Хотелиери на загуба, за да задържат немските туристи

Те настояват спешно да започне рекламна кампания на България
Обновена: 10 мар 2015 22:27 | 10 мар 2015 22:19, Екип на Черно море
23
Хотелиери на загуба, за да задържат немските туристи
Снимка, архив Булфото

Хотелиери се лишават от маржа си и работят на загуба, за да задържат немските туристи. Това алармира по време на кръглата маса туроператорът Калин Сутев, съобщи вестник "Черно море".

Целта на всичко това е да се запази летателната програма на чартърите, за да има шанс при офертите Last minute (Бел. авт. – буквално „в последната минута“. Туристите правят резервациите непосредствено преди почивката си, очаквайки намаления), разясни Сутев.

Ситуацията изобщо не е добра, призовавам управниците спешно да стартират рекламна кампания на България. До момента единствено туроператорите са тези, които правят популярна дестинацията ни, каза Калин Сутев. Той допълни, че до месец и половина трябва да се предприеме нещо, за да се спаси сезон 2015.

Сутев също потвърди, че Турция, Гърция, Тунис и Египет са намалили цените драстично, за да могат отново да разчитат на руските туристи по курортите си. Ние, за съжаление, нямаме такъв ресурс и не можем да си го позволим, призна Калин Сутев.

Идния месец ще стане ясно колко точно ще е спадът в броя на руските посещения у нас, добави Сутев.

Автор: Деян Балев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: туризъмпрогнозаВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички сме на "загуба"..;) Така си работим от дълги години ... и така ще е и за напред ..;))
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г....з глава затрива.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще губи туризма защото в основата е селянията и ракомията. Колкото българи отидат в Гърция повече по нашето Черноморие не стъпват. Руснаците ги прогониха, отиват в Турция, немците не искат тук поради чалгаджийските ни курорти пълни с ***, крадци и дрогаджии. Не стъпвам от години на Черно море и така си съхранявам нервната система. Да припомня ли за ЗАУСТВАНЕТО? Фекалии с тонове във водата. Приятно прекарване на нашето море.
13
0
 
9
 
! Отговори
Неразбиращ преди 9 години
Не мога да си обясня как Гърция може да си позволи да намали цените под нашите(имат доста по-висок стандарт от нас), а ако не са под нашите значи не цените са проблема....И държавата да ги рекламира, малко са нагли всеки трябва сам да си рекламира продукта или да се обединят.
12
0
 
12
 
! Отговори
Сп???нс преди 9 години
Преди време отидох до Андора и стая за двама със закуска в 4* струва 40? и беше зимата когато цял свят е там заради пистите , че освен цената нищо друго не е сравнимо с българските курорти - да помислят по тоя въпрос
11
4
 
6
 
! Отговори
Рая преди 9 години
По тошово бяха пълни почти цяла година, нали?
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тъпите хотелиери -мафиоти да се научат да уважават клиентите си най напред . да започнат да обучават персонала на професионално отношение и чак тогава да си отварат устите..до тогава ще затварат хотели и не германци ами и китайци няма да им идват в скапаните мръсни хотели
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След редица на мръсните и омразните антируски публикации в медиите, напълно невъзможно да се изчака руски туристи, защото това беше голямо антирекламна кампания за България!
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох те горките
7
1
 
34
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Какви добри хора , работят на загуба?А хотела как построи.?Хотела му празен но цените високи.
6
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДДС върху лекарствата и всичко друго е 20 %, а върху туризма и хазарта 10 % !!!!*** цялото Черноморие и го превърнаха в гето. Не са инвестирали и лев в обучение на служители (чакат гимназиите по туризъм, т.е. ДЪРЖАВАТА да им ги обучи). Плащат осигуровки на минимална заплата, на половин работен ден. И сега искат ДЪРЖАВАТА (т.е. с нашите пари) да ги рекламира ! Слушай сега туроператоре, какво ще ти кажа:Ай СИКТИР от тука !!!
5
1
 
45
 
! Отговори
Тати преди 9 години
Когато започнат да правят програми как да привлекат БЪЛГАРСКИ туристи, тогава ни пишете.Ай чао!
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормален развой на нещата. По Черноморието е пълно с прости батки бизнесмяни. Но пък имат татуси, скъпа кола и кифла с кученце. Последният такъв, видях на къмпинг Нестенарка, преди шест години, от тогава не съм похарчил нито един лев на брега на гомняно море. .
3
2
 
35
 
! Отговори
WTF преди 9 години
Аааа сега се сещат, че има държава и търсят помощ, а като трябва да се плащат социални осигуровки , ДДС , данъци -тогава не се сещат . Докъдето могат,като не им изнася да ходят да гледат домати на село
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сключвали договори на загуба значи... Мхм. Сега, само да вметна, че АКО това е вярно, то предоставянето на услуга на цена под себестойността е нарушение на Закона за защита на конкуренцията !След изказването на този мозък, КЗК трябва да се самосезира и да провери кои са тези хотелиери и да им наложи съответните санкции. Което още веднъж идва да покаже колко е мозъка на българския туристически "бизнес".
1
2
 
37
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Да фалирват , щото са некадърни и произвеждат бедност! Може ли след като не печелиш от някой да "залагаш" на него? Немците са традиционно бедни туристи, най-много се печели , от румънци, българи и руснаци . П.П Работил 10 год в БГ туризма!