Audi разкри и уволни виновника за Дизелгейт

Това е главният инженер на компанията Улрих Хакенберг
4 дек 2015 13:50,
11
Audi разкри и уволни виновника за Дизелгейт
Снимка: Ройтерс

Главният инженер на Audi Улрих Хакенберг бе посочен от ръководството на компанията като главен виновник за скандала с манипулираните дизелови двигатели. 65-годишният експерт бе освободен след повече от 30 години работа в концерна, съобщава Ройтерс.

Облаците над Хакенберг се сгъстиха още през септември, когато избухна Дизелгейт. Резултатите от вътрешното разследване са доказали вината на специалиста, който официално е бил уволнен в четвъртък, се казва в съобщението.

Хакенберг е инженер-конструктор по образование, а кариерата си във Volkswagen AG започва като ръководител на работна група. Постепенно изкачва всички стъпала и стига до топ мениджър, който отговаря за главните проекти на компанията. Сред тях е и разработката на двигатели, така че именно Хакенберг бе сред първите заподозрени за екологичния скандал.

Преди Хакенберг концернът бе напуснат от други основни фигури – бившия генерален директор Мартин Винтеркорн, президента на Skoda Винфрид Фаланд и главния дизайнер на Volkswagen AG Валтер да Силва. Мястото на Хакенберг ще бъде заето от неговия заместник Стефан Кирш.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Значи фанаха хакера.....
8
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Горкия човек. Изгоря като бушон заради това че е изпълнявал каквото му се каже. Не че не е могъл да напусне сам но пък главния виновник за измамите? Глупости...
7
0
 
5
 
! Отговори
Дан преди 8 години
"Хакенберг", емииииии то е ясно хахахахах!
6
0
 
2
 
! Отговори
Audi преди 8 години
Tova e menidjuryt na Reserch and Development. Tova e nai-glavniqt menidjur v Audi i e ot Borda na direktorite. Vorstand für Technische Entwicklung
5
0
 
11
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
До Striker - Хакенберг е топ мениджър отговарящ за разработките на двигателите, пише го в статията, а това че е инженер по образование не му пречи да бъде и ръководител - мениджър.
4
4
 
18
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Ахахахах! Типично по швабски - инженерът е виновен, мениджърите не! Хахахаххааха, ***!
3
1
 
28
 
! Отговори
СКИМ преди 8 години
Напуска самолета, но със златен парашут, както и останалите. Някой трябва да си тръгне при такъв скандал - обществото и обкръжаващата среда го очакват. Само в БГ, въпреки разкрития за корупция, уреждане на задкулисни споразумения, никой не поема отговорност....
2
2
 
5
 
! Отговори
Бо преди 8 години
VAG си намериха виновен и го хакнаха на Хакенберг, щото много е хаквал! Хак да му е! Сигурно ще му хакнат да плаща и тия 78 млрд. евро, които ще им струва скандала! Ще ги изплаща от пенсията! Тия за толкова загубени ли ни смятат?!
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бушон.