Съдят Porsche за смъртта на Пол Уокър

Според вдовицата на шофьора колата има конструктивни недостатъци
Обновена: 13 май 2014 14:43 | 13 май 2014 14:33,
49
Съдят Porsche за смъртта на Пол Уокър
Мястото, където Уокър и Родас катастрофираха. Снимка: Ройтерс

Вдовицата на мъжа, управлявал спортната кола Porsche, която катастрофира и уби в пламъците си както него, така и актьора от "Бързи и яростни" Пол Уокър, съди фирмата производител, предават Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Делото е заведено от Кристин Родас, съпруга на приятеля и бизнес партньор на Пол Уокър - Роджър Родас. Вдовицата обвинява автомобилостроителя, че злополучното Porsche Carrera GT, модел 2005 година, е причинило смъртта на двамата млади мъже заради конструктивни недостатъци.

Заключението на властите след катастрофата през месец ноември миналата година изтъкваше като причина превишената скорост. Но в съдебния иск, заведен от Кристин Родас, се твърди, че покойният й съпруг е управлявал автомобила с 88,5 километра в час, преди да се удари в дърво.

Според нея колата не е била снабдена с ефикасна защита срещу сблъсък и защита на резервоара срещу възпламеняване. Кристин Родас твърди, че ако тези системи бяха налични, нейният съпруг и Пол Уокър нямаше да загинат по време на инцидента.

Разследващите катастрофата работеха по няколко версии, сред които механична повреда на колата, отломки по пътя, внезапно спукана гума и др. В крайна сметка разследването, в което се включиха и специалисти от Porsche, достигна до извода, че колата се е движела с двойно по-висока от позволената скорост - около 150 км/час.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: PorscheПол Уокър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
Пол бе жив преди 9 години
след катастрофата с горливото П...Срам ме е от брандове, изтеглили автомобили, именно по тази причина, а търсещи причини в гуми (модел П... 2005 с гуми от тогава-ха,ха,ха). Гледах клип в който след удара със 150 км/ч Пол се опитва да излезе от П...то. За жалост не е подходящо екипиран за каране на това.След смъртта на Сена инженерите яко работят и във F1 няма смърт. След Ники Лауда никой не гори в болид. П...е "работят" клиента .Даже БМВ работи, но за комплексите на клиента и за гробаря му.Ех!
32
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 9 години
До 36Та съдят, защото адвокатите са се научили да преиначават нещата до висша степен.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там хората съдят,защото са защитени и са хора.А тук никой не те *** за слива
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка е страната в която логика няма, така че ще видим как ще свърши. McDonald's плати $2,5 милиона че някой се беше опарил от кафето им, страна на *** и тарикати.
29
0
 
7
 
! Отговори
доко преди 9 години
Порш, много ги глезите тия америкенчета и ви се качиха на главата.
28
0
 
7
 
! Отговори
do 30 преди 9 години
според мен не е и заради парите, а заради срама. Мъжът и уби обичана звезда с безрасъдно шофиране - готова е да похарчи доста пари за адвокати, но да не я гледат на криво по улицата
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Porshe вдигаше максимално 50 км/ч, това нямаше да се случи така, че съд до дупка !!!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е няма да е Америка ако някой не се опита да вземе поне някакви пари. Жената остана без мъж, кой ще прави пари сега? Трябва да ги съди за може и тя да живее някакъв живот..
25
3
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
Tazi nqma naqvane i kakvi sa tezi gluposti da iskara oshte nqkoi lev na neshtastieto na momchetata,fakt karali sa nad 200 km bili sa si vinovni zaradi tova drug e vurposa che putq ne e predviden za takiva skorosti i realno pri takava skorost i nalichieto na durveta i stulbove i s tazi skorost e opasna za kogoto i da e i skakvatp i da e kola taka che ...
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според нея колата не е била снабдена с ефикасна защита срещу сблъсък и защита на резервоара срещу възпламеняване. Кристин Родас твърди, че ако тези системи бяха налични, нейният съпруг и Пол Уокър нямаше да загинат по време на инцидента."Ами да бяха си купили електрически форд фокус или хонда сивик - те са супер сигурни и мат всякакви системи. А ако е електрическа нямаше и да има какво да гори. О, чакай - май не могат да вдигнат 150 и двете, а?
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има да, конструктивни недостатъци в мозъка и. Porsche няма да и набутат аванта на тая
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е движила се е с 88.5 в час, ама не километра, а мили
21
2
 
12
 
! Отговори
радо преди 9 години
Както се казва: "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло". Все някой друг да е виновен за собствената безотговорност. Тази няма да успее да осъди никого!
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По тази логика ако аз утре падна от колелото и си охлузя коляното трябва да съдя произовдителя за конструктивни недостатъци (като малък съм падал с колело, което имаше и помощни гуми :))) Тази кретенка няма никаква съвест дано да я осъдят като онзи случай с адвоката и пурите.
19
0
 
6
 
! Отговори
Павлина преди 9 години
Тази жена и да съди и да не съди все тая, защото няма да ги върне от онзи свят :( Те вече са мъртви, за жалост на всички :(
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да бе! На вас в САЩ само съдилища и милиони обезщетения са ви в главите. Ходете да работите по-добре. Проблеми в конструкцията. Как пъл от всички катастрофи с Поршета баш вие установихте проблеми в конструкцията. Некадърните американци една кола не могат да контролират при 150 км/ч. Не се наядоха с пари тези вдовици.
17
4
 
13
 
! Отговори
пак не четете преди 9 години
Жената НЕ е на Пол Уокър, а на другия човек, който е бил в автомобила. Няма нищо общо със завещанието на Пол Уокър. Ама знаете да плюете.
16
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пол Уолкър е завещал всичко на децата си, а неговата жена няма да взема и стотинка.Верно си е алчна с нисък морал да търси изгода от смъртта му.
15
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко хора умряха, защото са се "вдъхновили" от "Бързи и яростни"?!
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен че е карано с 150км. в участък с ограничение 70км.ч. като и гумите на колата са били много стари 9 годишни освен това са били слик/без грайфер/ а между платната е имало квадратни плочки, които да разделят платната. А при висока скорост слик и такава плочка се равнява все едно да се пързаляш по лед. Ако скороста бе 80км.ч.както казват роднините, дори да чукнеш спирачката ще смъкнеш 20-30км. до удара и щеше да се ударят с 50-60км. и оцелеят идвамата са били с колани, еърбеците са се отворили