Какъв е потенциала на България да разработва собствени IT продукти?

Гледайте в първото издание на предаването Money.bg
24 яну 2020 15:54, Павел Гълъбов
13
Какъв е потенциала на България да разработва собствени IT продукти?

Светът на икономиката, финансите и бизнесът не е лишен от интригуващи теми. Именно те ще са във фокуса на новото икономическо предаване по Bulgaria ON AIRMoney.bg, което стартира на 25 януари в 16:30 часа. Водещ на предаването е финансовият журналист и главен редактор на едноименната онлайн медия – Георги Минев.

В първото издание на предаването предстои разговор с управляващия директор на Acronis Пламен Тошев. Компанията, чиято пазарна оценка надмина 1 милиард долара, планира да създаде в България най-големия си развоен център в световен мащаб. Повече за потенциала на българския пазар да разработва собствени IT продукти и за плановете на компанията да развие тази ниша с наемането на до 1000 специалисти в София, гледайте в Money.bg на 25 януари.

Друг акцент в предаването е стъпването на една от най-големите германски банки - Commerzbank, на българския пазар. То ще се случи не с екип от банкери, а от програмисти. Финансовата институция планира да открие у нас свой IT хъб, в който да работят първоначално 400 специалисти. Money.bg ще излъчи интервю по темата с председателя на Германо-българската търговско-индустриална камара д-р Митко Василев.

Не пропускайте първия епизод на предаването Money.bg по Bulgaria ON AIR в събота, 25 януари, от 16:30 часа.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
играча скача преди 2 месеца
Най-успешните световни IT продукти
са зомбиране на балъците, обиране на дребните вложители, изпиране на незаконни пари
Световните измамници са измислили схемите
така че няма как наш Иван да измисли нещо ново.
Най-много да приложи в локален план някоя глобална измама.
Тарикатите баламосват будалите
Това е света.
Перничани без вода в средновековието
Цецо с личен асансьор в бъдещето
Това е
12
0
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 2 месеца
Какъвто е и потенциалът на журналисти, бъркащи пълен член в заглавие. Може би даже по-добър.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За всяко развитие си трябва среда - хора където да разменят идеи. Не може някой да направи някаква фирма и вече самостоятелно видите ли да развива нещо си без връзка с околните. Няма откъде да потекат идеи, виждания, информация, просветление, муза и т.н. То не ти е да правиш капачки за буркани в гараж и да викаш че си велик бизнесмен равивател на Родината.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подфанали са го откъм опашката както винаги. Освен тва влака е изтърва нотдавна. Всички тия световноизвестни фирми са започнали когато трябва както трябва и от когото трява - даже и с по 1 човек. Тия банкери и недоразвойни центрове и дрън дрън ерина нищо няма да създадат освен поредните нищоправещи фантоми. Когато е трябвало пак сме спали.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никъф.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само Гущера или оня от Сидней имат потецисл ако се върнат в България.
Само да ги направят “финансово красиви”
7
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До Анонимен
По първите шест коментара личи, че никой от шестимата няма нищо общо с информационните технологии. За бога! Спрете да спамите! Ако имате знания по въпроса - коментирайте! Като нямате - не създавайте ненужен хаос! Целта трябва да е - подобрение! Вие само плюете - даже не знаете какво плюете!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България може да разработва собствени IT продукти, но тук няма кой да ги купува, защото и бизнесът ни е такъв каквото ни е управлението мижи да те лъжем. Затова предлагаме евтини специалисти да работят за дребни пари на западняците.
5
3
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 месеца
Ще кодят шерпите ще зобат ще кодят ще зобат и като дойде време за политически решения банкера ще им покаже със среден пръст от де иде изгрева
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Банкя ли ще го строят развойния център ? А магистрала до центъра ще пускаме ли ?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не чух за нищо българско в статията? това, че някой прави в БГ развоен център, не значи, че собствеността на стоката, която произвеждат е българска..
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Религията на мира? В Словакия пък нямаше и 1 джамия, в Западна Европа са на всеки ъгъл.
1
6
 
8
 
! Отговори
СССР2 преди 2 месеца
Отговор: Никакъв. IT-тата не са добри предприемачи. В IT казармите, които ги подготвят да кодят ги учат на висша математика, но не и на предприемачество и рикс мениджмънт. А "специалистите" като господина на снимката пък са неразбиращи нищо от IT, но с претенции за власт над тези по-умните, които са завършили IT казармите... В повечето случаи усепхът на старт ъп е в уникалната комбинация на самия предприемач и не зависи от прехвалените съвети на всичколът като този господин.