Газ с 200 км/час, докато горивото свърши

Спирачките на французин отказали, колата сама ускорявала
14 фев 2013 19:44,
90
Газ с 200 км/час, докато горивото свърши
Снимка: Renault

Френски шофьор прекара повече от час в неуспешни опити да спре автомобила си, който се движил с близо 200 км/ч., пише в. The Guardian. Любопитното е, че неговото Renault Laguna не е било от най-бързите версии на модела, а специална модификация за хора с увреждания.

Когато се случва аварията, 36-годишният Франк Лесерф се движил със скорост от 100 км/ч по шосе във Франция. Той се опитал да спре колата, но вместо това тя започнала да ускорява и достигнала скорост от почти 200 км/ч.

След като не успял да спре автомобила, Лесерф се обадил на телефона за спешни случаи и съобщил какъв е проблемът, както и своето местонахождение. Полицаите успели да му организират ескорт, който разчиствал пътя пред него и с висока скорост преминал границата и се озовал в съседна Белгия. В крайна сметка машината останала без гориво и спряла на около 200 км от дома на французина.

Самият Лесерф не е пострадал, но обяви, че ще съди автомобилния производител. От Renault отказват да коментират случилото се, преди да са излезли резултатите от започналото разследване.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: спирачкиrenaultкола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати кефа, с 200км.в час, па и с полицейски ескорт. Перничани, сменяйте голфа! - Само рено му е майката.
54
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Олееее горкия човек, това сигурно е било кошмар на, който и да му се случи ще напълни гащите или "по-отворените" ще се претрепят. Браво на човека, че е взел адекватни решения, само може да се учим от такива хора драги ми колеги шофьори!
53
1
 
36
 
! Отговори
martony преди 11 години
А бе вие всичките, карали ли сте кола с бутон старт за палене. Няма как да я изключиш в движение. Как си представяте ситуацията плавно да дръпне ръчната с 200 км в час ?!? Нима предполагате, че сте по-големи шофьори от пострадалия, спешния център и полицаите във Франция ли? Какво си мислите, че не са пробвали едно, второ, трето ли?Добре че не е имало много бензин в колата, и че не е била Бегачка :)))
52
2
 
29
 
! Отговори
стига бе преди 11 години
Некои господа тук "къртят миФки" как си представяте уплашен човек в неуправляема кола летяща с 200 да извърши указаните от вас операции по спиране... може що да не може ама трябва да се нарича Агент 007.D D разсмяхте ме.Радвам се че моята кола е от добрите стари полумеханики въпреки че и тя има достатъчно компютри в себе си но те са друга бира. Молете се да не ви мине "мечка път" че от в къщи на топло пред компютъра лено се дават съвети
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам, ама не бих пробвал да гася двигател при скорост над 100 км в час. тука не знам какъв е случая. не мога да си обясня, ако е била с електронна скоростна кутия и да не може да изключиш от скорост. няма как автомобила да не спре и след километър. не знам и дали всички завои на магистралите издържат по 200 км скорост все пак.
50
10
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Другото което е --ти като изключиш двигателя дори и за 2 секунди и пак да го включиш правиш РЕСТАРТ на системата един вид и така ако има проблем в бордовия оправяш проблема..Това е като компа..когато имаш проблем правиш рестарт..И нямало да продължи да му увеличава автоматично скороста..Как си вземал книжката ти бе ***..Колко плати в кеш и колко уиски даде на инструктора да минеш.Е от такива като тебе стават катастрофите в БГ,недай си боже да те срещна на пътя..Ти си потенциален убиец
49
15
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Абе какъв шофьор си ти бе? Нали като изключи колата това е магистрала или най малкото прав път.При движение от 200 км най много до 400-500 метра тя ще спре..не е нужно да е държи запалена..дори и волана няма да блокира,а и да блокира е още по добре защото колелата няма да се въртят и ще спре...Другото което е може леко поетапно да придърпва ръчната и така ще изключи двигателя или скоростите да намалява пак ще изключи...Много сте *** да казвате че не трябва да е изгасва..И вие шофирате? Боже
48
2
 
11
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Дано не те срещна по пътя! Нали като изгасиш колата отказват всички ситеми, бе ***! Как ще управляваш автомобила и как ще спреш? И как превключваш автоматик нарочно да спре?! Не знам дали четеш, но колата е за инавлид и системата е блокирала изцяло. Отделно има поне 20 коментара как при по-новите модели всичко е с чип-карта и бутон..
47
3
 
3
 
! Отговори
Бади преди 11 години
Това са глупости как няма да се седи да загаси мотора или ако и това не става да превключи така че нарочно да угаси колата.
46
1
 
10
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
Ключето за спиране на горивната помпа помага и срещу кражби. :-)
45
13
 
4
 
! Отговори
гошо сетрата преди 11 години
Изключва от контактния ключ и си решава проблема.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя нема ключ за запалване.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
автобуса дето ще изкарат с 200 км в час да мине пред него :))) Но иначе и с друга кола става просто малко по-бавно и да няма завои е важно.
42
8
 
6
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
А можеха да изкарат един автобус пред него и автобусът да започне да спира.Само бронята щеше да хлътне...
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е от чипа, а от системата за каране без крака. Аз си докарах от Германия такава инвалидна кола, имаше лост, който едновременни е и газ и спирачка. Можеше да се кара изобщо без крака, защото беше и автоматик. Това е една лостова система и предполагам може да заклини в някакво положение.
40
0
 
44
 
! Отговори
манивела преди 11 години
Трабанта за това имаше кранче в купето за подаване и прекъсване на горивото, щото ако вдигнеш повече от 80 можеше и да полетиш
39
0
 
4
 
! Отговори
ДО 47 преди 11 години
ТОЧНО СИ СПОМНЯМ СЛУЧАЯ.ТОГАВА ГО СЪВЕТВАХА ДА ОСТСЪРГА МАНТИНЕЛАТА ЗАДА НАМАЛИ СКОРОСТА
38
1
 
2
 
! Отговори
dinka преди 11 години
dobre che ne e bil motocikled :D
37
2
 
8
 
! Отговори
име преди 11 години
До до 37 Абе спамър ти продаваш ли го този бус че го рекламираш толкова?До 34 и 35 Колеги в този случай моторът се гаси когато дръпнеш ръчна,натиснеш спирачка и включиш на 5 или 6 предавка(в зависимост от модела)
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЛИТЕ С КОМПЮТЪР ТРЯБВА ДА ИМАТ ДУБЕЛ СИСТЕМА ПРИ АВАРИЯ НА КОМПЮТЪРА ВСИЧКО ДА СЕ ПРЕВКЛЮЧВА НА РЪЧНО. НО НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЕ ИМ СЕ НАБУТВА С МАНГИЗИ ЗА ТАЗИ СИСТЕМА И ИЗЛАГАТ НА ОПАСНОСТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА. ЗАТОВА КОГАТО СИ КУПИТЕ КОЛА С КОМПЮТЪР ОТИВАТЕ ПРИ НАЙ ДОБРИЯТ МАЙСТОР ДА ВИ ИЗМАЙСТОРИ ЕДНА КЛЮЧЕ ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ГОРИВНАТА ПОМПА. ПРИ ТАКАВА АВАРИЯ ПРЕКЪСВАТЕ ЗАХРАНВАНЕТО НА ПОМПАТА С КЛЮЧЕТО И КОЛАТА СПИРА. ТОВА Е НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНИЯТ НАЧИН ЗА СПИРАНЕ НА ДВИГАТЕЛЯ.