Експерти на Fibank и MyFin бяха панелисти в юбилейния Investor Finance Forum 2021

Обновена: 22 ное 2021 18:04 | 22 ное 2021 18:04, Красимир Ангелов
Експерти на Fibank и MyFin бяха панелисти в юбилейния Investor Finance Forum 2021

Г-жа Валентина Григорова-Генчева, директор "Злато и нумизматика" във Fibank и г-н Петър Ризов, стратегически консултант в дигиталния портфейл MyFin, бяха сред панелистите в 10-ото издание на Investor Finance Forum. Хибридното събитие се проведе днес с генералното партньорство на Първа инвестиционна банка. Investor Finance Forum 2021 включваше дискусии на живо в Hyatt Regency Sofia и интервюта на живо от студиото на телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Г-н Ризов участва в панела "Отворена банкова екосистема - новото "сега", на който модератор беше водещият на Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов. Темите обхванаха новите решения на финтех компаниите и банките за бизнеса и потребителите, бъдещето на отвореното банкиране и как то помага за растежа на икономиката.

Петър Ризов сподели, че в последните 2 години наблюдаваме ускоряване на дигитализацията и утвърждаване на модела „Buy now, pay later“ (BNPL – „Купи сега, плати после“). Той отбеляза тясното сътрудничество между банките и финтех компаниите, както и навлизането на изкуствения интелект. Като двигател за растежа на финтех сектора, г-н Ризов определи потребителите, които използват дигитални портфейли, да убедят своите приятели и познати в предимствата им и те да се превърнат в техни клиенти. На въпрос от залата за предлагането на търговия с финансови инструменти, той отговори, че MyFin съвмесм скоро ще започне да предлага услугата за своите клиенти.

В студиото на Bloomberg TV Bulgaria г-жа Валентина Григорова-Генчева обсъди с водещия Делян Петришки какви са актуалните тенденции при инвестициите в злато. Тя поздрави организаторите за 10-годишнината, като припомни, че департаментът по злато и нумизматика във Fibank също отбеляза своя 20-и рожден ден през 2021 г.

Тя посочи, че златото продължава да бъде фундаментален актив, използван от централните банки. Валентина Григорова-Генчева представи възможностите, които предлага новият продукт на банката – „Златна сметка“. Чрез нея клиентите могат да закупят и продават злато с минимални разходи, като доходността е в зависимост от моментната динамика на цената му на международните пазари. В заключение, тя посочи, че възходът в цената на благородния метал през последните 20 години е в резултат от пазарни и макроикономически фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: FibankInvestor Finance Forum 2021
Още от
Спонсорирано съдържание