Как се строи ваканционно селище в Занзибар?

Личния си опит по Bloomberg TV Bulgaria споделя предприемачът Калоян Георгиев
15 мар 2021 14:53, Красимир Ангелов
12
Как се строи ваканционно селище в Занзибар?

Сформирането на подходящ екип е от ключово значение при изграждане на ваканционен комплекс в екзотични дестинации като Занзибар. Най-важно е да намериш добър мениджър, добър адвокат и добър счетоводител, които да харесват това, което правиш и да се разбирате отлично. Без правилните хора на подобно място си осъден на провал или огромни харчове. Това сподели предприемачът Калоян Георгиев в предаването "ИмоТиТе" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Бизнесменът изгражда хотелска база с жилищна част на архипелага в Индийския океан. "Придобиването на земя от чужденци в Занзибар не е проблем, когато инвестицията е над определен размер. Схемата е подобна на тази в България, където държавата подпомага по-големите инвеститори /клас А и клас Б/ чрез облекчения и специална агенция", разказа Георгиев.

"Цените на терените варират от 10-20 долара/кв. м. до 300-400 долара/кв. м, като най-скъпи са тези в близост до плажните ивици", допълни той.

А сдобиването с разрешение за строеж в Занзибар може да се както лека, така и доста трудоемка и изискваща време задача. "Занзибар е в Централна Африка и бюрокрацията е голяма. Ние си получихме разрешението за една седмица, но има известни случаи на хора, които с години не могат да вземат разрешение за строеж", разказа в предаването "ИмоТиТе" Калоян Георгиев.

Той препоръча бъдещите предприемачи на територията на Занзибар да заложат на строителни бригади от континенталната част на Танзания или от Кения, тъй като те са по-опитни, а работата, която вършат - по-качествена и професионална.

Георгиев разказа, че строителни материали за изграждането на селище се купуват основно от континенталната част на Танзания,  като съществуват и много други по-качествени материали, които се продават на много високи цени в страната. Затова се налага те да бъдат внасяни с контейнери от Дубай.

"Предварителният интерес към къщите във ваканционния комплекс е огромен. Занзибар придоби изключително голяма популярност, а легловата база е малка. Това е причината цените на ваканционните къщи и апартаменти да са много по-високи от качеството, което се предлага", каза още Калоян Георгиев.

Целия разговор ще откриете на: https://www.bloombergtv.bg/a/43-imotite/90384-kak-se-stroi-vakantsionno-selishte-v-zanzibar

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Нормално е да не се строи в ромска махала. ...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова пак се е прецакала като е купила хотел "Мираджио Термал Спа Ризорт" в Халкидики.От къде акъл да направи селище в Занзибар? :D
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изнасят си накраденото ! тук печелят държавни поръчки ,еврофондове и всякви далавери и изнасят парата ! Я да каже тоз господин откъде са тези Милиони ? Узаконени кражби
7
3
 
10
 
! Отговори
Занзибар ми е Сл.бря преди 3 години
Аз в Занзибар няма да ходя. Ако ще и всеки ден да ми пускате по някоя друга поръчкова статия
6
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
Време и там да бетонирате!!!
5
11
 
5
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
Много злоба в този форум, а и принципно по български :) Евала на човека, че си развива бизнес след като явно на бетономорието не може да се вреди от мутри и чалгария.
4
1
 
17
 
! Отговори
трфгжб преди 3 години
Момчето казва, че с рушвети всичко става. Това разбрах от малкото изчетено. Наше момче. Гони си бизнеса, и си плаща за реклама. Няма лошо.
3
2
 
11
 
! Отговори
Радой Ралин преди 3 години
Драган Сомов Чалгарски научи за Занзибар и сега не може го спря!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде всичките ни пишман строители - насочвайте се натам, черните ще ви работят още по-евтино от това, което тук плащате.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спазват се всички противоепидемични мерки.

Спонсорирани публикации