Българинът държи много на кухнята и банята, търси добро обзавеждане

Европа е много зависима от доставките на материали от Украйна, посочи арх. Борисов
3

Войната в Украйна засегна сериозно производството на различни суровини и веригата на доставки, а това засегна и строителството и ремонтите у нас.

По темата разговаряхме с арх. Борис Борисов от Djia в рамките на събитието "Бъдещето: Дом и офис". "Бъдещето" e специален проект на политематичната телевизия Bulgaria ON AIR. Целогодишният проект е съвкупност от експертни дискусии, които стартират през 2021 г. и събират представители на бизнес общността, експерти, професионалисти с мисия, за да представят глобалните промени и трансформациите в бизнеса, обществото и света.

Проектът насочва вниманието на обществото към успешни бизнес практики и възможностите за подобряване качеството на живот в сферата на имотите, образованието, кариерното развитие, предприемачеството.

"Оказва се, че Европа е много зависима от доставките на материали от Украйна. 80% от пазара на масивни дъбови паркети зависеше от доставките от Украйна. Строителството закъса много, след като намаляха доставките на стомана от Украйна", коментира арх. Борисов.

Той добави, че вижда тенденция на нормализиране на пазара и очаква тя да продължи.

"Клиентите бяха в лека паника в началото, но сега нещата вървят в нормално русло. Първоначалните тласъци и проблеми отминават", отбеляза арх. Борисов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му българите държим особено много на кухнята и банята. А в момента се търси повече среден и висок клас обзавеждане и оборудване на баня.

"Модата в интериорния дизайн зависи от много неща - влияние на модата, влияние на финансовия и геополитическия пазар. Може би има културно забавяне на тенденциите. Идват веднага след като сме ги видели в Милано или Франкфурт, но минават една-две години, за да навлязат масово", каза още арх. Борис Борисов.

А напоследък хората масово предпочитат да използват естествени материали.

Гледайте целия разговор във видеото.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само един българин може да се обзаведе с кухня за 5000лв. и жена му да продължава да готви на терасата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са доставките от Украйна, а от Русия. Казвайте си истината. След санкциите се спря вноса на дърво от там, а Сибир беше най-голямото сечище за Европа.
1
0
 
2
 
! Отговори
Говори се за нещо... преди 1 месец
Държи, ако има пари за пилеене...с 800-1000лв заплата, държи на това как да оцелее до другия месец.

Спонсорирани публикации