Хот род по руски - Волга с V8 от Lexus

Преобразеният руски автомобил се е сдобил и с модерен интериор
14 апр 2016 16:13,
21
Хот род по руски - Волга с V8 от Lexus
Снимки: retrogarage.su

За разлика от повечето страни по света, в Северна Америка бизнесът с преработването на стари автомобили в модерни и мощни возила не спира да се развива. Един такъв проект обаче наскоро бе завършен в Русия. Той е базиран на социалистическата ГАЗ-21 Волга, а донорът е Lexus GS430.

Ентусиастите от Retrogarage са използвали забравен и потрошен екземпляр на ГАЗ-21, който са разглобили и почистили от ръждата. След това купето и шасито са покрити със защитен слой, а всичко друго е изхвърлено на боклука.

Премахнатите части, включително задвижване, салон и електроника, са заменени с аналози от Lexus GS430. От информацията не става ясно колко трудоемък е бил проектът, но със сигурност интегрирането на таблото на GS430 и всички прилежащи електрони системи в купето на ГАЗ-21 не е било лека задача.

Резултат обаче е впечатляващ - снежнобял ретро автомобил с модерно задвижване. Впрочем последното разчита на V8 двигателя на японския автомобил, който е настроен да генерира 300 к.с. Трансмисията е автоматична, а задвижването - към задните колела.

Преди няколко години видяхме подобен проект на ГАЗ-21 Волга. Той също заложи на V8 двигател, но от Porsche Cayenne Turbo.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Само не разбрах каква стара "електроника "са изхвърлили ...хаххахаха!И защо с японски мотор бе момчета.Импортзамещение няма ли за вас?
11
0
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 8 години
Хот-рот се превежда като " гоуф" за предпочитане "3 "
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Голем си разбирач. Общи черти -Да, ама не и копирано почти 1:1.Казвам, че не е 1:1 щот пияния руснак, не е могъл да направи с руската тесла определени елементи, иначе щеше да е копие 1:1.Освен това погледни моделите от 52-56 година които произвеждат БМВ, Мерцедес, Алфа Ромео, Ситроен... Освен кръглите фарове, разположени отстрани и четирите гуми, нямат много общи черти.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9И на мен не ми се връзва нещо.Като си се постарал да направиш такова табло с дървени елементи, може ли да плеснеш така дърварската, китайското касетофонче от евтината черна пластмаса от дийл екстрим? Централните решетки на въздуховодите са черни, крайните сиви...Освен това тия алуминиеви джанти са *** кича. Остави оригиналните джанти с хромираните тасове, обуй я с едни гуми с бели кантове и тая кола ще грее. Сега прилича на сбирток.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Разбира се. Нали все пак е изкопиран Форд Мейнлайн.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога думата у ш а н к и започнахте да я цензурирате бе
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите *** навремето са копирали въпросната волга от Ford Mainline, сега пък и слагат части на Lexus , после ще претендират за уникалност и че са открили топлата вода,
5
0
 
3
 
! Отговори
Майсторът преди 8 години
Най-хубавата кола е стара нова Волга!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕЗ 1972 ГОДИНА БАЩА МИ ИМАШЕ ТАКАВА ВОЛГА С ЕЛЕНЧЕТО. ИМАШЕ 3 СКОРОСТИ КОИТО БЯХА НА ВОЛАНА. ДВИГАТЕЛЯ БЕШЕ 100 КОНЯ. РАЗВИВАШЕ 130 КМ. КОИТО И БЯХА ПРЕДЕЛА. ВОЗИЯТА И БЕШЕ СТРАХОТНА. ТЕЖЕШЕ КЪМ 2 ТОНА. ПРЕДНАТА СЕДАЛКА БЕШЕ ЦЯЛА КАКТО И ЗАДНАТА. В ОНОВА ВРЕМЕ ВОЛГИТЕ БЯХА МНОГО РЯДКО. ИЗПОЛЗВАХА ГИ САМО МИНИСТЕРСТВАТА И ИМ СЛАГАХА ПЕРДЕНЦА НА ЗАДНИТЕ И СТРАНИЧНИТЕ СТЪКЛА. БАЩА МИ Я ДОКАРА ОТ СЪЮЗА ТАМ БЕШЕ РАБОТИЛ. ИНАЧЕ В НАШИТЕ МАГАЗИНИ ИМАШЕ САМО МОСКВЕТА ЖИГУЛЕТА И ПО НЯКОЯ ЛАДА.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карсива кола ! с кеф бих се повозил из София с нея .... и на времето е била красива ...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
направили са го на двувратка.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е "Хот род"?Защо не превеждате на български?