Експерт: За момента няма как Китай да инвестира у нас

Трябва да наблегнем на рекламата, категоричен е Захари Захариев
Обновена: 30 юли 2019 22:39 | 30 юли 2019 22:30, Красимир Ангелов
44

За момента няма как Китай да инвестира у нас, заяви в "Денят ОN AIR" международният анализатор проф. Захари Захариев. Той бе категоричен, че все още сме далеч от инвестиционния климат, който търсят азиатците.

Захариев също така заяви, че имаме устойчива стратегия за туризъм, но трябва да рекламираме повече страната си, ако искаме да привлечем китайските туристи.

"Трябва да рекламираме какво можем да предложим на техните туристи. Имаме устойчива стратегия в сферата на туризма. До момента не можем да гарантираме, че китайска банка може да функционира нормално у нас. България не предлага необходимия инвестиционен климат, какъвто очакват китайските инвеститори", каза Захариев.

Той допълни, че китайци искат да инвестират в АЕЦ "Белене", но им е необходима държавна заинтересованост.

"Китайският инвеститор иска да влезе в АЕЦ "Белене", но искат гарантиране на държавната заинтересованост от присъствието им в съответния сектор. Те търсят една интересна и нова дестинация към Европейския съюз", обясни Захариев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Китайските инвестиции са като Дядо Мраз ... :))) всички са чували за него , но никой не го е виждал ... хахахах Защо не престанете с тази тема ... ?!
38
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До икономистМедиите пък са в услуга на безнеса, когато става въпрос за социалната политика на държавата. Хората в социален риск, са представяни като необразовани мързеливци, които са бреми за обществото, защото изяждали недостатъчните средства в бюджета, които могат да отидат за по-смислени дейности. Никой обаче не си задава въпроса, защо средствата все не достигат, и каква по-смислена дейност може да има от грижата за опазването на човешкия живот?
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инвестиции ни трябват - но няма откъде да дойдат големи инвестиции освен от Китай, Южна Корея или Япония. Иначе населението се изнася и ставаме все по малозначими. Територия със затихващи функции
36
0
 
5
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До АМАН!!!Ако не си употребил ирония в коментара си, сигурно си слепец, в буквален или преносен смисъл! Работници нямало!? Няма достатъчно квалифицирана работна ръка, но иначе хора, които са без работа достатъчно има в нашата страна. Бизнесът отдавна е обявил, че не се интересува от тези хора, които са продължително безработни, защото били без нужната квалификация и умения. Държавата също не се интересува от тези хора, защото реално социалната състема в тази държава не функционира.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партиен бизнес или има някой друго предложение?
34
1
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 38Или по-скоро такива като теб, които си строят къщи в България са прекалено малко, за да си осигури човек постоянен доход, ако се занимава със строителство. В Германия вероятно се строи много повече, а и заплащането и условията по строежите там също не са за подценяване. Освен това, този вид трудова дейност съвсем не е по силите на всеки! Не е достатъчно само да си "млад и здрав", а трябва и да си як и издръжлив на продължителни физически натоварвания.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента строя къща. Плащам по 50лв надник на работниците, без да са големи майстори. Майсторите вземат между 70 и 100лв. на ден и трудно се намират бели хора за работа. Братовчед правише гипсокартони в Англия и се върна в БГ. Постоянно има работа. В Германйя на много строежи се виждат и германци да работят. Млади здрави момчета. Нашите млади момчета висят по кафетата и по фитнес залите, но иначе се оплакват че няма работа и пари. Истината е че мързела е голям
32
13
 
4
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Китайците са мизерници. Не ни трябват тия жълтурковци. Хващайте се и работете. Има достатъчни възможности в България. Нямаме нужда от чужди инвеститори да ни скапват природата. Само правителството им се радва толкова защото вземат големи рушвети
31
4
 
1
 
! Отговори
;) преди 4 години
Китайците могат да направят всичко, но не могат да си отворят очите.
30
1
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"За момента няма как Китай да инвестира у нас"Но този момент продължава десетилетия така,че място за паника няма.У нас никой не се е засилил да инвестира,освен някой мошеник,който инвестира в високо-технологичната област като шиенето на *** и потници,но с чужди суровини,а след време изчезва по нощите с неизплатените заплати на шивачките, по тъмна доба.Важното е да сме прегърнали неолибералните и демократични ценности и някой да получава конгратюлейшъни, и папи да го милват по главицата
29
4
 
1
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
И слава Богу ... Китай поробва чрез инвестиции цели държави за 50 години напред. Почетете какво се случва в Африка и латинска Америка с т.нар. инвестиции и ще се убедите. Целят се в държави със нестабилни валути и мнооого корупция във властта. Първото го нямаме заради валутния борд. Второто го имаме в изобилие.
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безнаджно сме изостанали , щом китайските инвестиции в Сърбия, Румъния и Унгария са по 10 млрд евро, а у нас - зеро. Животът показва, че само с пълзене в краката на големия американски бледолик брат нищо не става. А нашите политичета друго не могат
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
все още сме далеч от инвестиционния климат, който търсят нормалните бизнеси.... всички ни зоабикалят на поне 100км. У нас е абсолютна мафия и безхаберие. Факт!
26
3
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Че кой ще инвестира в държава ,която от 10 години се управлява от някакъв полуграмотен пожарникар?И всички му се кланят на простотиите.Шофьора на правешкия диктатор плаши с глупостта си.
25
0
 
19
 
! Отговори
Нико преди 4 години
Как ще инвестира китай МУТРИТЕ НА МУТРАТА ЩЕ ГИ ОТКРАДНАТ.
24
4
 
7
 
! Отговори
мислете бе преди 4 години
Някой ако 2млрд ги е потрошил за реактор за поляната да плаши прасетата , да не му дадеш случайно още 10 млрд? Ти трябва да си по-луд и от него. Защото после нали трябва да кажеш на твоите хора защо си ги дал. А там няма да ти пляскат ами ще те пляскат.
23
2
 
20
 
! Отговори
Ако не знаете преди 4 години
Този "експерт" е от създателите на групировките (включително *** - дпс) и от фалиралите над 10 банки в периода 94-97 год.
22
0
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
във какво да инвестират у нас ?какво да рекламираме пред когото и да било след като сме голи и неграмотни мижетурки във всяко отношениенякой ще ми изреди ли с какво можем да впечатлим външен инвеститор?а и не е много сигурно че искаме точно такъв тип инвеститори предвид спецификата им
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички инвеститори, без значение от кой край на светът са,търсят гаранция от Държавата не само за да си възвърнат инвестицията ами и да измъкват колкото си може по-голяма печалба и колкото се може пo-дълго време. Пример американските централи в Марицаисток.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички инвеститори, без значение от кой край на светът са,търсят гаранция от Държавата не само за да си възвърнат инвестицията ами и да измъкват колкото си може по-голяма печалба и колкото се може пo-дълго време. Пример американските централи в Марицаисток.