Tesla представи най-евтиния си автомобил

Model 3 струва $35 000, преминава 350 км. с едно зареждане
1 апр 2016 13:44,
19
Tesla представи най-евтиния си автомобил
Снимка: Tesla Motors

Американският производител на електрически коли Tesla представи своя най-достъпен модел. Седанът Model 3 струва 35 000 долара, като ще стъпи официално на пазара през 2017 г.

Model 3 е четвъртият модел на Tesla. Компанията стартира съществуването си с електрическия Roadster, който вече не се произвежда. В момента в гамата й присъстват три предложения - големият седан Model S, кросовърът Model X и представеният днес компактен седан Model 3.

Новият автомобил ще стъпи на пазара след около година. Въпреки това обаче компанията вече е получила над 115 000 предварителни поръчки, направени за период от по-малко от 24 часа. Припомняме, че в навечерието на премиерата пред шоурумите на Tesla се извиха опашки от нетърпеливи клиенти.

Що се отнася до дизайна на Model 3, той е силно заимстван от Model S, но залага на елементи и от кросовъра Model X. Салонът изглежда на концептуално ниво, като демонстрира огромен централен дисплей на инфо-развлекателната система и изключително изчистен дизайн. Всъщност единственият прибор на таблото е въпросният тъч екран.

Tesla Model 3 ще се предлага в няколко версии на задвижване, като най-достъпната модификация с цена 35 000 долара има автономен пробег от почти 350 км. Ускорението 0-100 км/час при този модел отнема около 6 секунди, заяви главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск при премиерата на модела, която се състоя в базата на производителя в Калифорния, САЩ.

По-бързите и съответно по-скъпи версии на Model 3 ще имат задвижване към четирите колела. Възможно е за модела да бъде налична и върховата система на Model S, генерираща мощност от 700 к.с.

Мъск зави още, че новата кола ще покрие с отличие всички караш изпитания, тъй като в стандартното й оборудване ще присъства авангарден автопилот с автономно управление.

Подробна информация за габаритите на Model 3 липсва, но по време на премиерата стана ясно, че в сравнение с конкурентите седанът на Tesla предлага по-голям простор в салона си. Това е постигнато благодарение на компактните батерии, позиционирани под пода на колата.

"Петима възрастни могат да се настанят комфортно в Model 3. Това е практичен автомобил, може да побере дори средно голям сърф", каза Илън Мъск.

За да направи Model 3 дори по-атрактивен за клиентите, Tesla ще утрои броя на станциите си за зареждане с електрически ток. Те се използват напълно безплатно, като такива има както в САЩ, така и Европа.

Очаквайте още новини около модела. "Това само първата част от изненадата. Предстои втората", заяви Мъск при премиерата на Model 3.

Още снимки на Model 3 вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Тоя дето бърза да закрие Русия да погледне картата на света. Тази страна има 1/6 от световните суровини при население около 150 млн. останалите 6млрд. разполагат с другата 5/6. А сега чакайте Русия да фалира.
11
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 8 години
Май пак ще се чака по 15 години за нова "Тесла" както на времето за нова "Жигула".Е кажете после,че истоеията се не повтаря!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колата е супер практична, не знам за какви "целодневни" карания говорят другарите. За по-дълги разстояния има самолети. А батериите ще поевтиняват и ще дават по-дълъг пробег. Технологии у.шанки, тея работи не са за вас...
9
3
 
4
 
! Отговори
emos преди 8 години
Гледам тука някои преливащи от мозък аборигени погребават Русия и Германия но не могат да изплуват от *** в който живеят.Остават да си плуват в морето от ***,злоба и простотия
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека и пръст на русия и другите петролни ***
7
2
 
3
 
! Отговори
dp преди 8 години
11 - до dp - чети по-внимателно.Това, че хората купуват колите главно за очевидните цели, които и ти си видял не значи, чене си правят сметката и не вземат под внимание възможностите.И именно защото е Америка и има големи разстояния хората са свикнали да могат да разчитат И на колата си за целта (за повече детайли прочети Керуак примерно).Т.е. клиентите на Тесла ще останат хора които искат да имат втора кола, нямада са много тези които ще искат единствена такава.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До dpтос пък ! къф целодневен преход ? Тва да не са ти турски гастербайтери да карат по 3000 км .алллооуууу. Тва е Америка, хората си хващат Самолет, няма си губят времето да въртят геврека.Тая кола се купува, за да иде сутрин от предградията до центъра, щото е електрокар ще има по-ниски данъци, място за паркиране и гориво без пари. Без тва има Додж Рам за ходене през уукенда. ! Не го гледай от наща бананова република дето ако джет кредит ти даде 5000 лв за 15 годишна барака и черпиш!
5
1
 
11
 
! Отговори
USA преди 8 години
Капарирах я $1000...проблема е че пред мен са 130000 човека...след 2год може да я дочакам.
4
9
 
4
 
! Отговори
dp преди 8 години
А бе няма да ги бъде тоя тип електрокари, малък им е обхватът а и батерията няма да поевтинее.350 км за из града и околностите е ОК, но кой ще плати $35к+ за кола дето не става за целодневен преход.
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз като истински патриот ще чакам от ВАЗ да копират модела и ще си купя електрическата Лада.
2
6
 
10
 
! Отговори
Бела Жига преди 8 години
Тоа па
1
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сбором бмв,мерцедес,ауди и германия.