ЕС бил предупреден отдавна за шашмите с дизеловите коли

Учени знаели за технологиите за манипулиране още през 2011 г.
26 сеп 2015 13:42,
31
ЕС бил предупреден отдавна за шашмите с дизеловите коли
Снимка: Архив Reuters

Страните от Европейския съюз са били предупредени преди четири години, че производители на автомобили използват технологии за манипулиране на емисиите, за да фалшифицират измерванията на отделяните вредни газове при дизеловите двигатели, пише британският в. "Дейли телеграф".

Още по темата


През 2011 г. група учени, представляващи държавите от ЕС, са открили доказателства за използване на устройства за манипулиране на емисиите. Такива технологии, както стана известно миналата седмица, е употребявал автомобилният производител "Фолксваген", което предизвика огромен скандал.

Съвместният изследователски център на Европейската комисия е оповестил установените от него резултати през 2013 г., въпреки че въпросните устройства са били забранени в Европа още през 2007 г.

Изследване, цитирано от вестника, прогнозира, че 97,5 процента от новите дизелови двигатели няма да издържат на повторни тестове във Великобритания.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята за ЕС е страхотна, но реализицията е пълна трагедия. ЕС стана най-голямата бюрократична и нищовършеща структура в света. И то безобразно богата! Русия и САЩ са по-добре, защото имат ЕДИН ЛИДЕР. В ЕС имаме 500 вида постове и управляващи, които си чешат езиците и нищо не правят. Бетер Римска империя преди разпадането. Ако искаме силен съюз, ни трябва единна АРМИЯ, единно ПРАВИТЕЛСТВО и единна банкова система и единни съдилища. А това няма как да стане на този ета. Така, че, закривай!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз писах вече веднъж, че е виновен, този който дава баницата. Както винаги в ЕС никакви правила не са дефинирани, ниаккви закони не са написани. Всеки производител си тества колите и казва, ние покрихме нормите. Е, ама ша ме извиняаате! Нормално е тогава да има манипулации, след като няма контрол! И после се правят на ощипани и правят гръмки изказвания от рода на това, че нямало да има компромис. Глупости. Хайде сега да си признаят евро мекотелите, кои от тях лобират
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де е сега българския посланик в Германия да им прати едно писмо до немския парламент да поиска да се борят повече с корупцията. По примера на техните посланници в България.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 4 месеца съм в Германия и напълно се разочаровах от германците, нямат нищо общо с митовете които си разправяме за тях. Лъжливи, некадърни, мързеливи коне с капаци и като ги хванеш че са сгрешили или са те излъгали не си признават а се крият като мишки. Тоя скандал е закономерен резултат от разпада на немската нация. Пък какви *** и араби - чистокръвни арийци се разхождат тука....Ако се съживи Хитлер веднага пак ще си тегли куршума.
17
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 8 години
Европейския Съюз има мнооооого по-сериозен проблем от чиповете на дизеловите двигатели на Фолксваген. Нарича се ислямско нашествие.
16
1
 
4
 
! Отговори
ВИНОВЕН преди 8 години
не е виновен "германеца" , а е виновен проклетия капитализъм! и алчността! грешната ценностна система! не е редно един човек , държещ ен броя акции от едно производство да става в пъти по-богат, защото е направил някаква шашма и акциите са се вдигнали скоростно! и същия си купува часовник, струващ колкото да изхрани едно африканско село за 2 години напред! един мой мъдър приятел казва за ЗЕМЯТА: А можеше тук да е един рай-спомнете си филма Аватар-колко му трябва на човек! -на оръжие, братя!
15
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 8 години
До анонимен.На англичаните и онези отвъд океана не им вървят колите.Значи трябва да се"направи" нещо . Американските коли с двигатели от 5,6,7...литра не отделят вредни емисии.Защо бяха забранили Нисан Скайлайн(защото под капака имаше "1000коня",а те ???)Нали тогава щяха да им умрат мусТАНГИТЕ ?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Англичани и американци да си купят смотаните Лади и да се радват.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом като има устройство значи има хакер,по един на манипулиране на емисиите и на горивото,и на аспуха два.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия вече няма нищо общо с това, което си представяме от миналия век. Това е една мошеническа, корумпирана страна, която само използва марката"Германия", за да си пробутва технологичните ***. Днес когато кажем " германец", не бива да си представяме точен, трудолюбив, чистоплътен и с висок интелект човек, а най-обикновен мошеник, и наркоман.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Залагат неизпълними еко изисквания и производителите трябва да лъжат. Нека проверят и американските автомобилни компании.
10
2
 
17
 
! Отговори
помислете преди 8 години
Тук идва въпроса след като става ясно че почти 100 процента от дизеловите авомобили използват таакъв софтуер,се удря ФВ най големия автомобилен производител в света или поне втория по големина.Друг въпрос е защо сега и последния въпрос е задайте си го сами ясен е защо .... Германия след този скандал ще клекне за съжаление а Германия е ЕС 40 % ОТ ЕВРОИЗДРЪЖКАТА Е ОТ Германия.Без ЕС ще ходим да работим след 15 г. в Китай,Индия или Америка и не само ние Българите а и др. Европейци.Помислете си добр
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛУЧВАЩОТО СЕ Е ХУБАВО, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ПОДБИЯТ ЦЕНИТЕ НА МНОГО АВТОМОБИЛИ БИЛО ТО НОВИ ИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА :DАЗ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ ЩОТО ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА КУПУВАМ НЕЩО ВТОРА РЪКА А НЕ ДА ПРОДАВАМ :D
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е знаело, но нищо не е направило, защо ли?А нас ни обвиняват, наказват, глобяват за какво ли не, едва ли не сме по-черни от дявола!
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО ВИЖТЕ КВО ПИШЕ СА ФОЛКСВАГЕН КОНЦЕРН АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО :DНАЧИ НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ СА СЛЕДНИТЕ МАРКИ КОЛИ :DФОЛКСВАГЕНАУДИСЕАТШКОДАБЕНТЛИБОГАТИЛАМБУРДЖИНИ :DСКАНИЯПОРШЕИ ДРУГИ :DТОВА БИЛО ГОЛЕМО ДРУЖЕСТВО БЕ :DИНТЕУРЕСНО Е КОИ СА ОСНОВНИТЕ АКЦИОНЕРИ ВЪВ ФОЛКСВАГЕН :D
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да!!!къде са сега посланиците!!!мошеници !
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЗАВЕДАТ ИСК СРЕЩУ ФОЛКСФАГЕН ЩЕ СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ЛИКВИДАЦИЯТА МУ :DЗА ГЕРМАНИЯ 100 МИЛИАРДА СА ВСЕ ЕДНО БЪЛХА Я Е УХАПАЛА НО ЛОШОТО Е, ЧЕ ЩЕ ИМА МНОГО БЕЗРАБОТНА РЪКА ЩОТО МАЙ ТАМ РАБОТЯТ ДОСТА ХОРА!!!!
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видяха се гнилите ябълки в Германия . Очаквам скоро да видим и гнилите ябълки в Франция .
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ОТКРЕХНАХМЕ НЕМЦИТЕ НА МНОГО ДАЛАВЕРИ. В НАЧАЛОТО НА 90-те ГОДИНИ КОГАТО ОТИДОХ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ГЕРМАНИЯ НЕМЦИТЕ БЯХА КАТО ***. МОЖЕШЕ ДА СИ ГИ ЛЪЖЕШ И ВЪРТИШ НА ПРЪСТА КАТО ПУМПАЛ. ЧАК СЛЕД 98 ГОДИНА СЕ НАУЧИХА И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАС СЕ ОТВОРИХА НА МНОГО ТАРИКАТЛЪЦИ. ВОЛКСВАГЕН ГО ДОКАЗАХА.
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даа, толкова прехвалените германци се оа.....ха тотално. И не само с VW. Ние пък за пример ги имахме....