Съдят Porsche за смъртта на Пол Уокър

Според вдовицата на шофьора колата има конструктивни недостатъци
Обновена: 13 май 2014 14:43 | 13 май 2014 14:33,
49
Съдят Porsche за смъртта на Пол Уокър
Мястото, където Уокър и Родас катастрофираха. Снимка: Ройтерс

Вдовицата на мъжа, управлявал спортната кола Porsche, която катастрофира и уби в пламъците си както него, така и актьора от "Бързи и яростни" Пол Уокър, съди фирмата производител, предават Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Делото е заведено от Кристин Родас, съпруга на приятеля и бизнес партньор на Пол Уокър - Роджър Родас. Вдовицата обвинява автомобилостроителя, че злополучното Porsche Carrera GT, модел 2005 година, е причинило смъртта на двамата млади мъже заради конструктивни недостатъци.

Заключението на властите след катастрофата през месец ноември миналата година изтъкваше като причина превишената скорост. Но в съдебния иск, заведен от Кристин Родас, се твърди, че покойният й съпруг е управлявал автомобила с 88,5 километра в час, преди да се удари в дърво.

Според нея колата не е била снабдена с ефикасна защита срещу сблъсък и защита на резервоара срещу възпламеняване. Кристин Родас твърди, че ако тези системи бяха налични, нейният съпруг и Пол Уокър нямаше да загинат по време на инцидента.

Разследващите катастрофата работеха по няколко версии, сред които механична повреда на колата, отломки по пътя, внезапно спукана гума и др. В крайна сметка разследването, в което се включиха и специалисти от Porsche, достигна до извода, че колата се е движела с двойно по-висока от позволената скорост - около 150 км/час.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: PorscheПол Уокър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e, то така ако почне всеки да съди производителите.(а то автомобила вдига скорост - според номера... на обувката), било то автомобил или самолет. ми всеки има право да избира - пеша или с колело.
12
0
 
21
 
! Отговори
Дреци преди 9 години
Това сигурно ще е най-краткото и най-скъпото дело за тази женичка...
11
1
 
4
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
До 6 . Браво ! Те това си е истинската истина !
10
0
 
18
 
! Отговори
хамърхед преди 9 години
не са виновни от порше,виновни са комунистите, бойко, гойко, цветанов и станишев,и баба гуси и палома са виновни,само не и Роджър Родас който явно не е карал с превишена скорост и дървото само му е скочило на капака,
9
0
 
23
 
! Отговори
batevale преди 9 години
Голям специалист тази вдовица ! Porshe ще я поканят заедно с адвокатите за работа по последният модел на фирмата..............Подобни катастрофи стават всеки ден по цял свят !!!!!!!!!!
8
0
 
19
 
! Отговори
СД преди 9 години
До Анонимен 11В повечето случаи причината е в задкормилното устройство.
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
После сигурно ще съди общината, затова че не са обезопасили стълба с буфери, после ще съди Господ за законите на физиката, а защо да не осъди Порше и затова, че произвеждат високоскорстни автомобили. Ето отива и заявява, ако правехте каруци, мъжът ми никога нямаше да вдигне такава скорост и щеше още да е жив.
6
4
 
28
 
! Отговори
Speed Limit преди 9 години
Да ги съди, щом има пари и време, да се излага като кифладжийка. То на американците все някой друг трябва да им е виновен. Обаче женицата хубаво да си направи сметката, защото накрая ще трябва да плати ВСИЧКИ разноски по делото.
5
3
 
3
 
! Отговори
Gosh преди 9 години
'murica
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според нея колата не е била снабдена с ефикасна защита срещу сблъсък и защита на резервоара срещу възпламеняване. Кристин Родас твърди, че ако тези системи бяха налични, нейният съпруг и Пол Уокър нямаше да загинат по време на инцидента."Алоо, колата е 2005-та година, а ти сега се сети да ги съдиш. По тая логика можеш да съдиш изобретателя на Голф 1, затова, че не отговаря на съвременните критерии за удар, няма стабилизиращи системи и ABS.
3
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната алчна .
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия двамата са от американския ПеУник. Родени състезатели. Безсмъртни.
1
2
 
19
 
! Отговори
optimist преди 9 години
На табелата ясно се вижда, че позволената скорост е 45 мили, а той е карал с 92...