Газ с 200 км/час, докато горивото свърши

Спирачките на французин отказали, колата сама ускорявала
14 фев 2013 19:44,
90
Газ с 200 км/час, докато горивото свърши
Снимка: Renault

Френски шофьор прекара повече от час в неуспешни опити да спре автомобила си, който се движил с близо 200 км/ч., пише в. The Guardian. Любопитното е, че неговото Renault Laguna не е било от най-бързите версии на модела, а специална модификация за хора с увреждания.

Когато се случва аварията, 36-годишният Франк Лесерф се движил със скорост от 100 км/ч по шосе във Франция. Той се опитал да спре колата, но вместо това тя започнала да ускорява и достигнала скорост от почти 200 км/ч.

След като не успял да спре автомобила, Лесерф се обадил на телефона за спешни случаи и съобщил какъв е проблемът, както и своето местонахождение. Полицаите успели да му организират ескорт, който разчиствал пътя пред него и с висока скорост преминал границата и се озовал в съседна Белгия. В крайна сметка машината останала без гориво и спряла на около 200 км от дома на французина.

Самият Лесерф не е пострадал, но обяви, че ще съди автомобилния производител. От Renault отказват да коментират случилото се, преди да са излезли резултатите от започналото разследване.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: спирачкиrenaultкола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 19: Така е определено .. Аз ако някой ден имам такава кола, задължително ще си изведа едно ЦК ключе от релето на горивната помпа, е така за спокойствие. А контактният ключ в движениене не е добра идея да се вади (дори да има такъв), че като се заключи волана и всичко приключва много бързо :)
14
2
 
6
 
! Отговори
dochka преди 11 години
Predi vreme az imah reno megane 2ro pokolenie, no to syshto e s karta. ta dokato si v dvijenie mojesh spokoino da izvadish kartata ot slota, no dori i da ne go napravish, dokato si v dvijenie, kolkoto i da natiskash start/stop butona, kolata ne izkluchva. trqbva da si sprql. drug e vyprosa che i pri avtomatite vinagi mojesh da kontrolirash skorostnata kurtiq. dori na nai-starite mojesh da karash samo na 2ra ili 3ta, koeto e nujno ponqkoga v usloviq na snqg.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 17, сичко тва хубаво ама явно много доверие са му ударили на тоя комп, хубаво е да има някъде механичен резервен вариант, поне за гасене на двигателя ако не друго.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 16: Само защото ти имаш или караш Пежо, не значи че са големи .. ако бяха големи нямаше да са пред фалит в момента и да се налага да им помага правителството ..
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е заради т.н. drive by wire, т.е. *** не мърдат нещо механично както при старите коли (примерно дросел или да натискат лоста на сп. помпа) ами въртят един потенциометър, компютъра от там вижда какво иска да направи шофьора и го прави посредством изпълнителни механизми. Главното предимство на този подход е, че е лесно да се реализират различните асистенти и системи за безопастност от рода на разните му там против занасяне, спирачен асистент и т.н. .. риска е обаче ако забие компа.
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 14Не си прочел хубаво статията има няма 200 километра и минал, на съвременните коли харчат около 10 на 100 със 200 км в час, така че има няма 20 литра е имал в резервоара.
9
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** недъгавата кола, тва да ти откаже скоростен лост, спирачка и *** за газта да се повреди едновременно, съчетона с това да няма контактен ключ и да не можеш да загасиш двигателя само на рено може да му се случи.
8
5
 
13
 
! Отговори
Генчо-Нитрото преди 11 години
Така и не разбрах глобили ли са го за превишаване на скоростта или му се е разминало?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все пак си е пригоден за инвалид автомобил и риска е по-висок.
6
5
 
25
 
! Отговори
до№4 преди 11 години
Най добре ще еда сложат катапулти. След като се изхвърлят пътниците да се взривява колата да не да удари други участници в движението
5
5
 
10
 
! Отговори
тангента19 преди 11 години
Автомобила е автоматик и често при тях става този проблем . Най - странното е , че дори и от полицията не им дават съвет просто да почнат да вадят предпазителите и мотора да изгасне . При тези случаи това е най- доброто и бързо решение. Не пише дали водачът е изключил скоростния лост на неутрална позиция .
4
2
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Рено Лагуна от поне 8-10 години са с карта а не с ключ!
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да направят рендаците със система за изхвърляне на гориво като при самолетите.
2
3
 
17
 
! Отговори
Оногондур преди 11 години
До Анонимен 2Преди няколко години,при аналогична ситуация,загина един българин,близо до границата.Така че,не става с ключа.Нещо се е случило,но какво,така и не стана ясно.Малко уважение,моля.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде де ! Няма ли контактен ключ за да я угаси