Съоснователят на Google разработва летящи коли

До момента Лари Пейдж е инвестирал над 100 млн. долара
10 юни 2016 12:47,
15
Съоснователят на Google разработва летящи коли
Снимка: Aero Mobil

Съоснователят на корпорацията Google Лари Пейдж е започнал разработката на летящи автомобили. Изданието Businessweek съобщава, че за целта бизнесменът още преди 6 години е създал компанията Zee.Aero.

По настояване на Пейдж проектът е бил държан в тайна, като до момента в него са инвестирани над 100 млн. долара. През миналата година американецът е започнал да финансира още една фирма, работеща в същото направление. Тя се казва Kitty Hawk, като е кръстена на града, в който братя Райт извършват първия полет със самолет.

Компаниите Zee. Aero и Kitty Hawk разработват летящи автомобили, независимо една от друга. За компаниите към момента работят повече от 150 човека, като сред тях има бивши служители на Boeing, NASA и SpaceX. Наети са дизайнери, компютърни специалисти, експерти по електрически системи.

Президент на Kitty Hawk е един от основателите на програмата за автомобили на Google – Себастиан Трун. По неофициални данни тази компания разработва летателен апарат, напомнящ гигантска версия на дрон с 4 витла.

Другата фирма - Zee. Aero, на свой ред е направила два прототипа, които вече се тестват. Единият прилича на малък самолет, докато другият е с по-големи размери, като разполага с няколко пропелера от всяка страна на фюзелажа.

Още за летящите коли - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Eto edin chovek, koito ne si znae parite.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаааа и един мармот увива шоколад в станиол...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай ИванВинетка ще трябва щото държавата няма да може да потдържа въздуха без приходи. Тя ще е около 500лв за годишна тъй като въздуха трудно се обработва.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички добре знаем, че един ден това ще стане реалност ако не се затрием преди това!!!НО ЗАСЕГА АКО НЯМА ПЕРКА ЩЕ ИСКА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЕНЕРГИЯ И ВЕРОЯТНО ЩЕ Е С ЯДРЕН ДВИГАТЕЛ :D КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ Е ПОСТИЖИМО НО ЩЕ СТРУВА ДОСТА МИЛИОНИ ЕВРО :D
8
0
 
3
 
! Отговори
Рокера преди 7 години
Искам летящо Дукати! Ба си кефаааааа
7
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Ами то харно летяща кола....Ами докато си карам и ми свърши газта?Или ми се зъпуши дюза,фап филтър или стъпковото моторче?И като ходя за лук, картофи и дърва до село как ще дърпа ремаркето!Предвидили ли са и летящи ремаркета?Ами ако си съберем докато летим на кръстовище кой ще и с предимство?Винетка ще трябва ли?
6
1
 
3
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Лани мъ засичи некъв нерез в пети въздушен коридор. Свалих го с ПЗРКто ;)). Шъ ми показва среден пръст разииш ли. Амаха.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И колко тона гориво му трябват да измине сто километра?
4
0
 
4
 
! Отговори
към 4 преди 7 години
И те ще Фъркат..
3
0
 
12
 
! Отговори
ek преди 7 години
И нашите катаджии ще умрат от глад...
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи вече ще почнат да ни потрошават и от горе! и в къщи да си стоиш,все нещо ще те улучи.
1
2
 
8
 
! Отговори
2230 преди 7 години
Много народ станахме и трябват все по сигурни методи за регулиране на бройката!!!