кампания на БСП беше посочен рестартът на проекта. Седем месеца от сформирането на правителството на Пламен Орешарски обаче няма действия от страна на „червените” в тази насока.

Депутатите от „Атака” предложиха подобни текстове, които вече са внесени и в деловодството на Народното събрание. На този етап обаче няма раздвижване по темата и законопроектът още не е гледан в комисиите на Народното събрание.

Относно VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ бившият премиер също изрази резерви.

„При тях всичко е хипотетично. Всички мерки се отнасят за 2015 година или дори за 2016 година. Нашите решения по казуса поне бяха мотивирани. Вече има един платен реактор в Русия, за който се съдим в Париж. Ако съдът отсъди България да доплати за него, ние какво ще го правим този реактор“, недоумява Борисов.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До АнонименДа, според петте стълба на исляма е така. Ама тия, дето правят фалшиви профили са много ограничени умствено и имат много бегли познания за нещата около тях и са кухи. Поне снимката да бяха сменили, ама те нямат толкова акъл.
65
1
 
3
 
! Отговори
супер ГЕРБ-ер преди 10 години
Оглушарски и сие друго освен огради около парламента не могат да построят...с това ще ги запомним - с оградите и милиардите заеми за следващите поколения...
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кольо, по три пъти се молят йудеите, мюсюлманите се молят по пет. Ти не мюсюлманин!
63
2
 
2
 
! Отговори
хи хи хи преди 10 години
Френски социалисти заподозряха лидера на ПЕС Сергей Станишев в опит да прикрие съветското си минало и да заблуди милионите привърженици на лявата идея на Стария континент.Според тях Станишев, който е и председател на партията на българските социалисти, е публикувал своя неточна и манипулативна автобиография на електронния сайт на ПЕС (виж ТУК), на която до сега никой не е обърнал сериозно внимание.В нея е посочена само рождената му дата, но и дума не се споменава, че това се е случило в град Херсон, Украйна, а самият Станишев е бил до скоро съветски гражданин.
62
2
 
4
 
! Отговори
ГАЦО преди 10 години
До АнонименВОЖДА има снимка с МЕРКЕЛ,ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК ,без него сега е трудно в ЕВРОПА, не си намалиха пенсиите като им каза,сега страдат.
61
3
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 10 години
Полека, да е тръгнал от нищото, просто, мазно ченге, от висшия ешалон на това, което е лошото от онези времена, 15 пъти обръща лопатата, член на БКП-охрана на Живков, после мутра в СИК беше, после гавазин на царя, вечно лъже, че навремето бил репресиран, сега вечно лъже, че някой го шантажира и саботира. С една дума - селски тарикат
60
2
 
2
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
До АнонименБаце е умен? Айде моля ти се, кажи нещо, което да не ме разсмива. Баце е член на БКП(никога не го е напускал даже). Баце е свързан със СИК, чрез фирмата си ИПОН. Чист ли е ББ?
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страндж, ние се нагаждаме спрямо опонента, иначе няма да можете да разберете какво ви казваме. Нямаме вина, че в Герб влизате с конкурс по тъпанарщина!
58
2
 
3
 
! Отговори
ГАЦО преди 10 години
До СТРАНДЖАТАПРИ ДЯНКОВ бяхме най стъбилни,имаше и бонуси ,а сега нищо.ОСТАВКА И МУТРАТА НА ВЛАСТ.
57
4
 
6
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Бойко Борисов е живото доказателство, колко *** народ сме. Не ми го проумява акъла, как може да кажеш месец преди изборите, че в България има много лош човешки материал и след това 1,6 милиона българи да те изберат. Сега ще перифразирам думите на един бивш столичен прокурор, който си казва сам, че е човек на Бойко - "Йееееееее, забраихти го сичкитьееееее".*** народ, слаба държава, какво повече да добавя. Една тиква за премиер, не, че другите са много наред де.
56
1
 
6
 
! Отговори
ГАЦО преди 10 години
До АнонименБОЙКО Е КРАСИВ И УМЕН ,И МАТРЯЛА СИ ГО ОБИЧА.ОСТАВКА
55
4
 
5
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Така, като гледам, при едни евентуални избори, Боко, може да има по-малко проценти от Реформаторите, тогава незнам, кой на кого ще е протеза и кой на кого патерица, ще куцат многоооо...
54
1
 
7
 
! Отговори
ГАЦО преди 10 години
До АнонименОСТАВКА,МАТРЯЛА СИ ИСКА МУТРАТА да му построи АЕЦ.БОЦЕ Е ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК.ОСТАВКА
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Боко, нали не искаш ядрени проекти, какво се вайкаш сега, опитва се всячески да няма енергийно развитие чрез атомни-елекртоцентрали......чакай-чакай, че и аз се водя по акъла му и пиша...само му прочетете писанията...ядрено, атомно...това е човек , който хал-хабер си няма от енергетика....
52
3
 
3
 
! Отговори
Jadren proekt Gerb преди 10 години
Gerb ste realizira svoia parvi iadren proekt,Boiko Borisov ste bade iztrelen na Mars s sovalkata G.E.R.B 1 zadvijvana s iadreno gorivo,kadeto ste Bade izbran za galakticeski prezident.Samo Gerb-pobeda
51
1
 
8
 
! Отговори
БОКО ИСТИНАТА преди 10 години
Я ,МАТРЯЛА се стяга за въоражена борба ,вярват ми още будалите.Тая МОНИКА само да я пипна,мамата ми разката с нейните опорни точки.
50
6
 
11
 
! Отговори
мариета преди 10 години
От няколко години ме сърби езикът и край!!!! Тази вечер ще го кажа: Боко е тиква!!!!
49
2
 
12
 
! Отговори
ГАЦО преди 10 години
МАТРЯЛА има къса памет,ВОЖДА на туй разчита , МОНИКА дали спи и аз да си лягам.?
48
11
 
4
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
Е те БСП така управляват... само обещават това и онова а после казват че ще стане на края на мандата, а всички (и те самите) знаем, че няма да си го изкарат докрая :) После като ги свалим ще приказват че са щели да си изпълнят обещанията, а в същото време и тях самите ги е страх ако решим да ги оставим да си изкарат мандата, защото ако сега ги махнем ще се отърват леко, а ако ги махнем на третата или четвъртата година ще ги махнем с кръв (тяхната)...
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво лошо има в това,др.Борисов?