На налудничава опашка за невиждан модел на Tesla

Седанът още не е показан, но хора със спални чували се редят и спят
30 мар 2016 19:45,
23
На налудничава опашка за невиждан модел на Tesla
Андреас Стивънс чака пред шоурума на Tesla в Сидни. Снимка: Twitter

Истински пазарен бум е напът да направи новия модел на американския производител на електромобили Tesla. Колата носи името Model 3 и ще бъде показана за първи път в края на тази седмица. Пред шоурумите на марката обаче вече се образуват опашки от хора, които искат да закупят електрическия автомобил. Да, те също не са го виждали.

Един от тези хора е Андреас Стивънс. Той се е настанил пред представителството на Tesla в Сидни, Австралия. Ще нощува пред стъклените витрини, за да може да бъде първи в магазина, когато той отвори врати утре сутрин, пише изданието Mashable.

Дори да влезе първи обаче, Стивънс няма да бъде първия собственик на колата в Сидни. Причината е, че предимство при поръчката имат настоящите собственици на автомобил с марка Tesla.

Андреас Стивънс е приготвил сумата от 1500 долара, с която ще резервива своя Model 3. Доставката на колата обаче ще отнеме цели 2 години.

"Няма как, ще получа колата след около две години, но това не ме спира", казва Стивънс, който притежава 22-годишна Toyota Corolla. "Всъщност не бързам. Трябва да си построя гараж, в който да разположа системата за зареждане на автомобила".

Австралиецът споделя още, че служителите на шоурума се грижат за него - носят кафе и вода, зареждат телефона му.

В другия край на света - във Ванкувър, Канада, също започват да се образуват опашки. От снимката в Twitter профила на Tesla Motors се вижда, че нетърпеливите бъдещи клиенти на Tesla са по-добре подготвени - имат палатка, спален чувал и дори прибори за хранене.

Tesla Model 3, както подсказва името, ще бъде третото предложение на компанията след Model S и Model X. Електромобилът ще бъде най-достъпния модел в гамата, като се очаква да струва около 65 000 долара, твърди Mashable. Според други източници цената на модела няма да надхвърля 35 000 долара.

Още снимки от опашките вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Georgi raykov преди 8 години
Za po neznaeshtite kolata tesla model s se razjozda iz evropa vizdal sam daze i taxi v franzia kolata moze da minava po 400km s edno zarazdane ima moshnost ot 421cv tesla e napravil kolonki za zarezdane bezplatno
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Думата закупувам така навлезе в българския,че всички папагали я повтарят до втръсване.Явно да кажеш закупувам,вместо купувам, е въпрос на престиж и определящо вече за да покажеш колко си интилигентен.Смешно и префърцунено
10
8
 
4
 
! Отговори
РВ преди 8 години
На тСлата дръжката как влезе мъжката дръжката дръжката на тслата дръжката...
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това е малко прекалено, намирисва на айфонска работа. Ще изтече още бая вода докато електромобилите заменят ДВГ, но това за мен е неизбежно. От догодина тръгва второ поколение електромобили с пробег ~300км, като цените ще се запазят или дори падат. Към прежде-коментиращия - и за мен Никола Тесла е безпорен гений. С нетърпение чакам тази година 2 филма свързани с него "Tesla" и "The current war" - войната на правия и променливия ток :)
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доколкото знам Тесла е направил електромобил и го е захранил с устройство с големина на кутия за обувки и го е шофирал една седмица без да зарежда и без ограничение на пробега, ей тва да открият какво е и ще забравим за петрола, а е възможно американското правителство и да знае , нали са му конфискували записките и проучванията.Човека за мен е най големия гений на 20 век,променливия ток е негово дело
7
2
 
7
 
! Отговори
Кон би, кон не би преди 8 години
КоМби, бате не коНби. Идва от combined
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Изтръпняк"... муаха ха ха ха хаааааСидньо, ако съм на твое място ще се обеся с пистолета... Хахааааааааа
5
9
 
3
 
! Отговори
Рв преди 8 години
Да бе ще чакам за няква си тесла... Само като и чуя името и ми става ясно...:)
4
3
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 8 години
До 1: Много си в грешка че има няколко фирми,предлагащи подобен автомобил. Подобен е че е с ток ,не с гориво и.....дотам.
3
2
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
На времето в държавната Мототехника,внасяхме по 1500 лева и чакахме за ЛАДА 10-тина години,за Москвич 4-5,за Шкода,Вартбург и Трабант по 3-4,Полски Фиат без ред,Волга-конби без ред(лимузините бяха с...връзки).Австралиецът пак е на...далавера,чака само 2 години.
2
15
 
15
 
! Отговори
а-а цъ! преди 8 години
Прилича баш на маркетингов номер за привличане на вниманието. Все пак тоя гражданин с 22годишната Toyota никак не влиза в клишето за изкукало снобарче, като тези с айфоните например.А всичке знаем че по убаво от BMW X5 нема ! черна
1
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къф *** трябва да си за да спиш на палатка и да чакаш за да капарираш някакъв *** автомобил при положение,че има поне още 6-7 марки които предлагат много подобен такъв?