Ще излезе ли Великобритания от ЕС само фиктивно?

Тереза Мей e подходяща за премиер, посочи Йордан Агов
11 юли 2016 19:52, Красимир Ангелов
8
Ще излезе ли Великобритания от ЕС само фиктивно?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фактът, че Тереза Мей, макар да не е участвала много активно в кампанията за оставане в ЕС, все пак подкрепяше членството в съюза, я прави перфектен наследник на Дейвид Камерън. Това каза Йордан Агов, зам. председател на ДСБ София, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Сигналите бяха, че Мей ще спечели, независимо от оттеглянето на своя конкурент. Тя спечели три пъти по-голяма подкрепа", каза още Агов. По думите му Мей е подходяща и заради "нейния профил, като човек, който е работил като министър на вътрешните работи и шест години се е занимавал с проблемите на емиграцията. Трябва да се има предвид, че емиграцията бе основна тема и основен мотив за гласуването за Brexit".

"Може да се окаже, че излизането на Великобритания от ЕС е само фиктивно. Може да е и завоалирано, за пред избирателите".

"Основната задача на Тереза Мей сега е да консолидира партията, а след това да консолидира и обществото. Няма много време за това и тя ще действа не медийно".

Агов коментира и какъв може да бъде "спасителният пояс" на Великобритания в сценария Brexit, фактора Шотландия, както и предстоящото председателство на ЕС.

Целият разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Кдкфйн преди 7 години
Асан ага фемили че са *** вярно, ама уважаеми журналисти и коментиращи...емиграция, имиграция...нещо ни куца, а...
4
1
 
3
 
! Отговори
x преди 7 години
Синът на престъпника Асен Агов който мамеше,работниците във Франция с фирмата си Хюман пауър
3
0
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
Великобритания ще запази достъпа си до общия пазар, ще спре да приема емигранти и даже може и да повиши членския си внос в бюджета на ЕС. Достъпа до пазара им е важен.
2
3
 
6
 
! Отговори
PD преди 7 години
Айде, поредния всичколог, жонглиращ с термините и продаващ розови балончета. Ама разбира се, че ще излезе наужким, само ще си запази някое друго суверенно право, и пряко ще се откачи от тънещия кораб ЕС. Иначе ако има далавера, ще се договри, за взаимно изгодно сътрудничество. Нищо и половина е цялата работа. Спете спокойно деца.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и те не знаят на кой хал са след наказателния вот чрез негласуване за избор на кмет на Лондон. Втори наказателен вот на референдума и сега се чудят как да замажат нещата. Имат външен дълг от над трилион и вътреше няколко пъти по-голям. И това при толкова крадене от бившите си колонии. Богатите ще имат преразпределение по между си на печалбите, а бедните ще обедняват повече и повече. Те отдавна знаят, че всеки им продава интересите под един или друг предлог.