Десислава Атанасова: Квесторите на КТБ получавали различни указания

Нели Кордовска дала зелена светлина за изплащане на парите на Иван Костов
Обновена: 13 май 2015 19:58 | 13 май 2015 19:58,
49
Десислава Атанасова: Квесторите на КТБ получавали различни указания
Снимка: Архив Булфото

Председателят на комисията за КТБ Десислава Атанасова обяви, че има разминавания между указанията на управителя на БНБ Иван Искров, Фонда за гарантиране на влоговете в банки и временния ръководител на банковия надзор Нели Кордовска, давани по едни и същи въпроси.

По думите ѝ квесторите са питали БНБ дали може да бъдат променени някои от преференциалните договори и отговорът е бил, че това би било нарушение на закона.

Още по темата

"Не знам каква е точната бройка на депозантите с поправени договори със съгласието на квесторите", уточни Атанасова пред bTV.

Тя прочете част от писмо на Иван Искров до квесторите, в което се казва, че гарантираните суми по преференциалните договори не трябва да бъдат изплащани като обикновените. Нели Кордовска обаче дава обратното указание и така дава зелена светлина за изплащане на парите на Иван Костов, например, посочи депутатът от ГЕРБ.

Според Десислава Атанасова много държавни органи не са си свършили работата по случая КТБ. Имало е серия от сигнали, че банката не е сериозна финансова институция и един от тях е бил понижаването на кредитния рейтинг на банката, но никой не е реагирал – нито БНБ, нито министър-председателят, нито финансовият министър.

"В техния доклад няма нито дума за КТБ. Не искам да коментирам, защото тези факти трябва да станат обект на разследване на други органи", отбеляза депутатът.

По думите ѝ одиторската фирма, заверявала отчета на КТБ, е имала връзка с Цветан Василев, установени са съвместни пътувания в чужбина. Това е посочено и в доклада на проверяващите тази фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Taja koga 6te Varne 26 mil. Na sdravnata kasa Po neino vreme kato sdrav. Minist. Parite is4esnaha da kaje imenata milionerite v *** te sa ot gerb raschidov i dr kato nego
33
1
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Голям капацитет тази палавница- то не беше здравна министърка, то не беше председател на комисия в Парламента... Много знае, от много неща разбира, много ценен кадър е....
32
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Писаното по-горе недвусмислено показва предвид забъркването в грабежа на всички по държавната верига,че осъдени няма да има! Накратко - българския данъкоплатец да си сипе 1-а голяма студена вода /може и минерална/ и да чака следващото риалити "грабеж на неговите пари от тез дето е избирал"!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деси - грозно, долно и крадливо, и много е...во. Какво разбира това животно от банково дело за да е шеф на тази комисия? Нищо!!! Но е герберски калинка, не може да остане да не смуче парички.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Az na neino masto ne bih se pokazval..nagla,tapa i sas samochuvstvie..pitam v Gerb vsichki li sa chiroki specialisti..de se e chilo i vidalo lekar i finansi..ako sa takiva da si ostavat 3 i drugite da si hodat
29
1
 
7
 
! Отговори
Деса Поетеса преди 8 години
Цццц... Тая що е па..ки изправила.... Нсо нямат толко кадри... назначени:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-):-) ;-);-):-D:-D:-D:-D:-D
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дърлите се , не се дърлите - накрая идват камунягите и при прасенцата в Белене...
27
1
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
котерията на деси герб явно са обеспокоени от цв василев данеби да го издигат за президент
26
0
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Грешиш! Никой не гласува за Борисов. Прочети коментар 31!
25
0
 
16
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Никой не разчита на Борисов и тумбата му. Хората, Народът не ги иска и затова едва 1/6 или има-няма 15% от българските избиратели гласуват за Борисов. Народът, останалите 5/6 или 85% от българските избиратели ,не гласува за Борисов. Олигархията го тури пак да "управлява" с 80 депутата, за да и даде 16 милиарда лева, които бедният Народ ще връща двойно с 10% ефективна годишна лихва, при положение, че основната лихва на ЕЦБ е 0%.
24
4
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 8 години
Най-голямата катастрофа докара Костов. Либерализиращите закона, които той прокара по времето, когато беше минфин при Филип Димитров преди това при Димитър Попов, отвориха Кутията на Пандора и доведоха до тоталната деградация на Държавата, до кражби и изнасяне на Капитал и до Хиперинфлацията.
23
4
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
И Волен ли?! Волен, който 3.5 години крепеше едноличното "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов, довело до тази тотална катастрофа, която легитимира цялата тази деградация.
22
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ne si trovete jivota istinata za bankata nikoga nqma da izleze na qve za6toto vlasta e v racete na tiq deto obraxa bankata
21
2
 
10
 
! Отговори
... преди 8 години
Колко е грозна и куха горката ! Жал ми е за такива бездушни индивиди... и за простия БГ народ, които разчита на такива, като нея, да го изведат от блатото.
20
3
 
9
 
! Отговори
А преди 8 години
От КТБ са откраднати 4 милиарда лева, а тази дава за пример Ив.Костов, защото си искал парите от влог (150 000лв ? не знам колко са). Като видят сянката на Иванчо и се втрисат !Защо не говори за милионите на "културният" министър ?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е в това, да има справедливо наказание за всички виновни от сериала КТБ! Престъпление и наказание!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
единственото което са получавали квесторите, са тлъсти рушвети! сега трябва да намерят начин как да ги оправдаят!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тъй като вече цяла седмица се посочва само едно име, оставаме с убеждението, че Иван Костов е съсипал КТБ и никой друг.
16
3
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До аяяа всичките са за куршум не сано тази ***
15
11
 
7
 
! Отговори
Направо лилав преди 8 години
Децата да си лягат а другите да си спмнят че ,преди Костов пенсията беше 3 долара а заплатата 5 долара,банките окрадоха парите на народа и фалираха.Комунистите го питаха в парламента как стабилизира държавата и той им отговори че е спрял кражбите на комунисти и турци.Единствения е....