За да имаме икономически ръст, трябва да се спазва BG законодателство

Стойнев: Българските предприемачи се оплакват от липса на образовани кадри
16 май 2014 14:48,
3
За да имаме икономически ръст, трябва да се спазва BG законодателство
Снимка: БТА

За да има устойчив икономически растеж, трябва да имаме свободна икономика със свободна конкуренция и да се спазва българското законодателството. Това коментира пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след участието си в четвъртата среща на Софийския форум по конкуренция.

По думите му България има добри закони, които обаче не се  прилагат по начин, удовлетворяващ всички да играчи на пазара.

Като пример той напомни факта, че допреди няколко години едни и същи фирми са печелели почти всички обществени поръчки и попита как може тогава у нас да има свободна икономика и конкуренция между фирмите.

Стойнев отбеляза, че основната цел на промените в Закона за обществените поръчки е да се даде възможност на малките и средните предприятия да бъдат конкурентни на големите.

Министърът посочи също човешкия капитал като основен проблем, пред който се изправя българската икономика. Все повече български предприемачи се оплакват от липса на добре образовани кадри, каза министърът.

Той напомни, че правителството започна да налага така наречената дуална система в образованието.
Считам, че тези активни действия трябва да продължат и във  висшето образование, допълни Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Драгомир Стойнев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
български предприемачи са неквалифицирани ***,които с грешните си решения носят загуни на фирмите си и след това обвиняват за това работниците си
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е усмихнат и доволен Стойнев.Той решава всякакви проблеми.Нищо не може да му се опре.Имаше един виц... в смисъл,че деца няма.Да следват почина на партията-"и деца ще им направим!"Ще им направите,Стойнев,само че няма да можете да ги задържите,защото това само с приказки за светло бъдеще не става.Да има нещо на някого да не си обещал?Спри с това показване по няколко пъти на ден за хвалби и предизборна агитация.И ти като Бареков изскачаш,дори когато включим ютията.Писна ни от вашата наглост.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то и в управлението на тройната коалиция няма образовани кадри,защото не само дипломата е нужна,а и умения да се прилагат знанията в практиката.Купуването на дипломи пречи на нормалното развитие във всички области на живота.Имаме 10 пъти повече ВУЗ,отколкото в Дания,при приблизително едно и също население като бройка.За една година...още 2000 са станали професори. Просто не ми се говори. Всеки,който поиска,учи. Само да имат завършено средно образование.Никаква конкуренция.Отврат.Това е БСП:)