Руската УАЗ-ка влиза в 21-ви век

Получава електронен дисплей, нови седалки и двигател Евро5
18 фев 2016 16:30,
104
Руската УАЗ-ка влиза в 21-ви век
Снимкa: УАЗ/Колеса

Скорошен репортаж показа, че руският УАЗ-452 е една от най-зле сглобените коли в света. Сега обаче инженерите от Уляновския автомобилен завод ще опитат да поправят това, пускайки модернизирана версия на легендарния всъдеход.

Модификацията ще бъде налична за пасажерската версия на модела, носеща обозначението 2206. Тя ще получи леко изменен външен вид, като основните подобрения ще бъдат под капака и в салона.

По отношение на екстериора, разликите са по-скоро незабележими, като се изчерпват с нова технология за светлините и по-добра защита от корозия.

В салона на обновения УАЗ обаче ще видим редица екстри - ергономични седалки, нови предпазни колани, 12-волтов изход в жабката, различен волан, ново арматурно табло, отделна отоплителна система за задните места и др. Сред опциите са включени модерно радио, аларма, централно заключване, бордови компютър с дисплей и седалки с подгряване, разкрива Алексей Володин, заместник-търговски директор на УАЗ, пред изданието Колеса.

Пътническият УАЗ ще демонстрира също така промени по шасито, които трябва да доставят по-добра возия. Оптимизации ще бъдат направени и по отношение на изолацията от шум и вибрациите.

За последното основна роля трябва да изиграе новият двигател за модела, който покрива нормите на Евро5. Подробности за неговите параметри липсват, но се очаква той да представлява подобрена версия на настоящия агрегат на УАЗ-2206 - 2,7-литров мотор със 112 к.с., куплиран с 5-степенна ръчна трансмисия.

Новата версия трябва да бъде завършена и показана по-късно тази година.

Още снимки на модерния УАЗ вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да карал съм гражданският модел, а не военният. Но като включиш двойното и като не си натоварен над 500 кг. върви навсякъде. Катерих се по един скалист път с Уазката и си мисля, че никой с какъвто и да е модел джип никога няма да посмее да стъпи на този път, камо ли да помисли да се катери нагоре. А за Уазката сякаш беше шега.
60
4
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Забравих да добавя - проходима е, когато и монтираш подходящото задкормилно устройство.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унимог не съм карал, но в нета виждам, че това си е вид камион. А Уазката все пак не е камион. И не че не съм се качвал на друго освен Уазка. С едно Паджеро, въпреки, че има и предно и задно задвижване в едно село щяхме да закъсаме в една локва. А с Уазката и сам не съм вярвал откъде съм минавал. Просто тази кола е така направена, че има невероятна проходимост. Други плюсове няма обаче.
58
1
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 8 години
Карал си гражданския модел.Разликата между военния и гражданския е огромна.С такава УАЗ-ка (военна) 10-тина човека, с пълно бойно снаряжение и сандъци с допълнителни железа, зимата, се качихме на един връх. Значителна част от пътя беше по танков път, а нагоре лично мен ме беше страх, да не се обърнем назад, че от наклона напред се виждаше само небето. От време на време минаваше в кал и вода почти до средата на вратите. Не съм мерил натоварването но само хората, 10 х 75 = 750 кг бяха над 500.
57
0
 
8
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Карал съм и "буханка", както и КрАЗ, ЗиЛ-130 и ГАЗ-53. Много е проходима наистина.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диференциал е слаб на Уазката. Късал съм два пъти диференциал на Уазка, и то вторият път бях по съвсем лек баир на заден ход и бях натоварен с 600 кг. товар. От тогава си знам, че Уазката не трябва да се кара с товар над 500 кг. и дори когато е с 500 кг. трябва да си включил и двойното предаване, защото ако остане само на задният диференциал няма да издържи.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не една от най-зле сглобените , а най-зле сглобената . На клипа имаше боядисан електрод . Старите бяха трагични , на един приятел редовно му белее главата с такава и няма оправяне , а новите са още по-зле благодарение на братският китайски народ и най-евтините компоненти , които той е способен да произведе . Който казва че където мине УАЗ-ката друго не минава , явно не е виждал нищо друго през живота си , аз лично предпочитам Унимог от 80-те пред чисто нова УАЗ-ка
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 42ало 50 тката тея хора макар и боклеци да произвеждат, все пак правят нещо . А, кажи ОТВОРКО какво произвеждаме ние , и по скоро тия *** като теб които са капацитети по всичко
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименима и плюсове като проходимостта, Където минава Уазка, друга кола не може да мине. Това е и единственият и плюс----------------Ти сериозно ли? Има куп други по-проходими коли, като се почне от Сузуки и Дайхацу и се стигне го Ленд Ровър и Ленд Круйзър. Единствения плюс на уазката е, че е толкова евтина,че можеш спокойно да я зарежеш да потъне в блатото. Но затова пък на 40 000 км е гробница за НАДИН.
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този тип автомобили са служебни автомобили!Не кола за гъзария и да я карат *** да се надбягват по улиците или да правят дрифт.Това не е и кола за престиж.Това е кола, която да носи оборудване и хора до местата, където нито една от колите за гъзария или прехвалените западни модели на драскачите по-долу не може да стигне здрава.Грубо, здраво, проходимо - нещо, което може да стигне на всякъде и при всякакви обстоятелства. За целта електронен дисплей, нови седалки и двигател Евро5 са глупости
51
8
 
5
 
! Отговори
Възхитен преди 8 години
УАЗ - ЕТО КЛАС. Доказан и популярен автомобил за всички пътища, от Екватора до двата полюса. Двигател - звяр, ходовата част издържа всякакви натоварвания.. Метеорологичните условия не им влияят. На УАЗ липсваше само подобрение на интериора и малко вътрешен лукс. Вече ги има.
50
2
 
5
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Алкашите намират топлата вода за буржоазно изобретение затова се къпят със студена вода, ако въобще. По същия начин последното нещо което автомобилните им инженери се интересуват е комфорта и удобството на пътниците. Щом автомобила може да стигне от точка А до точка Б какъв е проблема?
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харчи 17 на 100 по документи, но може и да вдигне разхода.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В клипа дето е в аутомедия, където руснаците коментират въпросната Уазка се вижда, че тази Уазка е даже по-зле от тези дето ги произвеждаха преди време. Уазката не става за каране. Карал съм навремето. Загрява, на дъжд не спира, намокрят се накладките, харчи много, не можеш да я товариш, максимално 500 кг. Возията е ужасна. Но има и плюсове като проходимостта, Където минава Уазка, друга кола не може да мине. Това е и единственият и плюс.
47
2
 
3
 
! Отговори
Путлер Капут преди 8 години
До Анонимен 54Браво. Сега и другите народи ще могат да пътуват по черните пътища след като ги отвори че има изобретен автомобил за целта.
46
5
 
6
 
! Отговори
Антикравар преди 8 години
Остай ги тия дечурлига, те не разбират от истински коли, дай им западните ковчези за погребение, с които всеки ден ги погребват
45
5
 
6
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Това чудо на техниката има ли въздушни възглавници или производителя препоръчва да се използват каски?
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали наистина е най-зле сглобения автомобил, но в казармата с това возило съм стигнал до там, където нито с танк, нито с трактор трактор, нито пеша може да се стигне.Тази УАЗ-ка, както руснаците я наричат "буханка", тоест прилича на самун ръжен хляб, е с ФЕНОМЕНАЛНА ПРОХОДИМОСТ и надеждност.Докато карах УАЗ-ка, никога никъде не ме е оставяла, защото винаги пали, винаги работи и през всякакви климатични и пътни условия ( през гори, ниви, реки и къде ли не), минава с лекота. Това и стига
43
7
 
10
 
! Отговори
Антикравар преди 8 години
Тука са се изказали меки китки, живеещи в Клоака Пловдив или Клоака Шопия... Мекици, тая кола, определено не е за вас. За да я караш се искат високи професионални умения, каквито повечето клоакаджии немат, второ тази кола, минава там, където вие с модерните си западни автомобили не само ще закъсате, но и ше ви настигне "бялата смърт", дор Тиквата дойде да ви извади с хеликоптера!
42
10
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
И тия хора имат претенциите да управляват света .Мизерници скъсани.