Новият ЗАЗ – турбо и с китайски части

Хечбекът Slavuta Nova ще се произвежда с пет врати
30 май 2016 14:07,
48
Новият ЗАЗ – турбо и с китайски части
Снимка: Autoua.net

Корпорацията "УкрАвто" представи хечбека ZAZ Slavuta Nova, който представлява предсериен прототип на нов модел на марката. Серийната модификация на машината ще се произвежда в Запорожкия автомобилен завод.

Хечбекът ZAZ Slavuta Nova е с 5 врати, като представлява доработена версия на модела Chery Riich G2, произвеждан от 2013 г. от китайската компания Chery. Още тогава азиатците обявиха, че ще създадат отделен бранд за луксозни модели, като Riich 2 ще бъде най-достъпният от тях.

Проектът обаче така и не бе развит и в крайна сметка китайците решиха да предоставят автомобила на украинците от ZAZ. Те на свой ред трябваше да го преработят, за да може той да бъде използван на местния, а и на някои от съседните пазари.

Прототипът е оборудван с 1,6-литров атмосферен двигател Ateco с мощност 126 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия. Серийната версия на Slavuta Nova обаче ще бъде с нов 1,3-литров турбомотор МЕМЗ, развиващ над 130 к.с. И двата агрегата отговарят на стандарта Euro-6, а за топ версиите на модела е предвидена и вариаторна трансмисия.

От ZAZ са пресметнали, че пускането на хечбека в серия ще бъде икономически изгодно само при производство на повече от 50 000 автомобила годишно. Затова в компанията смятат да предложат Slavuta Nova и на европейските пазари, като цената на автомобила няма да надхвърля 10 000 щатски долара.

За достигането на подобен обем на производство украинците ще се откажат от един или няколко модела, които в момента предлагат. Това са Lanos/Sens, Forza или Vida.

Още снимки на ZAZ Slavuta Nova - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Защо им е на украинците да взимат китайски ***?Имат Моторсуч, страхотни инженери и добри традиции с Дженеръл Моторс. Можеше да поръчат една разработка като Клио,Ярис,Фиат 500 и да са на върха отново.
41
5
 
1
 
! Отговори
укр преди 7 години
абе не знам дали ще ги продадем тези колици *** едно е сигурно - българите изчечват и това ме прави щастлив.малко по-малко из-ро-ди на този свят
40
0
 
2
 
! Отговори
Daimler преди 7 години
Аааааааааааааааааааааааааааааааааа, пет врати!!! Имат ли дръжки?
39
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Шоп Ще използувам любимата на"демократите" максима, че пазарът определя всичко.Защо не пуснат свободно тук, и Ладите, и УаЗ-ките, ако щете и Зил, Газ, Заз, Раф, Урал, Камаз, Маз,Краз,които не са всичките руски.Да пуснат и колите , производство на Иран, ако щете, както тези, на Европата , Америка и Япония? Само не се залъгвайте, че нямат Евро 4,5или 6.Изгнилите опели, Фолксваген, Манове, Щаери и Даф-ове, дето внасяхме, са с Евро 0. Пазарът ще реши кое става, и кое не, не кресльовците тук.
38
2
 
2
 
! Отговори
do 31 преди 7 години
АЗ НА ТВОЕ МЯСТО И ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ СИ БИХ КУПИЛ НОВ СЕАТ ИБИЗА ИЛИ В ПО ЛОШИЯТ СЛУЧАЙ ЕДНО ПОЛОххххххххх;-)
37
1
 
11
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Не, че старите им автомобили бяха нещо, но пък новите са... китайски бракми сглобявани от тях... Боже!
36
2
 
12
 
! Отговори
Сузуки преди 7 години
И от вън и от вътре са го изкопирали от Лиана. С китайски части? Ихааааа, поредния кен.еф
35
2
 
9
 
! Отговори
УЖАС преди 7 години
Нема оправия с тия, нема - как е възможно една кола да не направят, като хората?!
34
3
 
3
 
! Отговори
До смисъла на живота преди 7 години
...управляемата термоядрена реакция (идеологията на ТОКАМАК), която може би утре ще бъде решението на всички енергетически проблеми на човечеството, създадоха няколко трансуранови елемента от Менделеевата таблица. Мога да продължа до безкрайност, а ти не можа да отбележиш точка - днес *** няма да ти дадат хонорарчето.
33
4
 
4
 
! Отговори
До смисъла на живота преди 7 години
Велик смисъл имаш! Аз, като законопослушен гражданин, не бих ти подсказал как да решиш въпроса си, да не ме призоват по чл.117 на НК. Затова ще си мълча, няма да натоварвам кармата си и без това всеки ден четем разни случаи.За нас мисля, че сме измислили чушкопека. Тези дни гледах едно българско изобретение отпреди 40 години, ама не казаха, че е българско - правене на цилиндрични яйца, като салами. Докато руснаците заснеха обратната страна на Луната, изпратиха хора в Космоса, измислиха лазера,
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си давам 20 годишната шкода :) За има няма 250 лв. й смених цялата предница - няма хлоп троп.
31
5
 
4
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Хора, помогнете ми да реша - чисто нов рено клио ли да си взема или ЗАЗ украински с китайски двигател и украинска ламарина. На една и съща цена са, просто не мога да преценя кое ще е по-качествено
30
9
 
8
 
! Отговори
смисъла на живота преди 7 години
Май само ние и руснаците не можем да предложим на света нещо смислено и полезно.
29
0
 
9
 
! Отговори
№ 23 - продължение преди 7 години
За колите с двигатели с въздушно охлаждане: ще добавя най-произвеждания автомобил в света за всички времена VW "Бръмбар" (където "гениалният" Фердинанд Порше е крал с пълни шепи от словаците!) и Сitroen Deux Chevaux - друга легенда. Най-ранните япончета също бяха с въздушно.
28
3
 
7
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
До до блокиран в главатСамо да те светна, че южно корейските коли /хюндай и кия/ са класа над гоуфо дето караш, да не говорим за опел и форд! Казвам ти го от личен опит, след като съм имал от всичките!Много задълбочен анализ!! Сам ли го направи или с помоща на международно признати експерти?
27
5
 
11
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Очаквам Росен да купи ЗАЗки за президентството за да подкрепи новата брацка държава Западна Украйна (щото източна още им бяга по тъч линията)
26
3
 
13
 
! Отговори
до блокиран в глават преди 7 години
Само да те светна, че южно корейските коли /хюндай и кия/ са класа над гоуфо дето караш, да не говорим за опел и форд! Казвам ти го от личен опит, след като съм имал от всичките!
25
2
 
11
 
! Отговори
Аа преди 7 години
Ако не беше Горбачов всички щяхте да се радвате на новата ЗАЗка.
24
21
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Украйна е държава-герой в борбата с руския фашизъм, винаги ще се намери 100 000 пазар за украински коли в ЕС. Но виж, Нивите и Ладите се надявам вече да ги забранят, това са опасни коли.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Зикмунд и Ханзелка направиха обиколка на цяла Африка, от пустините до савани и джунгли с автомобил с въздушно охлаждане - "Татраплан", велика кола! Има още удачни двигатели с въздушно охлаждане, ЗАз-овият не е между тях.До сърп и чук чук ВЪГЪЗЪНа коя планета живееш? Какви комунисти са те патили? Укрите и те ли са комунисти? Защо им пеете дитирамби тогаз?