Дизеловият скандал застигна BMW

2,0-литровият дизел бил 11 пъти над нормата
24 сеп 2015 17:37,
26
Дизеловият скандал застигна BMW
Снимка: BMW
Дизеловият скандал, който разтърси концерна Volkswagen, вече чука на врата на друг голям германски производител - BMW. Автомобили с дизелов агрегат на базираната в Мюнхен компания произвеждат отровни азотни оксиди, които са 11 пъти по-високи от допустимото в ЕС, твърди в днешния си брой германското издание AutoBild.

Моделът BMW X3 xDrive 20d с 2,0-литров дизелов мотор е бил подложен на тест от Международния съвет за чист транспорт (ICCT), като резултатите са показали, че азотните оксиди са цели 11 пъти над нормата, сочи информацията.

"Нашите данни са категорични, че Volkswagen не е единствената компания с подобен проблем", казва пред изданието Петер Мок от ICCT. Но пояснява, че това съвсем не означава, че е използван софтуер за манипулиране на данните.

От BMW коментират, че техните автомобили не са оборудвани с подобен софтуер. И допълват, че ще се свържат с ICCT, за да получат подробности за проведеното от тях изследване. Според ръководството на баварците обаче няма да има разлика между обявените досега показатели и тези от тестовете.

Заради информацията акциите на базирания в Мюнхен производител поевтиняха с 10% само в рамките на днешния ден, като достигнаха нива от 72.05 евро.

Акциите на другия голям немски концерн - Daimler, също се повлияха от общата несигурност в сектора, отбелязвайки спад с 3,5 на сто.

Още за "дизеловия скандал" четете в Automedia.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
абе преди 8 години
Теа американци са много нагли,нестига че са от основните замърсители в света.Никой не им ще таратайките дето бълват също колкото си щеш.Сега искат да ударят немското автомобилострене.Ами не може да ги стигните германците.Ако ще и още 10 други софтуера да откриете.Учете се,може някой ден света да почне да ви купува ***.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американците добре подклаждат огъня в Европа. интересно ми е какви биха биле резултатите на техните некъдърни шевролети и фордове
14
7
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
Няма никакви отклонения от нормите.САЩ извива ръцете на Германия. Техниката която измерва какви вещества и в какво количество се отделят от ауспуха по никакъв начин не е свързана с електрониката на колата. Измерват се газове, а не параметри от електрониката на колата.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i kakwo stawa!!!наи- големите фирми в света наи-големи мошенници!!!а нас ще учат на какво ли не!!!
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БМВ - Без Мозъчно Вещество! :)))
11
0
 
10
 
! Отговори
клоун-убиец преди 8 години
Хм...пък следващ удар ще е срещу.....Мерцедес.Хихихихихихи
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оланд понее е по-кротък от Меркел и рено, пежо и ситроен немат ядове:))) Нема окиси, нема софтове, нема оставки... А по японците - директно земетръс и цунами! Само тия лади никой не смее да ги анализира, защото Вовата има стратегически ракети! Той води дипломацията в костюм цвят каки. Затова ладичките са си екстра!
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БВМ- Баси *** Ве
8
12
 
11
 
! Отговори
Apokalipsis преди 8 години
До 9То в лада ако запалиш цигара, може да избухне колата от бензиновите изпарения.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-веселото е, че има толкова много производители на коли но засега само Германия го отнася основно :D
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото форд и опел са американски брандове, затуй форд е еко лидер.
5
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в руските лади направо можеш да починеш от мириса на бензин в купето.
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тие направо ще ме скъсат от смях, вчера VW днеска BMW ами скапаният Форд що не му направят тест, щото сигурно измервателният уред ще се задръсти от сажди
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спете спокойно, деца! Скоро и доста други ще ги застигне. Само да не кажете на някой, че тези чипове ги правят и в Ботевград, че ще лъсне защо се правят у нас чуждестранни "инвестиции"... Ай със здраве!
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЕРКАНТИЛНИЦА БЕШЕ МНОГО НЕПОСЛУШНА НАПОСЛЕДЪК И СЕ ПРОТИВЕШЕ НА БЕЖАНЦИТЕ А ТОВА Е КРАЙНО НЕРЕДНО ЗА НЯКОЙ ЯВНО!!!ОБАМУНГО Я САНКЦИОНИРА ВЕДНАГА!!!!!!ОБЩО НАД 100 МИЛИАРДА ДОЛАРА СА ИЗГУБИЛИ ОТ КАПИТАЛИЗАЦИЯТА СИ САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДРУЖЕСТВАТА ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ПРАВЕНЕ НА КОЛИ В ГЕРМАНИЯ!!!САМО ФОЛКСФАГЕН ОТ 220 ДОЛАРА НА 110 ДОЛАРА ЗА АКЦИЯ КОЕТО Е ЗАГУБА 55 МИЛИАРДА ДОЛАРА :DМЕРКАНТИЛНИЦА Е Е МНОГО МНОГО МНОГО НЕПОСЛУШНА :D
1
2
 
13
 
! Отговори
Трабант преди 8 години
Ще стигне и до Трабант