БНБ: КТБ е с висока ликвидност, функционира нормално

От Народната банка съобщават, че следят отблизо целия банков сектор
Обновена: 17 юни 2014 21:33 | 17 юни 2014 16:14,
91
БНБ: КТБ е с висока ликвидност, функционира нормално
Снимка: Reuters, архив

Българската народна банка внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на Корпоративна търговска банка, посочват в прессъобщение от БНБ по повод "публикации и предположения в медиите" за КТБ.

Народната банка разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. На базата на тази информация БНБ категорично потвърждава, че банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално, посочват от надзорния орган.

Още по темата
Както е известно, централната банка се ръководи единствено от обществения интерес и винаги е стояла над всякакви злободневни партийни или икономически противоборства. Ето защо от БНБ подчертават, че запазването на стабилността на банковата система и безпроблемното й функциониране е в интерес на страната и на всеки български гражданин и призовава всички обществено-политически и медийни фактори към отговорно публично говорене и въздържане от непремерени внушения, се казва в съобщението.

КТБ попадна във фокуса на общественото внимание в петък, когато се проведе спецакция в бизнес сградата на "Цар Борис III", където се помещават офисите на TV7, News7 и офиси от Корпоративна търговска банка. От прокуратурата уточниха, че не са извършвани претърсвания на сгради на банкови институции и офиси на медии, а само на офиси на търговски дружества, регистрирани на адреса.

Същевременно от Булгартабак заявиха вчера, че нямат кредити към КТБ, като тютюневият холдинг е в процес на закриване на всички свои сметки в банката.

Днес от холдинга още веднъж декларираха, че той и неговите дъщерни дружества нямат кредитни задължения към КТБ към настоящия момент, като всички кредити, които са ползвани преди пълното им погасяване са обслужвани коректно.

Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техния размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната, посочват от Булгартабак.

Повече икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: БНБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
luckson.mary преди 9 години
са ви отказали заем от банка или финансова институция за една или повече причини. Вие в точното място за вашия кредит решения! Аз съм частен кредитор, давам заеми до фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл marylucksonloanhome***gmail marylucksonloanhome***outlook
83
2
 
1
 
! Отговори
краси преди 9 години
Очевидно с тази банка ще се случи нещо, но съм виждал вече банки бързичко да си сменят собствениците и да фалират, та да му мислят тези дето имат пари в банката, имам си максима - твои са само изхарчените пари, та гледам аз да си ги харча, в нашата страна нищо не е невъзможно, та после някой да не плаче
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитат в който има голяма доза истина :"Очевидно Пеевски (или тези, които го съветват, все тая е) има за цел да разпертушини българската финансова стабилност, може би да катурне борда. Да извършваш пред камерите на телевизиите прокурорски набези в банка, да разпространяваш купища верни и неверни данни за нейните прегрешения може да има само един краен ефект паника сред вложителите, опашки пред клоновете, трескаво теглене на депозитите."
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то и "Леман брадър "функционираха нормално ама кво станА??? А на наивниците ще кажа,че банка или мутра се "убива" когато има пари в нея или държи голям пазарен дял в даден сектор....Иначе не си заслужава цялото скъпо усилие около "убийството"! И току виж прехода в България започнал око катурнат КТБ....П.С. Повечето които могат да четат,разбират какво пиша.
80
0
 
2
 
! Отговори
Biser преди 9 години
До ПЕШОХаха,ако имаше...аз пък ако имах щях да ги вложа там защото лихвите са най-добри,ама нямам,за това си трая.
79
5
 
4
 
! Отговори
ПЕШО преди 9 години
абе като гледам как го подпукаха цв. василев и банката му това е началото и като знаем че прокуратурата е под контрола на пеевски ще го унищожат и него и банката му.!!!!!!! ако имах пари в ктб щях да съм на опашката да ги тегля веднага!!!!!!
78
1
 
9
 
! Отговори
колио преди 9 години
До всички *** ква виденова зима ви гони бе тупани жан виденов заслужава медал и всички да му лижем подметките тои бе единствения политик в 130годишната изтория на бьлгария които се опита да защити бьлгария от разруха притиснат от МВФ Газпром и ЦРУ но беше сам като Левски.Веднага След като отказа на Кристилина приватизация на печелищите милиарди долари предприятия за цв. Метаи му спретнаха инфлацика.После Каролев и Кристилинка продадоха МДК Пирдоп на union miniar за 50 милиона долара
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корпоративна Банка не е удобна на ЦРУ и затова са тези интриги да окалят банката..Собственици Султана на Оман е с много добри връзки с Иран , султана е един малкото имали честа да се срещнат лично с Аятолаха.. Оман е малкото държави които имат добри икономически и търговски връзки с Иран. И които санкциите на САЩ не можаха да спрат..Друг Собственик е Руската ВТВ Капитал втората банка в Русия и най-голямата частна банка в Русия..
76
1
 
11
 
! Отговори
до 67 преди 9 години
Верно КТБ трябва да съди Пеевски, ама какво да му вземе, като горкият си нема нищо, даже Булгартабак не бил негов...
75
2
 
13
 
! Отговори
нтг преди 9 години
Как се нахвърлиха само върху КТБ.БНБ обаче сложи край на спекулацийте.Фалирането на една банка ще доведе след себе си много проблеми за държавата и банковата ни система..Хора сега сме 2014,нищо общо с 1996,не се поддавайте.
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КТБ и банките са си наред ама Дебелия се опитва да паникира хората. Всички големи длъжници и кредитни милионери си оправиха дълговете като се срина банковата система 97 година, та и него такъв сценарии много го оправя.
73
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе така разправяше и Т.Вълчев през 94-95 година па кво стана 96-97!
72
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе боли ме фара за банките. Важното е, че в Лидъл има намаление на свинското!!!!!!!!
71
2
 
18
 
! Отговори
анастасия преди 9 години
Ясно е, че функционира нормално, не беше нормално да се създава целият този цирк.
70
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опашките във Варна обявиха от банката, че били заради дъжда, обаче и в София ли е валяло? :(
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой, Кой, Кой, се скарал с Мустака :)))
68
2
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До нали 69Висока лихвидност е когато банката има повече инвестиционни активи , или на лесец език за тебе не тя дължи а "хората" и дължат ! И не не простолюдие каквито са кредиторите на Райфайзен .
67
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако слушаме тези разбирачи от БНБ,значи банковата ни система е номер 1 не в България,не в Европа,ами в целия свят! За това плащаме най-високите лихви,предлагат ни най-прецаканите заеми и след като си взел пари банка,си станал вече роб - подлежиш само на доене и унижаване!
66
1
 
5
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Невярващ на БНБ 48Ти да не си от онези които вярват ,че финансовите анархисти нямат власт над БНБ ?
65
12
 
10
 
! Отговори
нали преди 9 години
Висока ликвидност,ама травестит с мустака си е бил камшика някъде на плажа до Галеви и утре като фалира,после кой ще връща парите на хората? Никакво доверие в банковите инстутиции,няма човек,който да е бил в банка и да не е прецакан!Факт!