Lexus срина инфо-системата си с ъпдейт

Засегнатите коли остават временно без климатик, радио...
9 юни 2016 21:37,
7
Lexus срина инфо-системата си с ъпдейт
Снимка: Lexus

Гаф на японската компания Lexus остави без информационно-развлекателна система редица собственици на моделите на марката, както и на Toyota Land Cruiser от 2016 година.

Появилият се проблем прави неизползваеми повечето функции на инфо-системата, включително радио, климатик, камера за заден ход и др. В съобщение в Twitter акаунта на Lexus се казва, че проблемът се е появил след актуализация на софтуера на информационно-развлекателна система, засягаща приложенията за трафик информация и метеорологичните условия.

Изданието Motor1 цитира говорителя на компанията Синди Найт, която заявява, че към момента не е известен броят на засегнатите автомобили. Не е ясно също така кои модели и пазари касае той.

"Проблемът е широко разпространен", споделя единствено Найт, като допълва, че в най-скоро време ще бъде разпространена конкретна информация.

Инженерите на Lexus вече са преустановили обновяването на софтуера. Засегнатите автомобили трябва да посетят сервиз на компанията, за да бъде премахната въпросната актуализация.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
azz преди 7 години
Как се получават тези акуализации. На моята спря да работи камера за заден ход от няколко дни. Възможно ли е да е от това?
5
5
 
4
 
! Отговори
Аман преди 7 години
До Анонимен 4Тъпунгеро, в днешно време всичко в луксозните автомобили се командва от SoC, нормално е като има проблем с фърмуера, всичко командвано от системата зависеща от него да спре да работи.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Появилият се проблем прави неизползваеми повечето функции на инфо-системата, включително радио, климатик, камера за заден ход и др."А защо не осигурите независимост на радито и климатика бе, замаяни техно кратуни? Кое точно ще им актуализирате на тях- как да ду.хат и как да свирят? Или поне да бяхте сложили режим за връщане на операционната система до оригиналното й състояние или до предишния ъпдейт?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Lexus срина инфо-системата си с ъпдейт"Брат ми навремето ми беше казал, че оригиналните драйвери ти гарантират безпроблемна работа. Многократно съм се уверил в това.
2
13
 
11
 
! Отговори
Жапанка преди 7 години
Японците и японските продукти отдавна не са това, което бяха. Вече никой в Япония не работи за име и уважение. Всичко е комерс...
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахахахаха, високотехнологичен б0клук, какво друго да стане?!?