Полицията в САЩ предпочете BMW i3 пред Tesla

100 екземпляра ще служат на властите в Лос Анджелис
Обновена: 9 юни 2016 22:19 | 9 юни 2016 21:43,
8
Полицията в САЩ предпочете BMW i3 пред Tesla
Снимка: BMW

Полицейското управление на Лос Анджелис обяви поръчка за 100 екземпляра от електрическия модел BMW i3, съобщава BMW USA.

BMW i3 бе сред автомобилите, които полицията в града тества през изминалите месеци. "Електрическото BMW надделя над останалите предложени автомобили с комбинацията си от ефективност, надеждност, маневреност и възможности за свързаност", е становището на полицейското управление.

Сред въпросните изпробвани автомобили бе и далеч по-бързата, но и над от два пъти по-скъпа Tesla Model S. Този автомобил обаче бе отхвърлен с мотивите, че е прекалено скъп и не разполага с интегриран генератор на електрически ток.

Не става ясно дали полицията в града е избрала да закупи напълно електрическото BMW i3 или версията REx, която има допълнителен бензинов двигател, служещ за зареждане на батериите.

Съобщава се обаче, че флотилията от електрическите BMW-та ще се използва за не спешни случаи. Казано иначе, предназначението на колите ще бъде да транспортират служителите на управлението в рамките на града. За преследвания и патрулиране ще се използват наличните бронирани бензинови автомобили.

Полицейските BMW i3 ще бъдат снабдени със специална технология, позволяваща на полицията да следи в реално време местонахождението на всеки един от автомобилите.

Още за BMW i3 - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С защо не са предпочели Лада ?!Тя е много по-добра.
3
10
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Абе über, über, ама и на нея като й свърши тока и дотам, а през следващите няколко часа виси на зарядно. Не можеш да й налееш ток, както би налял бензин на обикновена кола. В критични ситуации, каквито често се срещат в полицейската работа, това може да има много лоши последствия.
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха значи вече дори бабичките с 40 годишни кадилаци и плимути ще могат да ги "аутрънват"..
1
17
 
5
 
! Отговори
Кок преди 7 години
Таа й3 кат и сварши батерията пуши ми корец ела ла фани с а8 фулл бензин фулл газ 1000км