Porsche остава отлично работеща машина за пари

Компанията записа най-високата печалба в историята си
14 мар 2016 18:58,
7
Porsche остава отлично работеща машина за пари
Macan. Снимка: Porsche

Скандалът с дизеловите коли на концерна VW не се отразява на представянето на спортната марка Porsche. Нейната печалба продължава да расте, като фискалната 2015 година е най-успешната в 85-годишната история на бранда.

Всъщност това е петата поредна година с рекордни приходи и продажби за Porsche. През 2015 с 25% нарастват както приходите от продажби, така и оперативната печалба.

Общо 225 000 автомобила Porsche са продадени през 2015 година, което представлява ръст от 19 на сто спрямо 2014 г. Основната заслуга се пада на компактния кросовър Macan, който се очертава като новия бестселър на марката.

Ръстът на продажбите е довел и до увеличаване на производството, което пък е наложило наемането на нови служители. Те вече наброяват 24 481, или с 9% повече спрямо година преди това, сочи официалното писмо от Porsche.

Положителната тенденция продължава и през първите два месеца на 2016 г. За януари и февруари продажбите надхвърлят 35 000, което е с 14% по-добър резултат спрямо същия период на миналата година.

"Големият брой продажби не е основната ни цел", заяви Оливър Блум, председател на изпълнителния съвет на Porsche AG. "Реализациите са логично следствие от нашата корпоративна стратегия и израз на нашата атрактивна продуктова гама."

Част от увеличаващата се печалба - 2,15 млрд. евро, Porsche планира да инвестира в научни изследвания и развитие. Сериозна сума ще бъде вложена и в разработката на първата напълно електрическа кола на марката, която трябва да бъде напълно завършена преди края на десетилетието.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука има невероятни експерти, мани... :)Порше никога в историята си не са били толкова скъпи - едно 911 Турбо вече започва от 200к евро базова цена!Макан може да започва от 55к, но в тази цена няма нищо :)
5
4
 
0
 
! Отговори
Гринго преди 8 години
Биха шута на Мара Шарапова и сега много се продавали. Алооо, измамниците какво става с компютрите във вашите каруци.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моето Порше е 968 М . Много бяга , много съм доволен . Мисля да взема на жената едно 965 да си бръмчи него , но ще видим
3
4
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Аз лично карам Cayenne и съм много доволен. Страхотна кола.
2
3
 
6
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
По-скоро е колкото един Тигуан с много екстри. Един Пасат с малко екстри може да си го купиш за 27 000 евро чисто нов!
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направиха ги достъпни на цена и това повлия много на броя поръчки. Един Макан започва от 55 хил евро, което е колкото фолцваген пасат с малко екстри.... А по-бедните фукарета само това чакаха :)