Ferrari навлезе в нова турбо ера

Италианците представиха официално новата California T в Женева
5
Ferrari навлезе в нова турбо ера
Снимка: AutoMedia.bg

Ferrari официално обърна нова страница в историята си, представяйки новото поколение на модела California. Колата, която бе представена на автосалона в Женева, вече ще носи обозначение T, което свидетелства за нейния двигател с принудително пълнене.

Базовият модел на компанията от Маранело е получил тотално обновление на външния си вид, като дизайнерите са заимствали черти от по-скъпи модели като FF и F12 Berlinetta.
 
Новата California продължава да има сгъваем покрив, чийто механизъм обаче е нов, което му позволява да се отвори/затвори за 14 секунди. В интериора се забелязват изискани повърхности и материи, както и 6.5-инчов сензорен дисплей, който е част от обновената мултимедийна система. Срещу доплащане може да бъде поръчана аудио система JBL Professional с 12 високоговорителя, 16-канален усилвател и мощност 1280 вата.
 
Най-важната промяна обаче се намира под капака. Там инженерите на Ferrari са монтирали 3.8-литров V8 турбо двигател с 560 к.с. и 755 Нм максимален въртящ, които са достатъчни, за да ускорят California T до 100 км/ч за 3.6 секунди. Упражнението 0-200 км/ч се извършва за 11.2 секунди, а максималната скорост е 316 км/ч.
 
Благодарение на новия двигател с турбокомпресор, California T е с 15% по-икономична от своя предшественик и изпуска в атмосферата 20% по-малко вредни емисии. Окачването също е получило нови настройки, което се отнася и за F1-Trac системата за контрол на сцеплението. Карбоново-керамичните спирачки също са подобрени.
 

С California T Ferrari се завръща в турбо отбора, в който не участваше повече от десетилетие. Последният турбо модел на компанията бе F40, което бе свалено от производство през 1992 г.

Още новини от автосалона в Женева четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИмаше един италиански пилот дето викаше "по добре да имаш 300 коня в повече,отколкото 1 по малко когато е в нужда" :)
2
1
 
0
 
! Отговори
bronx zoo преди 10 години
как за кого са нужни за 'елитните' сръбски турбо футболисти и турбо фолк силиконови певици на юго **** т. н. хай тек , какво разбирате от автоматизация на производството и / или икономика и /или строителство и / или земеделие ____ всичко е на дизел (джинси__).
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха че на кого реално са му нужни коли с повече от 200 коня.Отговор на балъците комплексари.